18 January 2012

My Student Life Part 2#

Assalamualaikum,
cmat petang semua,
tetibe tergerak hati nak sambung kisah My Student Life Part 1 dulu,
dah lama sangat nak sambung tapi lately busy sgt,
nie fiyda baru hbis exams semalam,
seronok jap tapi jap lgi tensen balik
sebab tesis tak siap lagi..

My Student Life Part 2 nie,
berkisah tentang kisah fiyda mase second sem kat UKM,
mase nie fiyda dah clash ngan bf fiyda time sekolah,
then fiyda rapat ngan senior kajai, Mr.F
rapat sebab prog MEFeK,
hmm.. xnak cite banyak2x sal die,
sebab malas nak ingat dah,
sebab die buat fiyda terluka yg teramat sangat..
nasib baik x kapel, 
banyak hikmahnyer sebab my mom pun tak galak kawen ngan org klate, huhuhu

fiyda join banyak program time 2nd sem,
mula-mula Kem Kegemilangan Heswi, di Pangkor.
mase first year fiyda bawah Jaksa HESWI, kak shida,
kak shida baik sangat2x.
mase nie kat kajai nie or kat UKM nie,
dengan dak2x Heswilah fiyda rapat,
rapat sangat2x..
untuk prog KGS fiyda turut keja ngan Kak Faz,
kak faz pun baik (jaksa after kak shida),
program nie best sangat,
first time pergi pangkor, seronok sangat2x,
mase nielah mula baik dengan dr.tajul.
die belanja cendol, sedap sangat...
kat pangkorlah jgak fiyda tersedar yg fiyda x boleh berkayak,
sebab mabuk laut... hahaha
pnjg klau nk cte tpi ckuplah erk..


 


Next, MEFeK. 2009/2010..
1st time handle prog besar after KGS,
fiyda handle Sukan Rakyat time tue..
perasaan time nie bercampur baul,
excited, teruja, takot, kecewa, sedih, hepy semua ade..
tapi alhamdulillah semua bjlan lncar,
time nie banyak menda fiyda belajar,
thanks to kak shida, abg jo, jaksa2x lain, kak efa, kak zaza & kawan2x dlm team program,
tanpa diorg semua x mungkin fiyda dapat handle progrm, huhuhu
mase Mefek nie lah jgak fiyda knal Shaz, Baha & Napi..
seronok keje ngan diorang..
eh luper lak time nie, fiyda pegang dua post,
satu lagi s/u tuk cenderamata,
bawak Fatin,
so agak bnyaklah keje fiyda time tue..


 


 

then seterusnya MEDiK,
dinner kajai,
MEDiK nie fiyda  tak pegang ape2x dah sebab,
orang ckap fiyda join bnyak menda sgt,
so kebanyakkan prog fiyda join cam tu jer, huhuhu


 


Then program lain yang fiyda join, jadi usher time dinner FEP,
dinner fep buat fiyda knal & mula rapat ngan ika, sue om & miera.
Pergi program kembara nur lembah lenggong, prog rakan muda yang pertama fida join,
jamuan akhir sem tuk heswi, besday kak shida,
dan mcam 2x lagi program yg fiyda sendiri pun lper dah, huhuhu


 
 


Dalam sem 2 nie,
fiyda memang rapat ngan dak2x kjai jer,
kat FEP fiyda rapat ngan atul & ain jerlah,


Sem 2 sem yang teruk sgt bagi fiyda,
semua gara-gara gosip dengan si senior,
fiyda rase semua org mgata fiyda,
fiyda down sgt tapi fiyda bangkit balik,
fiyda redha & semua tue bagi fiyda pengalaman yang sgt bermakna ttg lelaki,
semua tue buat fiyda jadi lagi matang.

Setahun di UKM,
banyak benda fiyda belajar,
UKM buat fiyda betol-betol berdikari,
tanpa family dicc.
fiyda ingat lagi first time blik umah,
balik naik flight untuk pertama kali seumur hdup,
naik teksi dari UKM ke LCCT sorang2x,
takot tapi tawakal..
then lepas tue macam2x menda lagi fiyda beljar,
kat UKM xkisah pgi makan sendiri,
kluar naik motor sendiri,
semua sendiri...

Rasenyer cukuplah takat nie kisah untuk Part 2 nie,
dah xde idea nak tulis ape, huhuhu
nanti fiyda sambung part 3,
kisah tahun 2 plak,
tahun baru, sem baru, kawan pun baru..
Daaa...














1 comment:

asmaqhusna said...

"tak galakkan kawin dgn laki qlate"...hahahaa...for me setiap manusia ada kelebihannya dan perangai yg tersendiri.