08 November 2012

Fiyda Vs Puteri Gunung Ledang

Hai semua,
entri nie sebenar dah beberapa hari tergendala,
petang nie baru dapat post.. ^__^


Mesti semua tahukan kisah puteri gunung ledang,
so tak payahlah fiyda nak cite kan...
cuma bila Sultan Melaka masuk meminang,
amboi syarat baginda bukan main dahsyat...

syarat-syarat puteri gunung ledang

"Sebuah jambatan emas yang dibina dari istana Melaka hinga ke puncak Gunung Ledang, sebuah jambatan perak yang dibina dari puncak Gunung Ledang hingga ke istana Melaka, tujuh dulang hati nyamuk, tujuh dulang hati kuman, tujuh tempayan air mata anak dara, tujuh tempayan air pinang muda dan semangkuk darah Raja Muda"

.......................................................................

Tu alkisah Puteri Gunung Ledang,
alkisah fiyda lak,
Last Week de lah mamat sorang ni ajak fiyda keluar
tengok movie, terkejut fiyda..
yealah bukan kenal dengan die pun,
just tahu die jiran depan umah,
walaupun depan umah tak pernah pun jumpa dia,
muka die pun fiyda tak kenal...
semuanya sebab kakak housemate yang memandai kenen kan 
fiyda dengan mamat nie...
adoyai, i memang single tapi tak desprete lah..

Berbalik pada cite die ajak kuar tue,
mati-matian fiyda tolak,
siyesly fiyda tak suka kuar dengan orang laki yang fiyda tak kenal sgt,
event kawan pun fiyda tak kuar tau,
melainkan kawan yang benar2x rapat dan fiyda selesa dgn die..
tue prinsip fiyda sejak dulu lagi,
kalau keluar reramai tak per lah...
kalau berdua no way..

Then thats guy tanye fiyda ape syarat yang fiyda nak,
baru die leh kuar dgn fiyda,
sakan  fiyda gelak first time orang tanya fiyda macam tu tau,
fiyda cakap kat dia,
saya bukan PUTERI GUNUNG LEDANG NAK BERSYARAT BAGAI..
jadi kesimpulannye die tak berjaya buat fiyda kuar dgn die,
tapi die still tak putus asa,
still ajak kuar makan,
tapi fiyda tak layan pun...

Buat mase nie hati nie tak terbuka tuk sesape,
still rase nak tggu calon 5 tahun lagi fiyda, hehehehe
tue jea nak cite, bye



# Niat dihati memang nak dilayan macam princess tapi biarlah cinta hati yang halal layan fiyda camtu...

No comments: