10 July 2012

Alahai Monyet UKM..

Hai semua... assalamualaikum,
ape khabar? cihat? fiyda? of cozlah chat..
tadi baru jumpa ubat <3 yg buat fiyda rase chat.. hehehe
arini fiyda nak citer sal monyet kat UKM nie..



Alkisahnyer tadi balik kelas, time nak p amik my <3 terserempak dengan monyet,
bukan sikit tau tapi banyak giler... huh
tengah2x fiyda tunggu aizat tu ade yg turun dari pokok then ikot fiyda,
siyes menakotkan.. huhu

nak dijadikan citer mase first year, time tu fiyda xde motor lagi..
pergi kelas jalan kaki jep.. nak dijadikan satu petang tue time fiyda nak pergi kelas,
lalulah laluan biasa dari kolej fiyda kolej rahim kajai ke dewan kuliah fssk,
sampai depan KDO dekat bus stop, fiyda dah nampak ada banyak monyet..
tapi fiyda tak aspect pape pun, so fiyda lalu jer mcam biasa..
tiba2x.... monyet2x tu kejar fiyda.. huhuhu
Ya allah, tuhan jer tahu fiyda cam ner mase tue, lari macam tak cukup tanah..
dah lah time tu kai baju kurung nasib baik tak terjatuh..
tengah2x lari tu fiyda pandang belakang.. mak ai tajamnyer gigi dia, tehn macam ternampak2x darah kat gigi dia.. tak tahulah betol tajam or sekadar ilusi.. huhu then tangan dia nak capai kaki fiyda,
fiyda nangis kot takot.. sedar2x ade sorang gurl dtg kat fiyda, tepuk bahu fiyda,
dah2x, dah xde dah... huhuhu, then dia yg teman fiyda sampai kelas..
nasib  baik gurl, kalau boys yg tegur... malu... huhu
tapikan, malu jugak sebab time fiyda tengah lari tue de bas lalu,
then dalam bas tue penuh org... huhuhu.. =__=


see, mcam nielah gigi dia.

So sekarang korang tahulah kenape fiyda takot & tak suka monyetkan..
bukan takat takot tapi FOBIA terus.. hahahha

turut baru monyet UKM, kalau ular lagi dahsyat fiyda takot tau.
tengok kat TV pun fiyda dah meremang bulu roma,
ada dua kejadian, sekali tu dekat fakulti fiyda,
lecture fiyda mengusik, apa lagi fiyda terus terjerit & menangis fiyda..

second time, time dekat i-city..
kononnye beranilah masuk tempat ular, dah lah malam time tue..
mula2x ok jer tengok dari jauh..walaupun meremang bulu roma sebab ular2x kat situ besar sgt.
TETIBE.. pekerja dia datang dekat fiyda bawak ular,
dia suruh fiyda pegang ular tue, memang fiyda anginlah..
fiyda dah cakap tak nak tapi dia suruh jugak,
pe lagi menagis fiyda kat situ then terus lari keluar dari situ... huhuhu

please jangan usik fiyda macam tue,
fiyda memang xleh, siyes takot sangat2x..
sebab suatu mase dulu fiyda selalu mimpi ular,
macam2x ular fiyda mimpi, thats ways fiyda takot sanagt sampai sekarang.. hohoho

1 comment:

nadia farhana said...

tempat bela monyet ke situ hehe..nasib tak jadi apa-apa