28 January 2011

Cerita fiyda tentang MEFeK

Assalamualailum,
okay rasenyer nie first time update blog kat umah..
motip: nak cakap fiyda kat umah skrg.. hehehhe

Hari nie bangun terus on9 sebab diela msg nak contoh surat teknikal..
dah sent surat on9 FB lak hehehe..
tgoklah semua post2x kat home..
then terjumpalah satu post blog tue..
ok nielah bermulanya kisah tajuk entri fiyda kat atas tuh...

Blog dia menceritakan tentang MEFeK,
semangatlah fiyda klik nak tahu apakah kisahnya,
ade tak pic fiyda kat dalam tuh... hehehe
tapi bila dah baca fiyda rase sedih sangat,
memang btol ape yang ditulis itu,
dan tak salah dia memberi pendapatnya...
harap kalau dia baca entri nie janganlah ade salah faham
nie cuma pendapat fiyda sebagai salah seorang yang ade dalam organisasi MEFeK
tentang ape yang ditulis.

Fiyda sedar MEFeK kali nie lagi teruk daripada MEFeK lepas,
dalam erti lain MEFeK kali ni memang tidak berjaya
Tapi kitaorang tak mintak semua nie terjadi,
kitaorang nak MEFeK kali nie lebih berjaya dari yang  lepas,
walaupun fiyda pegang post cenderamata jer tapi fiyda tolong post-post lain,
padahal kalau fiyda tak tolong pun takper,
tapi sebab fiyda nak program nie jalan jgak,
so fiyda tak kisah semua tuh..
Kitaorang hanya mampu merancang & berusaha
tapi ALLAH yang menentukan semua nie...

MySpace




Soal sponsor itu bukan salah kitaorang,
disaat-saat akhir sponsor buat hal...
okay nie dari pihak fiyda dan fiyda tak tahu kalau ade cerita lain dari pihak lain..
fiyda tahu tentang sponsor pada malam hari rabu (12/1/2011)
mase tuh dah tinggal 7 hari jea lagi MEFeK akan berlansung,
fiyda yang tgah2x lapar hilang lapar sebab risau akan MEFeK,
Saat tuh fiyda cakap kat KP,
"kita kena buat backup plan, cari teknikal baru, cari gerai sendiri, kita semua yang ada dalam MEFeK kena sepakat, buat sama-sama"
fiyda takot sangat nak ckap tuh sebab mase dah sangat2x kritikal,
Tapi fiyda terpaksa jgak cakap sebab fiyda tak nak MEFek tahun nie tak jalan terus,
KP setuju idea fiyda,
keesokkan harinya fiyda terus call nombor2x teknikal yang ade
alhamdulillah fiyda berjaya dapat teknikal yang sesuai dengan bajet kitaorang,
fiyda ingat lagi fiyda p deal dengan abg ezwan ngan aizatdin & paan,
alhamdulillah kitaorang berhasil dapatkan teknikal & gerai sekali,
walaupun kitaorang tak sangka teknikalnya mcam hampeh & gerai yang dijanjikan tak de..
mungkin dia tak sempat masa..
xperlah, fiyda tak salahkan dia atau sape2x..
semua nie dah ketentuan..
Soal gerai yang byar sewa RM2000 tue sebenarnya
diorang byar RM4k untuk 3 khemah selama 3 hari,
Then dalam RM4K tu jgak MEFeK guna untuk bayar tempat tinggal diorang,
tempat tinggal diorang jea dah RM800, makan lagi..
semua atas duit tulah, harap semua jelas...
so janganlah bercerita tanpa tahu perkara sebenar...
banyak hati akn terluka...
rasenyer tak perlu kot fiyda cerita banyak sangat,
biarlah kitaorang jea yag tahu...

Pada fiyda banyak pengalaman yang fiyda dapat dari MEFeK kali nie...
Tersangat2x bnyak..
fiyda dah tahu sal teknikal,
sal hadiah,
sal program ( sesi lepas fiyda pegang post progrm sukan rakyat & teknikal)
sal gerai,
dan macam2x lagi...

Cukuplah rasenyer bicara fiyda tentang MEFeK,
Fiyda bertime kasih pada semua warga MEFeK,
terutama, KP, Teknikal, PRogram & jamuan..
tak luper ahli cenderamat sendiri yang tengah giat buat sijil AJK...
sayang korang lebih tau...
MySpace




P/S : semoga tiada yang terase hati dengan coretan ini, ini hanyalah pendapat fiyda
       : semoga organisasi MEFeK tahun depan akan lebih mantap dari yang nie
       : semoga pengalaman ni akan memberi pengajaran yang bermakna buat kita semua.


MEFeK settle KRM pula menanti...
insyallah fiyda akan cuba yang terbaik..
Dan akan usaha supaya ape yang terjadi dalam MEFeK tak akan berulang lagi..
amin...
terima kasih kerana memberi kepercayaan pada fida...

MySpace






MyTV3 di MEFeK

1 comment:

hiruma89 said...

bdk2 kajai tw komen je bnyak..tolong pon xda...lan party mna da org support..mmg kna cr barang2 sndri
dorng ingt kita kaya benar nak support suma