13 March 2012

Kahwin??

Hai u olls,
Masih sempat lagi kan,
so Selamat pagi... ~(^_^)~

sekadar hiasan

Hari nie rase na menulis bab Kahwen,
Sebab last week fiyda dikejutkan oleh kawan baik fiyda sejak form 3,
tetibe jer invite p majlis kahwen die bulan 4 nie.. huhuhu
mana tak terkejutnye x pernah tahu pun die de gf,
tuptuptup dah nak kahwen,
belajar pun tak hbis lagi,
my fren nie skarang tahun 3 di UPSI,
tapi tak perlah fiyda sebagai kawan mendoakan
semoga kawan fiyda nie bahagia dengan pasangannya.. 
Amin

Setellah yang sorang nie,
tetibe dapat tahu sorang lagi kawan laki mase form 6 dah kawen,
nie lagilah sedeh lansung tak gitau,
sedar-sedar dah kahwen,
xperlah dah selamat dah pun kan,
moga mereka bahagia dengan kehidupan mereka sekarang.

Bila dah makin ramai kawan yang dah kahwen,
adalah mulut-mulut yang mula bertanya,
bila giliran fiyda lak kan,
yealah bercinta bukan main sakan,
status fb duk jiwang-jiwang jer kan... hahaha

Ok nie jawapan fiyda untuk jawapan diorang ,
Suatu masa dulu fiyda pernah terpikir nak kahwen awal,
tapi sekarang....
fiyda nak habiskan belajar dulu,
nak keje dulu, nak tolong family dulu,
family fiyda bukan orang senang, hmmm sian mak ngan abah.
lagipun fiydakan anak sulong biarlah tolong family dulu.
dan mungkin akan ikot cdgn mr.Aizat beli umah bawak mak duk sini,
rumah kat kg renovate ckit bagi abah duduk,
then kalau ade rezeki nanti nak sambung master buat PJJ,
tapi after kejelah, sekarang xleh lagi sebab nak kena tolong family dulu...
Thats whylah tak nak kahwen lagi,
nanti dah kahwen dah susah nak tolong family,
tambah2x lagi pompuan cam fiyda,
kalau laki lain cikit citernyerkan..

Lagipun Aizat ade cita-cita dan impian die sendiri,
fiyda tak naklah jadi penghalang lak,
fiyda nak support die walau apapun die nak buat,
cuma fiyda harap kalau die dah berjaya die tak lupa fiydalah,
fiyda akan tunggu die & moga dia pun akan tunggu fiyda,
hmm... masih jauh perjalanan hidup nie,

Tetibe touching lak pagi nie, huhuhu
teringatkan family kat kampung,
terfikirkan mase depan..
fiyda tak nak mintak ALLAH permudahkan perjalanan ni,
Tapi fiyda harap semoga ALLAH bagi fiyda KEKUATAN
tuk lalui semua yang akan datang.. insyallah,
Amin


Satu hari nanti, fiyda akan jadi Pengantin yg Cantik cam Farah nie,
insyallah, amin.


#Duit JPA dah masuk (~^_^)~

No comments: