05 October 2012

Sape FiyDa??

Hai semua,
Assalamualaikum..

Memula sekali arini,
fiyda nak ucap :


Sampai saat dan ketika ini,
dah 92 orang follower fiyda,
terima kasih semua yg sudi baca blog nie,
memula fiyda tulis blog nie dulu,
x terfikir pun nak suh orang follow,
fiyda cuma nak tulis ape yang fiyda rase
dan berkongsi perjalanan hidup fiyda serba sedikit,
disamping mengisi masa lapang..

Pada yang baru follow fiyda,
Moh ler kita berkenalan...

Sape FiyDa???


My name :
Nurul Afidah Ashma

Just col me Fiyda or Nurul
Kekawan before masuk UKM panggil i Nurul,
Saudara mara pun panggil Nurul,
Tapi kekawan Selepas Masuk UKM panggil Fiyda,
Bukan name glamer tapi nama kedua selepas ramai sgt yang name nurul bila masuk UKM dulu..
So pilihlah mana2x antara 2 nie nak panggil,
Selain dari 2 nama nie cam nama manje sebagai just tuk kawan2x rapat sahaja.

Umur & Tarikh Lahir :
Umur rahsia, hikhikhik
ade ape dengan nom betol x?
My mom lahirkan i pada tanggal 7 Mei 19**
Bersamaan 1 Syawal, cian my mom & my abah tak raye,
Padahal tu rayer pertama diorang bersama..
Tapi fiyda yakin tuelah hari bahagia diorang sebab dapat fiyda,
almaklumlah anak first semua orang terujakan..

Asal/Tempat Lahir :
cuba teka fiyda asal mana?
ape Selangor???
fiyda nie pior Terengganu ark,
My mom & my abah orang Terengganu,
dan ofcoz my mom lahir dan besarkan i dekat Terengganu,
Saya bangga jadi anak TERENGGANU..
Moga akan terus jadi orang Terengganu..

Tempat Tinggal Semasa :
Fiyda sekarang stay kat umah sewa dikajang,
mailah datang umah fiyda, hehehe
gegurl jea ok!!

Pekerjaan :
Tanam Anggur, huhuhu
Fiyda fresh graduate daripada UKM
dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Ekonomi Pembangunan & Sumber Manusia
sebenarnya fiyda sekarang bekerja dengan pensyarah kat UKM
sebagai pembantu penyelidik,
Sementara mencari kerja tetap,
kalau ade kerja lehlah gitau erk.. ^_^

Hobi:
Fiyda de banyak hobi, ermmm.. antaranya:
fiyda suka online facebook, hobylah tukan.. hehehe
then fiyda suka baca novel tapi bukan novel cintan cintun,
fiyda jgak suka memasak, wink2x tapi x pandai mnapun masaknye.. :p

Personaliti :
Fiyda nie jenis frendly, Independent,
Yang paling ketara Manja & sensetif,
Suka merajuk & mudah maafkan orang, Insyallah..
fiyda dah tak macam dulu dah,
dulu fiyda ske nangis, cengeng sangat,
tapi sejak kejadian itu,
fiyda dah makin kuat, dah tak nangis2x dah..
Alhamdulillah

Status:
Single but not Available
not available bukan bermaksud fiyda dah de bf
atau dah sesape lam hati,
tapi not available sebab fiyda nak bersendiri
buat sementara waktu nie.. huhhuhu
xnak bercintan cintun, berkawan sudah lah..
sampai bila?? sampai fiyda bersedialah.. ayoo..
Bagi fiyda kalau betol ade orang nak fiyda,
sila tunjukkan kesungguhan anda,
xperlu nak ajak bercinta sakan bertahun2x t
api belom tentu korang nak kawen dgn fiyda,
Berdosa tau cam tu!

Pandangan fiyda tentang lelaki:
Lelaki xleh dipercayai bila berjanji,
Lelaki suka mencari kelemahan pasangan diorang,
bukan semua tapi kebanyakkan yg fiyda jumpa camtulah,
pada lelaki yg baca nie jangan marah,
bukan koranglah tapi diorang yg fiyda kenal.. hehehe
tapi kalau betol kaum lelaki tak cam nie,
sila buktikan, boleh?? huhu

Bukan yang soleh yang dicari,
Bukan yang berserban yang dicari,
Bukan al-hafiz yang dicari,
Bukan yang kaya dicari,
bukan Juga yang ensem dicari,
Tapi
Cukuplah seorang Adam yang mampu
menerima kekurangn diri ini & keluargaku,
Cukuplah seorang adam yang mampu membimbing diriku
mendekati Penciptaku.. amin


Oklah korang dah asar dan dah panjang lebar karangan fiyda arini,
jom solat Asar..
Wasalam...



3 comments:

Faz Abas said...

Selain seorang suami yang mampu
menerima kekurangn diri & keluarga,
perlu juga cari yang soleh :)

Nak minta tolong kawan2 bogger untuk “Like” page “Faz&Fyda Collection” sebagai support kpd biz yg baru saya mulakan ni dan dapatkan voucher RM30 bagi mereka yang introduce 10 orang kawan dan “Like” page “Faz&Fyda Collection”. Voucher terhad untuk 10 orang terawal sahaja.

Untuk claim voucher, anda perlu meletakkan nama anda dan juga nama kawan-kawan anda di ruangan “komen” post “tudung hanger”, dan boleh terus menggunakan voucher selepas mendapat pengesahan daripada pihak Admin.

http://www.facebook.com/pages/FazFyda-Collection-Abaya-Baju-Kurung-Tudung-etc/235994003193434

AkmaFaizal said...

hehe...perkenal diri bukan main pjg gitu..hehe

stuju ngan Faz, carilah org yg soleh dan mencintaiNYA..insya Allah..kite pun sama2 akan jadi soleh n mencintaiNYA.. Aminn :)

nurul fiyda said...

thanks akma