05 November 2012

Keturunanku Cina??

Hai, i'm again...
Ok, sekrang jiwa tengah kacau ckit,
something happen dan i nerbes dan risau sgt..
adoyai rase cam terkena dengan diri sendiri,
tulah sape suh tukar pasword emel camtu.... huhuhu
hurmmmm...

Ok tuk hilangkan nerbes nie,'
so better i tulis ape yang i rase nak tulis... huhuhu
Alkisahnyer, semalam fiyda p Melaka,
tengah2x jalan dalam hujan gerimis,
sorang amoi nie tegur tuk survey die actually,
Die tanya asal mana, then tanya keturunan fiyda CINA k?
Moyang u cina k?
Fiyda cam cina katanya, hahahaha
Bila fiyda cakap fiyda melayu, die terkejut.... huhuhu
Nie bukan kali pertama orang tanya fiyda camtu,
before nie dah 2,3 kali dah ade amoi & guys cina tanye camtu...
Peliklah tang manalah fiyda nie cam cina... huhuhu


nie pic semalam time jumpa amoi tu,
look ade ke cam chinese?? huhu
tu fiyda kai tudung tu, lau fiyda freehair tak tahu ler cam ner,

seiras cam fiyda x? ahhahaha perasan jap :p


See this proper pic, ade cam chinese look x? hehehehe

Soal keturunan fiyda,
mengikut cerita mak,
kalau sebelah mak fiyda asalnyer 
Moyang fiyda ade yang India muslim yang kahwen dengan orang melayu,
dan fiyda merupakan generasi ke-5
kalau sebelah abah lak, mak cakap
ada keturunan abah yang asalnyer Syeikh,
Orang dari tanah Arab..
tapi tak pastilah fiyda generasi keberape... huhuhu
untuk suatu mase dahulu kahwen campur xdelah pelik
sebab mengikut sejarah Kawasan fiyda tu,
kawasan tumpuan pedagang dari Arab, China & India suatu mase dulu..
Seronokkan kalau tahu susur galur keturunan kita sape..
Mak cakap kita kena tahu susur galur keturunan kita
sampai 7 keturunan sebab ia akan dipersoalkan di hari akhirat kelak, waallahualam..

Btw, seriusly memang takde keturunan cina lam family,
semalam fiyda cakap kat amoi tu,
xper amoi t i cari husband cina,
tie anak kitaorang mesti macam cinalah,
mesti comelkan, hahahah berangan jap... :p

Oklah, tu jea nak cite..
/Bye


#Still nerbes sebab die senyap jea... hurmmm :(




1 comment:

Seneorita Baharin said...

yep u look like chinese. chantek. :)