04 January 2011

New year & My mom

Assalamualaikum,
fiyda kembali setelah beberapa hari bercuti...
alhamdulillah tercapai jugak hasrat fiyda
balik hujung minggu lepas,
walaupun pada awalnya ader halangan..

Hampir 4 hari dirumah,
amat bermakna fiyda rasekan,
seperti yang fiyda niatkan fiyda balik sebab nak tolong mak,
Dan fiyda betol2x tolong mak,
Hari ahad fiyda teman mak keluar pagi cari barang-barang,
hampir sehari kitaorang kuar,
penat xpayah cakaplah..
memang penat sangat,
lepas beli barang terus bkejar ke kantin hantar barang,
tolong mak ape yang patot kat sna..

Then hari isnin mak pagi2x lagi dah bagun,
fiyda rase mase tu tak kul 4 lagi,
mak tak kejukan fiyda,
dia terus pergi masak kat kantin,
nasib baik adik yang laki datang ambik,
fiyda sampai kantin dah pukul 7,
dengan makanan tak hidang lagi,
memang kalut sangat,
first day bukak kantin & memang tak pernah ader pengalaman,
macam2x masalah timbul,
yang paling kesian maklah,
fiyda tahu mak tertekan & penat..

Fiyda sedih sangat fiyda tak sempat,
nak kuarkan duit untuk mak buat modal tambahan,
tapi fiyda tak bleh tunjuk sedeh depan mak
sebab fiyda tak nak mak patah semangat,
fiyda tahu mak fiyda boleh buat...
semalam bila mak nak bagi duit sebab tolong mak 
fiyda tak amik,
kalau fiyda amik bemakna bukanlah tolong namanya tue,
mak terharu sangat sebab fiyda balik tolong mak,
sampai mak ckap mak doakan
tuhan murahkan rezeki kak fiyda,
alhamdulillah 
mudah2xan tuhan makbulkan doa mak,
kalau betol makbul doa mak tue kak pasti akan kongsi rezeki tu
dengan mak, abah & adik2x..
insyallah, amin..

......................................................................................................................................

Mak,
kak sedeh sebab kak dapat tolong mak sekejap jer,
Kak tahu mak perlukan kak,
hati sedeh sangat bila mak cakap cutilah seminggu lagi,
tolong mak,
tapi kak tak dpat penuh permintaan mak sebab kak ader kuliah,
kak tak nak ponteng kuliah sebab kak nak usaha
naikkan result kak,
kak nak hadiahkan kejayaan kak untuk mak & abah..
kak tahu mak faham,
tapi kak tetap sedeh kak xdapat ader disisi mak time mak
betol2x perlukan mak,
semalam sebelum kak balik ukm,
mak peluk kak,
mak ckap belajar rajin2x
mak cakap kalau xde duit bagtau,
mak mintak kak doakan mak berjaya,
kalau mak tak mintak macam tu pun
kak tetap doakan mak,
kak yakin mak kak boleh buat...
yakin sangat2x..


Fiyda syg sgt2x mak fiyda,
tanpa mak sapalah fiydakan...
alangkah seronoknya kalau fiyda dapat tolong mak
disaat2x nie...

2 comments:

asmaqhusna said...

dalam banyak2 entri awak. inilah entri yang membuatkan hati sy tersentuh. tetiba je air jernih mata gugur. saya doakan semoga kamu skeluarga sentiasa dimurahkan rezeki. insyaallah...

Miss Ladybird said...

time kasih asma, smoga tuhan makbulkan doa asmaq... amin