20 May 2011

Random Wesak Day Holiday

Hai u ollss...
ooppss... ape nie teruk tol kan..

Assalamualaikum..
fiyda bukanlah nak citer sal wesak,
tapi fiyda just nak citer xtvt fiyda sepanjang fiyda di hari wesak..
random jer nie tau...

Memasak
fiyda target nak masak 3 resepi baru tapi 1 jer fiyda sempat masak,
kuih tan yuan.. tak dpat nak kongsi gambar coz camera xde..

Mengemas umah
Hari selase mase cuti wesak,
fiyda, mak & adik2x pakat cuci umah,
fiyda cuci bahagian dapur & bilik mandi,
siyes penat sgt.. habis sakit badan..
tu lah mak nak sangat umah besar2x... huhuhu
tapi seronok dapat bersih umah sama2x..

Hospital
Tok wan fiyda masuk hospital lagi,
before balik UKM sempatlah fiyda ngan adik p tengok jap..
Otw balik umah dari hospital dah magrib dah,
fiyda ckap kat adik jgn bawak motor laju2x sgt dah magrib nie..
tau die jawab per..
dier cakap mana laju, kosong jer meter nie...
huhuhu kalau korang nak tahu meter motor tue rosak..
tu yg kosong tue... terkena lagi fiyda..

Adik-adik
Tiap kali balik umah mesti fiyda akan luangkan banyak masa ngan adik-adik,
makan sama-sama
tengok tv sma-sma
gelak sma-sma
tidur sma-sma
best sangat.
tie kalau semua dah kahwin, xdenyer nak cam nie lagi.. huhu
fiyda syg sgt adik2x fiyda
fiyda bangga dgan adik fiyda yg no 3
fiyda rase cam die dah matang,
die banyak bantu family...
alhamdulillah..


Kucing
kalau kawan2x nak tau umah fiyda de banyak kucing,
kitaorang semua suke kucing,
kucing fiyda comel tau..
skrg fiyda dah rindu kucing2x yang manja tue.. huhuhu

Panggilan Dari Jauh,
Tekalah sape call fiyda dari jauh???
hehehe
Pak we fiyda call fiyda,
mula2x rase cam mimpi jer die call
bangun pagi tue fiyda tersenyum sorang2x..
second call pun cam tu gak tpi second call cam sedih sikit,
fiyda dpat rasekan die rindu fiyda...
seronoknyer.. hehehe

Business Mak
Business mak masih tak stabil lagi,
fiyda kesian kat mak
macam2x menda jadi kat mak
macam2x dugaan..
Fiyda selalu doa mak & semua orang dlam family fiyda dimurahkan rezeki,
fiyda harap penat lelah mak berbaloi..
" Mak kak syg mak ! !"

Bas
last kot nie.. heheh
btw just nak cakap first time fiyda naik bas duk seat paling belakang,
ya allah sgt2x tak suka.. huhuhu
fiyda tukar tempat dengan orang depan fiydam
nasib bek dia xmarah... huhu

okllah cukuplah fiyda mengarut..
Daa.. selamat malam

Pssstttt : tak sbar tunggu si dia balik

2 comments:

asmaqhusna said...

kuih tan yuan? 1st tyme dengar....

nurul fiyda said...

kuih orang cina, hehehe