21 December 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN



Assalamualaikum arini
fiyda ternampak entri tentang segmen nie kat blog Alea sara
so fiyda rse cam tertarik nak join sama..
ok selamat berkenalan buat Catatan Loqman Hakim & blogger lain.
tanpa membuang masa
fiyda teruskan ke 7 soalan yang perlu fiyda jawablah kan :

-Apakah status anda ?
secara jujurnya single but not available.. hehehhe
ok fiyda belum kahwin & bukan tunang orang.
tapi fiyda dah ader BF..
kalo ader jodoh kahwin.. 
MySpace

-Ceritakan tentang diri anda-
(cth:asal..pekerjaan..belajar kat na..bil anak.cita2..bla2.bla..) 
fiyda asal terengganu area Tasik kenyir. 
fiyda memang anak jati terengganu.
Sekarang fiyda tak kerja lagi, still belajar.
fiyda belajar di UKM, Bangi.
dalam bidang sarjana muda ekonomi pembangunan sumber manusia.
anak?? tak kahwin mana nak ader anak kan.. hehehe
anak kucing ramailah kat umah...
Cita-cita nak jadi surirumah.. boleh x?? heheh
xderlah fiyda bercita-cita nak jadi businesswoman.
tapi fiyda kena kerja dengan kerajaan dulu.. 

Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..
Blog fiyda nie dah baru berusia lebih kurang 4 bulan..
sebelum nie fiyda dah pernah buat blog tapi cam xbest jer,
so fiyda buat yg baru..
Blog fiyda nie tmpat fiyda bercerita tntang kehidupan fiyda,
pengalaman, hati & ape2x jer yg fiyda rase nak tulis..

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Pada pandangan fiyda dunia blog nie sangat menarik
untuk berkongsi cerita & maklumat.
Selain tue dunie blog nie boleh buat kite hilangkan tensen 
dengan cara menulis & bercerita.

Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
nasihat??
fiyda tak tahulah nak nasihat aper,
lagipun fiyda baru lagi dalam dunie nie.
banyak lagi yang nak kena belajar.

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
Keunikan??
ape erk??
tapi yang pasti fiyda sedang kumpul blog2x tentang 
baby kembar & resepi..

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Insyallah, selagi ade idea, masa
& diberi keizinan serta peluang untuk menulis.
fiyda akan menulis.
impian fiyda, fiyda teringin nak buat blog tentang business...

Tagged 4 orang rakan blogger anda

- Asmaq (member 1 falkulti)
Pak cek biola (member 1 Kolej)
- Syakir (member 1 falkulti)
- Dayu rezuan member 1 falkulti jgak)











7 comments:

:Cikgu Akim: said...

suka baca entry ni..jawapan fiyda menepati kriteria..hehehhe..salam perkenalan dari saya bakal pendidik!

semoga fiyda berjaya dalam semua bdng yg dceburi!

nurul fiyda said...

terima kasih...
semoga dapat jd pndidik yg berwibawa..
mak fiyda cakap bukan semua org ade bakat jadi pendidik...

Mata Hati said...

segmen yg menarik.. semoga mendapat lebih ramai kawan baru nanti.. ^^

nurul fiyda said...

Terima kasih... :)

||aLeaSaRa|| said...

mari kite pakat ramai2 meriahkan lg dunia blogger.yg penting jgn gdh2,jgn dengki2 kan...dunia blogger kcl je.pusing sana,terjah sini jumpa jugak.

nurul fiyda said...

betol2x... :)

asmaqhusna said...

macam menarik....thanks for the tag....but I don't know how to answer that tag...
(tgh practise speaking...hehe)