07 May 2011

7 Mei 2011

Assalamualaikum,

Syukur alhamdulillah sehingga detik fiyda menaip entri ini
fiyda masih bisa bernafas di Bumi Allah ini..
syukur sangat sekali lagi 7 Mei hadir dalam hidup fiyda,
Ini bermakna genap sudap 22 tahun usia fiyda..

Semalam insan yang bernama Mohd Firdaus buat kejutan kat fiyda,
walaupun hakikatnyer fiyda dah tahu.. hehehhe
yealah mana tak tahunyer p secret resipi bawak fiyda,
tapi papepun fiyda terharu sangat sebab sebelum nie
tak penah de orang buat kejutan kat fiyda..
terus terang 2,3 hari before hari ini fiyda ingat die tak ingat,
sebab die cakap die nak balik umah tolong papa,
fiyda terpikir cam ner erk kalau die tak ingat hari nie??

fiyda tahu dia sedaya upaya cuba buat fiyda gembira,
seperti tertulis pada bag kertas yang die bagi fiyda..

" i want to make you happy because seeing you smilling makes me happy!"


alamak, terase terharu lak bila pkir balik,
sampai nak tak tahu nak tulis aper.. hukhukhuk

nie ucapan sidia kat FB lak.

nie hadiah daripada sidia

Comel sangatkan..
seronok dpat hadiah, bukan selalu dpat hadiah,

habislah sal die, then yang berjaya buat fiyda terharu yang kedua adalah my abah.
die msg ucap selamat hari lahir lengkap dengan nasihat sekali,
fiyda terharu sebab sebelom nie abah macam tak kisah sangat menda2x cam nie..
hmmm, 
tibe2x teringat mak penah cakap mase kecik2x dulu
fiyda rapat sangat dengan abah,
pegi mana2x mesti abah bawak..
maklumlah fiydakan anak sulong...
subhanallah, indahnyer zaman tue...
suatu mase yang tak mungkin akan berulang...

then lepas abah orang yang buat fiyda terharu adalah,
My BFF ika..
die sekarang kat indon
tapi still kol nyanyi lagu hepy besday..
terharu sangat..
semoga die selamt balik kesini bulan 6 nanti..

nie yang die wish kat FB lak..

Tulah alkisahnyer hari nie,
hari nie fiyda tak merayap ke mana-mana pun,
sepanjang hari duk bilik
sebab sakit perut.. hukhukhuk

Tadikan time sakit perut,
tiba2x terfikir waktu mak nak lahirkan fiyda dulu
mesti lagi sakit dari sakit yang fiyda rase,
insaf mengamit hati..
mak adalah insan yang terbaik dalam hidup fiyda,
aku harap mak akan bahagia,
Mak, Kak syang mak, syg sangat2x..

OKlah korang,
setakat nie jealah kisah fiyda..
moga Allah panjangkan umur fiyda,
moga hari-hari yang akan datang buat fiyda lebih matang..
amin..

Psssttttt : time kasih pada mak ! !

1 comment:

Rozuan Ismail said...

happy belated birthday fiyda!bertuah ramai org sayang anda!