30 April 2012

Jom makan makanan Terengganu

Hai kawan-kawan,
di pagi isnin yang indah & lagi menyejukkan nie..
fiyda tengah kebosanan sebab xde orang kat ofis, huhuhu
So harinie fiyda nak bercerita tentang negeri tempat fiyda dilahirkan,.

Where is Terengganu


Kalau orang tanya fiyda :
ape makanan terengganu yang best??
banyak makanan yang akan fiyda suggest..

Kalau kawan fiyda datang terengganu,
fiyda akan bawak diorang pergi makan,
semua makanan orang Terengganu,
alah kat KL pun ade makanan terengganu..
tapi!!!
Tak sama macam yang kat terengganu tau!!

antara makanan yang wajib :


Keropok Lekor yang fresh2x, baru siap masak..


Sotong/ikan/ udang goreng tepung yang segar bugar kat pantai airport..


Sata yang gerenti sedapp...

Nasi dagang buatan mak fiyda


Laksam buatan fiyda dan mak..
Alamak aii, rindunyer nak makan laksam.. nyum2x..

dan tak luper


makan nasi lauk budu + Ulam... nyum2x


TAPI!!!!

JANGAN!!

ajak fiyda cari telur penyu,


Cian penyu tau!!
Dah lah penyu dah nak pupus... huhuhu


Oklah korang,
sebenarnya ade banyak lagi makanan yang best2x kat Terengganu,
Jom jejalan cari makan kat Terengganu,
fiyda bawakkan.. :)


Pssstt : Bila Mr. Aizat nak datang Terengganu erk... ^_^

No comments: