19 December 2011

My Student Life Part 1#

Assalamualaikum,
sekarang fiyda dah minggu terakhir semester 5 di UKM,
kejap jer mase bjalan,
dah nak hbis dah belajar,
nie sem last, sem depan dah start LI,
dah xde student life dah..
so fiyda nak ingat balik dari mula fiyda masuk UKM,
sampai sekrang ape kenangan fiyda selama kat UKM nie,
mungkin bukan semua tapi mana2x yang fiyda ingatlah kan,

My Student Life Part 1
nie citer kehidupan fiyda mase tahun 1,
fiyda ingat lagi tarikh mula2x fiyda jejakkan kaki di UKM,

28 JUNE 2009
 perasaan mase tue,
teruja sangat dapat masuk UKM,
w/pun jauh disudut hati sedih sebab terpaksa berjauhan ngan family,
first time fiyda berjauhan dengan family,
sepanjang perjalanan fiyda nangis,
time tue family fiyda de problem,
mak tak hntar fiyda, fiyda terkilan tapi fiyda faham.
ok tak nak cite sal tue tie lagi pnjang  citer fiyda, heheeh

nie Sue, roomate fiyda mase 1st year,
sue nie asal perak,
family die baik sangat,
tiap kali balik mesti bawak makanan,
sedap masakkan orang perak..
fiyda sangat!!

Minggu Pengenalan Pelajar
nie minggu mula2x fiyda kat UKM,
minggu nie paling penat,
mula2xkan alamak xsukanya 
sebab tertekan sangat,
tapi dah last tue seronok lak,
suka cheer, lagu kolej..
minggu nielah yg membuatkan fiyda jatuh cinta kat kolej fiyda,
Kolej Rahim Kajai

Nie Ekin dak johor,
kitaorang rapat sangat time MPP nie,
sampai semua orang tanya kitaorang,
satu negeri k?satu sekolah k? satu bilik k? satu fak k?
tapi semua bukan, kitaorang pun tak tahu cam ner leh rapat,
fiyda suka kawan ngan ekin,
tapi bila dah start kuliah kitaorang dah jarang jumpa,
tapi still ok lagi time first year,

 nie fiyda time MPP,
comotkan.. hehehe..

fiyda sangat sukakan first week di UKM,
kasut fiyda haus tapaknyer sebab duk nyanyi lagu KAJAI, hahaha,
sore serak sebab duk cheer kajai,
Bestnyer kalau dapat kembali ke mase tue..

First kuliah fiyda bangun pagi,
sebab kuliah kul 8 dekat fssk,
punyerlah kelakar fiyda p fssk naik bas.. huhuhu
seingat fiyda, fiyda naik bas UKM pgi & balik kelas,
time first week jea,
lepas tue dah tak naik bas dah,
pening ( mabuk bas)
kalau terdesak baru naik bas,
kalau x exercise jea p kuliah..

time first year fiyda join JAKSA HESWI,
HESWI nie singkatan bagi Hal Ehwal Siswi,
ketua kitaorang nama kak shida,
fiyda rase fiyda sangat aktif kolej time first year, 
semua program & aktiviti fiyda pergi & join,
nanti fiyda buat satu lagi entri khas tuk program jer, 
sebab mcam pnjang jer..
part 1 nie just citer sal kawan2x jealah.. hehehe


nielah kawan2x fiyda lam Heswi,
Solehah, Yul, Hawa, Yen, Mas, 
yang tak de lam gambar, Aimi,Atul & Hana

nie lak yang rapat ngan fiyda,
Bella, Zetty, Bila & Maz 
yang lain yang rapat lagi,
ina & ida,
diorang duk sebelab bilik fiyda..
Diorang semua nielah yang selalu dengan fiyda,
pergi mana2x dengan dioranglah..

Oh yea,
time nie  sem 1 kat UKM,
fiyda still kapel dengan ex fiyda mase sekolah,
so xde dating2x kat UKM..
tapi syg akhir sem 1 fiyda clash dengan die,
5 tahun fiyda dengan die, 
last2x camtu jer.. 
xperlah xde jodoh dengan die nak buat mcamna,
hmmm... 

alamak cam dah pnjang sgt jer,
sambung part dualah,
ermm, citer fiyda kali nie banyak part tau.. huhuhu
oklah, dah maghrib,
nak p mandi jap..

Daa



No comments: