31 December 2011

Entry Terakhir

Hai, assalamualaikum semua,
dah seminggu x conteng-conteng kat sini kan,
sorylah blog, i bz ngan tesis ckit..
dah lah sekarang musim study week, huhuhu
tapi malam nie i rajinkan jgak bukak & cari idea pe yang i nak cite kat sini,
lagipun jap lagi kul dah nak masuk tahun baru,
so nie kira entri terakhir lah..


Bye-bye 2011,
Thanks for teaching me new things
&
gave me more experience,
i'll never forget..
thanks agains gave me new life with Mr.Aizat..

serius memang banyak kenangan sepanjang 2011,
dari awal tahun sampailah keakhirnya,
walau apa jua yang terjadi sepanjang 2011 & sebelumnyer,
jangan pernah menyesal,
fiyda jadikan semua tu pelajaran untuk mase depan dan
memori yang indah untuk dikenang,
pada my family,
pada kawan-kawan,
pada my ex,
pada my bf sekarg Mr. Aizat,
saya dengan rendah hatinye mohon maaf ikhlas dri lubuk hati,
memang diakui sebagai manusia biase fiyda mmg tak pernah lari dari buat silap.
biarlah 2011 pergi tanpa dendam dihati..

Welcome to 2012,
semoga datangmu membawa seribu  makna dalam kehidupan setiap jiwa-jiwa,
semoga datangmu membawa sinar baru,
semoga datangmu membawa kebahagiaan & kegembiraan,
semoga datangmu membawa keberkatan,
semoga datang mu menjadikan aku manusia yang lebih matang,
amin.

setiap kali datang tahun baru,
mesti setiap orang akan buat azam baru,
atau ada yang renew balik azam lepas yang belom tercapaikan,
so fiyda pun samalah, huhuhu
tapi malas lah nak citer banyak2x kat sini... hehhehe
tapi yang pasti tahun depan fiyda

tak ada baby lagi ...

baby nie comelkan.. hhehehe pic curi kt fb.

sebab fiyda tak kahwen lagik huhuhu,
then, jangan risau tahun depan fiyda tak kahwen lagi jgak.. huhuhu

kata mak muka fiyda cam farah, hahahha
tie kahwen mesti cantik cam farah.. hehehhe

Tapi insyaALLAH,
tahun depan, 
fiyda akan....
konvo & kerja

nie pinjam baju orng jer...

harapan fiyda : 

1: Family fiyda bahagia & hepy

2: Fiyda harap Mr.Aizat akan selalu dengan fiyda, 
semoga hubungan kami berkekalan sampai hujung nyawa fiyda.

3: Kawan2x akan bahagia dengan apa jua yang diorang buat

4: fiyda harap fiyda & family serta orang tersayang sentiasa sihat,

5: semoga fiyda berjaya dalam semua pekerjaan yang fiyda buat,

6: semoga dapat pertingkatkan amal ibadat pada pencipta

7: bla,bla,bla... banyalk sgt nak list..


oklah, takat nie jealah fiyda merapu tuk tahun nie,
arini fiyda sakit kpla sikit sebab arini pnas,
tu yang migrain ckit... huhuhu
bye semua.





23 December 2011

Saya nampak kuning ^_^

Hai semua,
arini just nk kongsi pic fiyda 
yang nmpak kuning sangat,
comel jer.. hehe




Comel tak??
comelkan ayu jer...
bialah nak cakap masuk bakul angkat sendirik pu,
dah xde orang nak puji, puji sendirik jealah..
muehehehee.. hehehhe
sila kutuk kalau nak dapat dosa,
kalau fiyda tak maap bawak lah sampai mati dose tue... huhuhu

lokasi gambar : pusat sumber FEP

19 December 2011

My Student Life Part 1#

Assalamualaikum,
sekarang fiyda dah minggu terakhir semester 5 di UKM,
kejap jer mase bjalan,
dah nak hbis dah belajar,
nie sem last, sem depan dah start LI,
dah xde student life dah..
so fiyda nak ingat balik dari mula fiyda masuk UKM,
sampai sekrang ape kenangan fiyda selama kat UKM nie,
mungkin bukan semua tapi mana2x yang fiyda ingatlah kan,

My Student Life Part 1
nie citer kehidupan fiyda mase tahun 1,
fiyda ingat lagi tarikh mula2x fiyda jejakkan kaki di UKM,

28 JUNE 2009
 perasaan mase tue,
teruja sangat dapat masuk UKM,
w/pun jauh disudut hati sedih sebab terpaksa berjauhan ngan family,
first time fiyda berjauhan dengan family,
sepanjang perjalanan fiyda nangis,
time tue family fiyda de problem,
mak tak hntar fiyda, fiyda terkilan tapi fiyda faham.
ok tak nak cite sal tue tie lagi pnjang  citer fiyda, heheeh

nie Sue, roomate fiyda mase 1st year,
sue nie asal perak,
family die baik sangat,
tiap kali balik mesti bawak makanan,
sedap masakkan orang perak..
fiyda sangat!!

Minggu Pengenalan Pelajar
nie minggu mula2x fiyda kat UKM,
minggu nie paling penat,
mula2xkan alamak xsukanya 
sebab tertekan sangat,
tapi dah last tue seronok lak,
suka cheer, lagu kolej..
minggu nielah yg membuatkan fiyda jatuh cinta kat kolej fiyda,
Kolej Rahim Kajai

Nie Ekin dak johor,
kitaorang rapat sangat time MPP nie,
sampai semua orang tanya kitaorang,
satu negeri k?satu sekolah k? satu bilik k? satu fak k?
tapi semua bukan, kitaorang pun tak tahu cam ner leh rapat,
fiyda suka kawan ngan ekin,
tapi bila dah start kuliah kitaorang dah jarang jumpa,
tapi still ok lagi time first year,

 nie fiyda time MPP,
comotkan.. hehehe..

fiyda sangat sukakan first week di UKM,
kasut fiyda haus tapaknyer sebab duk nyanyi lagu KAJAI, hahaha,
sore serak sebab duk cheer kajai,
Bestnyer kalau dapat kembali ke mase tue..

First kuliah fiyda bangun pagi,
sebab kuliah kul 8 dekat fssk,
punyerlah kelakar fiyda p fssk naik bas.. huhuhu
seingat fiyda, fiyda naik bas UKM pgi & balik kelas,
time first week jea,
lepas tue dah tak naik bas dah,
pening ( mabuk bas)
kalau terdesak baru naik bas,
kalau x exercise jea p kuliah..

time first year fiyda join JAKSA HESWI,
HESWI nie singkatan bagi Hal Ehwal Siswi,
ketua kitaorang nama kak shida,
fiyda rase fiyda sangat aktif kolej time first year, 
semua program & aktiviti fiyda pergi & join,
nanti fiyda buat satu lagi entri khas tuk program jer, 
sebab mcam pnjang jer..
part 1 nie just citer sal kawan2x jealah.. hehehe


nielah kawan2x fiyda lam Heswi,
Solehah, Yul, Hawa, Yen, Mas, 
yang tak de lam gambar, Aimi,Atul & Hana

nie lak yang rapat ngan fiyda,
Bella, Zetty, Bila & Maz 
yang lain yang rapat lagi,
ina & ida,
diorang duk sebelab bilik fiyda..
Diorang semua nielah yang selalu dengan fiyda,
pergi mana2x dengan dioranglah..

Oh yea,
time nie  sem 1 kat UKM,
fiyda still kapel dengan ex fiyda mase sekolah,
so xde dating2x kat UKM..
tapi syg akhir sem 1 fiyda clash dengan die,
5 tahun fiyda dengan die, 
last2x camtu jer.. 
xperlah xde jodoh dengan die nak buat mcamna,
hmmm... 

alamak cam dah pnjang sgt jer,
sambung part dualah,
ermm, citer fiyda kali nie banyak part tau.. huhuhu
oklah, dah maghrib,
nak p mandi jap..

Daa



I've been Proposed & I'm engaged

Hai semua,
Assalamualaikum,

Sila jangan salah faham,
tajuk entri nie xde kaitan dengan fiyda,
xde yang proposed fiyda lagi
and
i'm not engaged, hehehhe
i single lagi tau!!
but not available.. ^_^

ok, 
dalam entri nie fiyda just nak kongsi satu video,
fiyda tak kenal pun pemilik video nie,
tapi yang pasti video nie sangat awesome!!




oh yea, nie pemilik video nie,
DEna, die lagi muda dari fiyda,
untunglah diq, muda2x dah betunang.. hehehhe
seronoknyer jadi diq dena nie kan,
jelez rasenyer..
bercinta lepas kahwin mesti awesome sangat,
dan kamu sangat bertuah..
fiyda doakan diq dena akan bahagia dan semoga berkekalan sampai syurga, amin
korang yang tak tengok lagi wajib tengok video nie,
rugi tak tengok tau!


hai, bilalah Mr.Aizat nak masuk meminang nie.. hehhehe

Daa..  ^_^

Rindu Seorang Adik

Hai semua,
assalamualaikum..

Malam nie fiyda nak cerita sal adik fiyda,
fiyda ade 2 0rang adik bongsu,
adik bongsu 1, adik bangsu dengan mak,
that means sama mak sama abah,
sabtu last week die bersunat,
bila sebut dah bsunat,
terus terdetik lam hati,
dah besar adik aku.. huhuhu,
fiyda tak blik pun dia bsunat..
adik yang nie mase kecik fiydalah yang mengasuh die,
mase mak lahirkan die fiyda umur 11 tahun,
fiydalah yg mandikan die, suap makan, bsuh berak die,
boleh dikatakan mmg semua fiyda yang buat,
sebab tue terase, alahai dah besar rupenyer adik aku.. huhuhu

Adik bongsu no 2, 
adik bongsu sama abah tapi mak lain,
fiyda knal die mase die umur 4 tahun,
kali pertma jumpa die terus mesra ngan fiyda,
(budak kecik mmg mudah syg fiyda sebb fiyda suka budak)
sepnjang masa nak suh fiyda dukung, makan suap,
tido peluk fiyda, mandi fiyda mandikan..
kesimpulannya dia paling rapat ngan fiyda..

sempena cuti sekolah nie,
die sekolah kat kelatan di rantau panjang,,
die dtg umah becuti ngan adik2x lain,
tapi syg dah seminggu die duk umah tapi fiyda tak de,
bila fiyda xde,
hari2x die kol fiyda,
sehari tue 3,4 kali kol..
paling sedih last week die kol,
"tanya bila kak long nak balik, dan ckap
adik tengah tengok gambar2x kak long nie.."
terus bederai air mata fiyda, (fiyda mmg sensetif)
kadg2x bila die kol,
fiyda rase terhibur ngan keletah dia,
sempena bufday die 25hb nie,
so aku cakap fiyda nak blik,
sejak fiyda cakap nak balik,
die duk kira hari bila fiyda akan balik,
ayo ciannyer adik fiyda..
sampai demam2x plak tue..
rindu betol die kat fiyda..

adik = " kak long arini ari ape??
fiyda = ari ahad, nape diq??
adik = kak long balik jumaatkan, jadi ada 5 hari lagi..
fiyda = kak blik sabtu kot diq,
adik = jadi 6 harilah yea kak..

alahai ciannyer adik aku..
sekarang tgah pkir nak bli hadiah pe tuk dia,
kebetulan bufday die sama ngan bufday mak,
so dua hadiah.. huhuhu

my sweetheart : shallah & shafiin

oklah,
cmat malam kawan2x..

15 December 2011

My future Car ~ Maybe

Hai semua,
Assalamualaikum.
arini tetibe rase nak bercerita tentang kereta yang fiyda suka,
fiyda tak suka kereta besar-besar,
sebab mak cakap fiyda nie kecik, molek, kemas,comel, tak tinggi,
(puji diri sendiri, hehheh)
so tak sesuailah naik kete besar..

SATRIA
kereta yang fiyda paling suka sejak kecik,
tak tahulah satu hari nanti beli tak kete nie,
mana tahu nanti dah tukar selera.. huhuhu

Satria neo CPS

Satria neo R3


PEUGEOT 308
aizat selalu betolkan sebutan fiyda,
sebab fiyda sebut p-geot.. hehehhe
cantikkan kete nie..


ALFA MILTO



cantikkan kete ni?
ooo, semestinya harganya pun cantik.. huhuhu

CIVIC TYPE R
boleh tahanlah kete nie,
nampak cam ganaz sikit klau fiyda bawak, hehehe,
macam kete lumba.

RED

YELLOW
&

WHITE

tiga warna nie mana lagi cantik??

Proton MyVi
ok, nie pilihan fiyda yang terakhir,
mungkin mula keje pkai kete nie dulu kot,
mungkinlah, atau mungkin kete lain. hehhe


kalau beli kete,
apae2x pun xleh beli kuning,
aizat tak suka,
die cakap kuning mcam tahi itik.. huhuhu
bukan ke kuning tue warna raja..
haish apelah aizat nie kan... hehhehe

ok lah, penat dah mengarut,
Bye!!

13 December 2011

S.A.K.I.T & ambulance

Assalamualaikum...
seperti yang telah dijanjikan tdi,
so entri nie fiyda nak citer pengalaman naik AMBULANCE, hehehhe


alkisahnyer,
hari ahad aritu time maghrib lepas makan dengan member,
(zura & fifi)
tetibe jer sakit tue datang,
kat depan pintu bilik,
hanya tuhan yang tahu macamna sakitnyer,
sakitnya dibahagian pinggang & belakang tapi seluruh badan tidak boleh bgerak,
bila cuba tuk bangun sakit tu makin menjadi2x..
nasib baik ade zura & fifi,
dioranglah yang banyak tolong,
cari orang nak bawak fiyda p PK,
Weekendkan mna de orang,
Aizat blik Shah Alam,
Yana my roomate balik Rawang,
so tinggallah kitaorang,
last2x diorang panggil AMBULANCE,
paramedik datang kat blik aku
dan usung aku naik ambulance.
first time sakit sampai camtu,
rase cam lumpuh jer,

time tue tuhan jer tahu betapa takotnyer
macam2x fikir,
fikir tesis, exams, LI
Then teringat kat mak, abah, & adik2x..
TAPI alhamdulillah,
bila p PK,
kena inject sekali terus boleh bgerak,
tapi still sakit cuma kuranglah ckit,
Dr. cakap xde pape cuma muscle tension jer,
hurmm biase fiyda selalu tengok orang kena kat betis,
taoi fiyda kat bahgian belkang smpai stu badan xleh bgerak.
then bila dah boleh bgerak, ambulance hntar balik bilik..

bila dah ok,
kol mak citer kat mak,
cakap kat mak dah ok,
tak nak mak risau..
time tulah aku nangis terisak2x,
aku memang manja,
bukan manja sikit tapi manja banyak,
bila aku sakit aku harap orang aku syg ade disisi aku..

aku rase besalah kat my lover,
dia datang dari Shah Alam semata-mata nak tengok aku,
sedangkan that time mase die ngan family die,
tapi dari situ aku tahu,
dia sayang aku,
aku harap dia akan selalu sayang aku,
dan akan terus sayang aku sampai hujung nyawa aku,

Malam tue jugak,
xdelah malam sgt dalam kul 2 pagi,
kawan2x FEP aku mainkan aku,
mcamna diorang mainkan aku,
xyahlah aku citer,
tapi aku cam keciwa & marah sgt,
tak salah nak bgurau tapi janganlah time aku sakit camtu,
aku dah lah xdapat tido,
aku kalau sakit memang lemah semangat,
diorang lak takot2xkan aku,
serius aku takot sangat,sampai aku termimpi2x..
sampai hati diorang.. =__=
dalam hati aku cuma terpikir diorang ingat aku buat2x sakit ke?
atau diorang mmg lnsung tak kesian kan aku.. hmm.
xperlah, mgkin aku yg salah kot..


sekarang dah selase,
that means dah 2 hari belalu,
tapi aku still sakit kat bhagian belakang,
nak pergi hospital balik, malas..
Malas nak menyusahkan sesape2x,
selagi boleh bertahan aku akan bertahan,
insyallah.

DOAKAN fiyda cepat sihat yer,
terima kasih,
moga ALLAH balas budi baik kalian semua.. 
bye!!


Macam-macam cerite

Hai semua,
assalamualaikum,
dah hampir 2 minggu fiyda tak conteng2x kat blog nie.
last entri 1hb aritu,
agak lamalah jgak..

Dalam tempoh nie macam-macam menda jadi pada fiyda,
kalau dikotkan banyak menda nak diceritekan,
tapi fiyda citer ckit2x jealah yea.. huhuhu

Ombak Rindu


ceriter yang dinanti-nantikan
penuh dengan kontroversi,
semua orang nak tengok citer nie,
3hari pertama pagung kat alamanda full,
hari ketiga baru fiyda dapat tengok tue pun midnight,
gigih tengok jgak,
tapi macam biaselah cerite malayu,
bagi fiyda movie nie tak sebest novel die,
baca novel die lagi best..
memang betol citer nie boleh buat orang yg tengoknye menagis,
sebab pelakon2xnya pandai menjiwai watak & bermain dengan emosi,
tapi jalannyer & cara olahannyer xbest lansung,
dan fiyda xsuka lisa dalam citer nie,
xcantik dah lisa, huhuhu
Btw, cter nie fiyda bagi 3 bntg dari 5 bintg..

Twilight Breaking Dawn

Citer nie lak,
ayat paling mudah,
best sangat!!
sampai tak sabar nak tengok part 2..

Melaka

last week, my dear bawak i p jejalan kat melaka,
best sgt2x,
makan2x sambil tengok maharajalawak,
then jalan2x kat bandar melaka,
lepak2x kat dataran pahlawan,
then jejalan di masjid tanah,
awesome,
i love him so much..
syg xde gmbar nak kgsi,
sebab aritu x amik gambar pun...

11/12/2011
genap sebulan fiyda dgn si dia,
hurmmm, baru sebulan upernye,
tapi fiyda rase cam fiyda dah lama sangat dengan die,
fiyda harap hubungan nie akan berkekalan,
fiyda tak kisah ape orang nak ckap,
cukuplah kawan-kawan yang rapat ngan fiyda support fiyda,
diorang tak pnah ckap yg tak elok,
semoga hubungan fiyda dan aizat terus berkekalan sampai hujung NYAWA fiyda,
semoga masa berjalan dengan cepat,
supaya fiyda dpat jadi hak dia yang SAH, amin..


oklah, dah pnjang sgt nie,
tie fiyda buat satu lagi entri,
sal fiyda naik ambulance..
daa

30 November 2011

Dunia Politik bagi Fiyda

Assalamualaikum,
hai semua,
arini tetiba nak tulis entri sal dunia politik,
actually dunia politik pada pandangan fiyda,

fiyda sebenarnya tak suka politik,
tahu kenape??
sebab politik abah selalu xde kat rumah,
sebab politik fiyda dan adik-adik xde mase dengan abah,
pada kesudahannya,
pengorbanan kami adik-adik & abah,
tak dihargai pun oleh orang disekeliling kami.
aahh, xnak cite lebih sal tue!

Yang pasti fiyda xsuka terlibat politik
tapi
fiyda suka amik tahu sal politik,
ape yang jadi?
macamna dia tu mentdbir?
macamna dia layan orang bawah dia...

Hurmm,
sekarang dah umur 22 tahun,
dah boleh mengundi dah pun,
di Terengganu bila seorang remaja umur 21 tahun & belum berkahwin,
diorang semua akan di bagi duit yang di panggil Dana Remaja,
semua remaja berhak dapat duit tu, 
tak kiralah keluarga dia kaya sekalipun.
Tapi fiyda dah 2 tahun tak dapat duit tu,
fiyda tak kisah tak dapat pun,
still dapat hidup xdapat duit tue,
tapi nampaklah macamana politik orang bawah nie macamana,
kalau nak tahu,
jauh disudut hati fiyda,
fiyda teringin nak cantas orang yang berkenaan,
sebab dia tak layak jadi ketua,
totally tak layak!!!
kalau fiyda duduk kg memang fiyda buat something,
tapi sebab fiyda still belajar,
so biarlah dia,
fiyda yakin tak selamanya dia akan duduk kat atas..

Hurmm,
paling fiyda tak suka sal bila orang gaduh sal politik,
tak perlu kot,
sal politik kawan putus kawan,
suami isteri bercerai berai,
adik-beradik begaduh,
jiran tetangga tak btegur sapa..
haish, sempit tol pemikiran manusia zaman sekarang,
bagi fiyda suka hatilah nak sokong mana2x
hak masing2xkan
tak payah nak gaduh-gaduh 
xde faedahnyer pun..

fiyda sokong sape??
erk...
rahsialah...



15 November 2011

Slim = kurus

Hai semua,
petang nie fiyda just nak share
yang....
fiyda dah kurus balik..
hehehhe

sblom nie xdelah gemuk sangat,
cuma sedikit berisilah,
tapi sejak fiyda selau sedih2x & murung sebulan yang lepas,
fiyda kurus balik..
mana tak kurusnyer
x makan, xtidur..
duk nangis jer...

sekarang nie teringin nak timbang berat,
sebelum nie berat 45-46 kg,
tapi skrg rasenyer dah banyak turun,
sebab skirt jeans jadi longgar balik,
smpai kena jahit tepi..

heheheheh
tapi sekarang risau naik balik,
sebab de lah sorang manusia tue,
suka suh fiyda makan,
haish,,, heheheh

B.t.w
i love myself so much right now,
coz i dah tak sedih2x lagi,
sepanjang hari i duk tersenyum jer..
thanks pada sidia yang buat i tersenyum..

Pada yang judge ape keputusan yg i dah buat sebelum nie,
i tak kisah coz,
u know my name but not my story,
&
u know what i've done but not what i've through..

Pada yg masih mendoakan kebahagiaan i,
terima kasih banyak2x..
mungkin tuhan makbul doa2x tu,
sehingga fiyda dapat tersenyum ceria lagi,, huhuhu

/Bye

14 November 2011

Reject vs Kahwin

Hai u ollss,
arini teringin nak bcerita tentang dialog i dgn my mom,
ari jumaat aritu, i & my sis buat sesi berdialog dgn my mom,
my sis bcerita tentang masalah die & his bf,
then i & my mom bagilah pendapatkan,
tetibe diorang cuba duk korek2x rahsia i,
knape i clash dengan bf i aritu,
i know diorang sebenarnya tkejut.. huhuhu

ada seseorang cakap hati i susah nak dijangka,
yes, i'am..
oppss, xnak pnjang cite sal clash tu,
biarlah i jea yg tahu,
i tak kisah manusia di luar judge i dengan andaian2x yang tak betol,
yang penting i know ape yg terbaik untuk myself..

berbalik pada sesi dialog dengan my mom & my sis td,
setelah dikorek2x rahsia i,
i pun citelah sebenar2xnya kat diorang,
serius, i tak pndai menipu,
lebih2x lagi dengan orang i syg..
huhuhuhu
nak tahu pe my mom said,
she said :

Mak, mase umur 22 tahun anak dah ader anak 2 tau!!
tapi i umur 22 tahun masih sibuk duk REJECT orang lagi..

i just tersenyum & said,

relakslah mak, muda lagikan.. hehehhe
(alah sepnjg umur nie baru 2 org jer i reject, hukhukhuk)

Tapikan pada i lah,
tak salah tuk i memilih seseorang yang terbaik 
tuk jadi pasangan i
sebab i tak nak lalui kehidupan yang pernah
my parent lalui,
cukuplah i dan adik2x i diduga begitu,
tak nak anak-anak i plak rase ape yg i pernah rase...
huhuhu, sob.sob,sob

sabar nurul !
"kat luar sana ade ramai lagi yang diduga dengan dugaan yg lebih berat"

i sebenarnya tak kisah sape yang jadi partner life i,
i tak kisah dia tak hensem
i tak kisah dia orang miskin
i tak kisah die belajar tak tinggi

Tapi yang paling i kisah,
biarlah partner life seseorang yg dapat time family i,
seseorang yang takkan biarkan hubungan i dan famili i terputus..
dan, dan
dia sayang i,
time i seadanya,
dan...
hahhaha, akan menyusul lagi 
sebab mcm dah bcerita sal karakter calon suami lak,
part tu, i kna buat entri lain... hehehhe

/Bye
(^_^)/v

11 November 2011

Jadual Exams

Jadual exams semester 1 sesi 11/12


semua ade gap,
tapi yang seronok 17hb dah hbis,
boleh balik umah jap,
balik dalam seminggu then balik ukm lagi,
start LI dah..
tak sabar rasenye nak LI,
SRIKANDI a.k.a Pusat Kepimpinan Wanita 
buat fiyda teruja!!!

Single again !!!


Harini jumaat 11/11/11
genap seminggu
i'm totally free & not in relationship anymore..
dalam kata lain single but not available...
hahhahah

Kenape berakhir begitu???
tak perlu tanya..
fiyda ada alasan fiyda sendiri,
dan malas nak bcerita lagi..
yang pasti ini yang terbaik untuk kami berdua,

hurmmm...
pada kawan-kawan yg sentiasa mendoakan kami,
maaf sangat2x sebab semua tue dah berakhir,
tapi terima kasih yg tak terhingga pada kawan2 yg pernah mendoakan,

fiyda harap kawan2x semua masih mahu bkawan dengan fiyda,
huhuhuhu...
fiyda bukan yg terbaik
fiyda doakan semoga dia btemu dengan org yang jauh lebih baik dari fiyda..
amin..

again,
i'm sorry!!

01 November 2011

Pernahkah sekali kita memahami alam??

Mengapa Tuhan hadirkan pelangi selepas hujan?
Mengapa Tuhan tumbuhkan bunga selepas kering-kontang?
Hanya daripada benih hitam yang kusam, apabila disirami hujan lantas berbunga cantik. Maka tersenyumlah alam. Betapa indahnya aturan Tuhan.
Mengapa tidak ada hujan berpanjangan atau sinar mentari yang menyinari alam?
Mengapa harus ada putaran alam seperti hitam malam dihiasi bintang?
Mengapa untuk tidak ada sekaligus dalam satu masa?
Mengapa harus hilang sesuatu untuk sesuatu?

Jawapannya senang sahaja…
Kerana tidak ada kemanisan tanpa ada kepahitan, dugaan dan rintangan. Mengecapi kebahagiaan memerlukan pengorbanan. Setiap kesenangan akan ada bayaran. Contohnya, Tuhan hadirkan pelangi yang indah dan kicauan burung yang menyanyikan kedamaian selepas hujan.

nota kaki & tangan : copy paste dari artikel marah kepada tuhan

28 October 2011

Kedai buku & Berbasikal = TERUJA!!!

Assalamualaikum,

okay, jangan risau anda takkan baca entri sedih arini, hehhe
arini fiyda nak citer sal TERUJA

1.Kedai buku
tengahari tadi fiyda teman zaty a.k.a zaty kecik,
then lepas tue die lak teman fiyda p kedai buku,
kedai buku dekat pkns bangi jer,
tapi fiyda suka p kedai tue,
setiap kali fiyda p kedai p kedai tue
fiyda rase teruja & seronok,
rase cam nak baca semua buku dalam tue..

2.Berbasikal
nie citer petang tadi lak,
seronok & teruja sangat2x dapat berbasikal dari bilik ke kiosk,
sepanjang jalan fiyda asyik tersenyum jer,
terima kasih pada juela & cik melur yang sudi teman fiyda berbasikal,
walaupun time tue hujan & guruh berdetum-detam..
tie lepas cuti kite kayuh lagi erk... hehehe

3.Comel
 tadi terjumpa pic dak nie,
comelkan!!!
korang2x fiyda nie memang jenis suka baby,
teringin nak dapat baby comel cam nie
insyaALLAH, 
amin..

alhamdulillah, setelah seminggu batuk & tak sihat,
arini fiyda rase dah beransur sihat,
cuma sejak petang tadi fiyda migrain,
tapi fiyda lawan gak rase sakit tue dengan pergi berbasikal.
fiyda sebenarnya tak suka orang tengok fiyda lemah & sedih,
fiyda nak lawan semua rase nie...
fiyda yakin fiyda boleh, insyaallah. amin

to someone :
kalau takot dilambung ombak jangan berumah ditepi pantai... ^_^






22 October 2011

Solat Istikharah


Ya Allah, aku memohon petunjuk memilih yang baik dalam pengetahuanMu, aku mohon ditakdirkan yang baik dengan kudratMu, aku mengharapkan kurniaMu yang besar. Engkau Maha Kuasa dan aku adalah hambaMu yang dhaif. Engkau Maha Tahu dan aku adalah hambaMu yang jahil. Engkau Maha Mengetahui semua yang ghaib dan yang tersembunyi.
Ya Allah, jika hal ini (***) dalam pengetahuanMu adalah baik bagiku, baik pada agamaku, baik pada kehidupanku sekarang dan masa datang, takdirkanlah dan mudahkanlah bagiku kemudian berilah aku berkah daripadanya.
Tetapi jika dalam ilmuMu hal ini (***) akan membawa bencana bagiku dan bagi agamaku, membawa akibat dalam kehidupanku baik yang sekarang ataupun pada masa akan datang, jauhkanlah ia daripadaku dan jauhkanlah aku daripadanya. Semoga Engkau takdirkan aku pada yang baik, sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas setiap sesuatu.”

amin

Layan lagu sat..



TrAgEdI CiNtA-AcHiK & NaNa

L-Tidak pernah ku lupa kenangan cinta pertama dikala dua insan
bersatu dilembah cinta,hanya engkau lah wanita yang bernama kekasih,
siang malam ku kau yang ku rindu

P-aku jua seperti mu di buru memori silam biarpun tika ini,diri telah dimiliki,
oleh seorang lelaki yang bernama kekasih,namun bayangmu masih di hati

L-biarkan kenangan menjadi kenangan,kisah silam kita tak mungkin berulang

P-kesetiaan juga kasih sayang tidak menjanjikan kebahagiaan

L&P-dan kini semua berakhir,cinta kita yang suci rebah ke bumi,hanyalah tinggal serpihan,
kisah suka dan duka ku simpan

L&P- itulah ...lumrah dunia tidak semua yang indah kekal lama,memanglah kita bahagia namun takdir berubah segalanya......

L-biarkan kenangan menjadi kenangan kisah silam kita tak mungkin berulang

P-kesetiaan juga kasih sayang tidak menjanjikan kebahagiaan

L&P-dan kini semua berakhir cinta kita yang suci rebah ke bumi hanyalah tinggal serpihan kisah suka dan duka ku simpan.....

L&P-itulah lumrah dunia tidak semua yang indah kekal memanglah kita bahagia namun takdir merubah segalanya....


lalallalala.......(^__^)

Ini Bukan Diri aku Yang Sebenar

Assalamualaikum,
hai semua, harini fiyda bangun awal...
kalau korang nak tahu kenape fiyda tulis camtu,
sebab sejak akhir2x nie fiyda selalu susah tidur,
then selalu bangun lewat..
tapi arini semalam fiyda susah tidur,
tidur dah kul 2 lebih tapi bangun pukul 5 pagi,
dan antara tu dah bape kali entah fiyda bangun,
YES bagi orang lain biaselah nie, tapi tak bagi fiyda..
tubuh fiyda takbiase...

fiyda sangat DEPRESSED, STRESS & sewaktu dengannya..
badan + otak penat, penat sangat2x..
fiyda sekarang dalam usaha dekatkan diri pada ALLAH,
kate orang backt to basic,
sebab fiyda tahu hanya dengan cara nie fiyda akan 
dapat ketenangan, mudah2xanlah...

I MISS MYSELF
rindu fiyda yang mudah tidur malam,
fiyda yang bangun pagi,
fiyda yang suka makan,
fiyda yang suka ketawa
huhuhuhu....

MAK!!!
(T__T)

‎"boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi
(pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah
mengetahui, sedang kamu tidak Mengetahui.”

(Surah al-Baqarah: ayat 216)

Selalu sakit

Assalamualaikum,
sejak dulu sampai sekarang fiyda selalu sakit,
kata ayu sakit tue satu dugaan,
Yes dugaan, then dugaan nielah yang akan buat kite jadi kuat..
fiyda selalu terpikir malangnya orang jadi suami fiyda,
sebab fiyda selalu sakit..
Jadi lelaki yang nak jadi suami fiyda kena pikir banyak kali sebab 
fiyda perlukan lelaki yang boleh jaga fiyda,
yang takkan tinggal fiyda time fiyda sakit..
then fiyda nie sgt sensetif tau... hahahha

kadang2x terpikir mungkinkah fiyda tak sempat pun kahwin,
dengan kata lain fiyda akan tinggalkan dunia nie before jadi isteri orang,
sape tahukan tue,
semua tu rahsia yang hanya Pencipta kita yang tahu..
(^_^)

Jika mase tu dah tiba,
fiyda cuma nak semua orang yang pernah hadir dalam hidup fiyda
sepanjang usia fiyda dimuka bumi nie tahu
fiyda tak nah menyesal kenal diorang,
tak pernah ade benci pada diorang..
dan paling penting fiyda sayang diorang kerana ALLAH..

 

nota kaki & tangan : selalu tak sihat & susah tidur malam & xsuka makan..


21 October 2011

Salahkah bila aku mencintaimu

Pepagi buta nie jom layan lagu nie...



Armada - Cinta Itu Buta 

Salahkah bila aku mencintaimu
Dan berharap engkau kan jadi milikku
Walau banyak yang bilang kau tak pantas untukku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Sayang ku mohon jangan tolak cintaku
Jiwa ragaku ini hanya untukkmu
Aku rela berkorban demi cintamu itu
Biarlah orang berkata apa
Manusia tiada yang sempurna
Kuterima kau apa adanya
Yang penting aku bahagia

20 October 2011

Andai dapatku Suarakan....

Pasti akan aku  suarakan :


Ya,
dari dulu sampai sekarang aku tak pernah berenti menyayangimu..

Stressyer.....

hai blog,
i miss u tau,
lama tak conteng-conteng u...
sory, huhuhu

fiyda sebenarnya sangat2x penat,
dari cuti aritu lagi fiyda penat,
bila dah masuk UKM,
rase penat tue berganda-ganda,
sampai fiyda rase i can't manage myself anymore..

disebabkan penat sangat,
fiyda jadi Stress,
bila dah stress semua benda tak jadi,
semua stuck..
adoi!!!

 paling merunsingkan
i miss wrong person 
& on wrong timing...
i don't know what going on now..

hanya pada tuhan tempat yang fiyda boleh
mengadu & mohon petunjuk..
fiyda taknak tersalah buat keputusan,
fiyda serahkan semuanya pada takdir..
semoga semua yang jadi sekarang akan beransur tenang,
semoga semua nie buat fiyda jadi lebih kuat & matang amin..

fiyda teringin nak cerita lat sini ape yang jadi pada diri fiyda,
but i can't...
fiyda tak nak guriskan hati mana-mana pihak..
biarlah fiyda pendam semuanya..
oklah, selamat malam..
Daa






nota kaki & tangan : sory, my english .... broken.. huhuhu


Wordless Wednesday 5#

Sanggar kerja Perancangan Strategik PKW


Opening with the vc


The rapporteur


we all with Datuk Seri Shahrizat


(^_^)


We all with Pengarah PKW


Wisdar yg suka usik ayu..


nota kaki & tangan : sory my blog, i sangat busy sampai tak sempat nak conteng2x macam dulu.. :(