07 November 2012

Fiyda Memilih ke?

Hai, selamat petang,
Assalamualaikum....

Something happen, 
Lately entah kenape tetibe ramai
Sang kumbang datang singgah dalam hidup fiyda,
Sang kumbang yang pelbagai bentuk dan warna,
kekadang fiyda sendiri pelik,
memikirkan dari mana diorang datang..
Kate member sebelum fiyda kapel so xde yang berani nak dekat,
bila dah single nie ramailah yang nak mencuba nasib...

Bukanlah nak perasan ke ape,
tapi ini adalah hakikat sebenarnya,
Ade antaranya kekawan time sekolah,
Alkisah tetibe baik pelik padahal sebelum nie tak cam tu pun,
Alkisah depan umah lak,
ajak kuar p makanlah, tengok movielah..
pekerja kedai makan siap bagi nom fon then nasi goreng free,
yang ajak kuar time weekend,
yang sorang tu lak pekerja mc'D Alamanda,
Yang nie sakit hati sengaja lambat2x bagi makann fiyda,
penat tggu alih2x bagi buger free, then kenyit mata.. gatal sungguh..

Ade kawan cakap,
ko kan single nape tak layan jea diorang nie,
Siyesly kalau fiyda nie kaki melayan dah kena cop playgirl dah,
tapi fiyda nie bukan jenis camtu,
tak suka nak bagi orang harapan,
sedangkan fiyda tahu hati nie tak pada diorang..
bagi fiyda semua nie ujian daripada Allah,
untuk lihat fiyda nie kuat tak melawan semua nie..
Insyallah dalam usia yang semakin matang,
fiyda takkan mudah tergoda lagi dengan semua nie..

Ade yang cakap fiyda memilih,
Yes, memang fiyda memilih,
Tapi bukan pilih rupa kalau pilih rupa,
Jiran depan umah dan member lama tu bukan main hensem,
Kalau pilih harta lak ade antara diorang yang berduit,
berduit sendiri bukan duit mak bapak,
siap pakai mini cooper lagi,
tapi bukan itu yang fiyda cari.... huhuhu

Fiyda selesa macam nie,
walaupun kekadang sunyi,
tapi hidup fiyda tenang,
tak perlu nak jaga hati orang,
hati sendiri tak sakit...
lagipun kekawan kan ade so tak delah sunyi sgt pun...

Ade yang tanya,
tak takot ke kahwin lambat,
siyesly tak takot pun,
xper kalau umo 28 tak kawen lagi,
fiydakan dah de calon 5 tahun lagi,... hehehe
Fiyda selesa dengan dia, mana tahu memang betol die jodoh fiyda,
Alhamdulillah..

Sape die??
Cukuplah Fiyda dan dia jea yang tahu,
Doa pada Allah yang terbaik tuk kami..
Jadi buat mase sekarang fiyda hepy hidup single cam nie...

Haish panjangnyer merapu,
better fiyda stop isu nie,
tie tah pape lagi fiyda cite...
bye, 


#Saya single tapi bukan bermakna sya hot, saya nak hidup simple jea dalm dunia saya.

1 comment:

kyna said...

done follow..folow bck