03 March 2012

R.I.N.D.U

Assalamualaikum,
hai semua,
fiyda baru balik dari pasar malam,
dan fiyda terpikir nak menulis sal entri nie & satu lgi entri,
so arini akan ada 2 entri..

1st entri nie,
fiyda nak luahkan rase rindu fiyda,
rindu yang amat sangat pada family fiyda :

fiyda rindu nak dengar cerite mak,
rindu masakan mak yang sangat sedap,
rindu nak masak-masak ngan mak,
fiyda rindu nak tengok abah,
fiyda rindu nak gaduh adik-adik,
rindu nak main ngan kucing-kucing,
Rindu 'ayah' & tok wan,
Rindu nak mancing ngan Pok Yom (pak sedara),
Rindu nak main ngan adik-adik sepupu...
hurmmm...

Dah sebulan lebih fiyda tak balik umah,
sekarang nak balik pun susah sebab tak de cuti,
dulu boleh jgak ponteng kelas, huhuhu
sekarang dah keje dah tak leh ponteng-ponteng lagi dah.

Tadi fiyda pergi pasar malam kat bangi nie,
pergi sorang-sorang jer tak de yang nak temankan,
masa kat pasar fiyda pergi bahagian pasar basah,
macam-macam ade kat sana,
dulu kalau kat umah fiyda yang selalu pergi pasar,
beli ikan, beli ayam, beli sayur-sayur & buah-buah..
hmmm, pandai masak ke tak??
tie entri satu lagi fiyda citer sal masak erk..

Tadi tengok mangga teringat mak,
mak suka sangat makan mangga,
tengok bilis teringat abah,
abah suka makan bilis..
hmmm...

fiyda anak sulong,
Tapi fiyda rase lam adik beradik fiyda
fiyda yang paling manja.. huhuhu
paling garang, paling berdikari..
mak cakap antara ramai-ramai anak mak,
fiyda yang paling baik,
tapi fiyda tak rase pun cam tu... hurmmmm

RINDU MAK!!!

Mak sekarang dah lain,
seronok tengok perubahan mak,
moga ALLAH tak bolak balik kan hati mak,
amin.

Tadi masa kat pasar nampak baju baby,
cantik sangat,
teringat kak adik sepupu..
mesti dah besar die sekarang..
aritu balik yang last tak dapat jumpa die..




eh, dah maghrib,
Btw kesimpulan citer arini fiyda takkan sunyi cam gini lau duk umah,
oklah nanti itew story-story agi erk,
/Bye



No comments: