31 January 2011

‘GEDIK’ & ‘ CEIT, KALU DAH NAMANYA LELAKI

Kisah pada 30/1/2011 

Hari ketiga aku dirumah untuk cuti mid semester ini…
Hari nie juga hari kedua aku tolong mak dikantin sekolah,
So far setakat nie oklah,
Tapi ya allah, penat she gua ckap sama lu (ala2x minah rempit ckit)
Rase penat kat kaki & sakit kepala..
Tapi tak kisahlah asal dpat tolong mak…

U olls nak tahu tak,
Arini ader orang Tanya fiyda kat formspring
Soklan die ‘kau rase ko gedik x?’
Then fiyda jwab ye kot..
Fiyda sebenarnya bukan nak mengiyakan kenyataan tue,
Tapi malas nak layan sgt..

Tapi sepanjang hari arini fiyda terpikir
Aku nie gedik ke sampai der yang tnya cam tuh..
Then terpikir ‘gedik’ tu sebenarnya cam ner.. huhuhu
Fiyda rase fiyda tahu spe yg tnya tu w/pun die hide,
Tapi tak kisahlah
Yang penting orang yang syg fiyda kenal fiyda cam ner..
So u olls rase fiyda nie gedik k???
Hehheheh..

Btw, nice sgt kalo dapat tahu pendpat korang,
Mgkin fiyda boleh baiki diri fiyda mana yang tak elok..
Oklah, cukuplah sal gedik tuh..

Kiter tukar citer sal status fb fiyda tghari tadi lak,
“ ceit,kalau dah namanya lelaki”
Mesti ade kawan2x yang akan salah fham,
Status nie tak de kaitan dengn bf fiyda pun,
Alhamdulillah, setakat nie hubungan kitaorang ok lagi..

Berbalik pada cite sal status fb tuh,
Sebenarnya fiyda geram ngan sowang laki nie..
Tadi ade sowang junior fiyda gitau fiyda sal bf die,
Fiyda kenal die pun melalui bf die nie,
Fiyda tak sangka that guys sanggup buat junior fiyda cam tuh,
Sebab fiyda Nampak diorang cam loving jer..
Tapi tibe2x junior fiyda nie terjumpa pic die dgn pompuan kat satu blog,
Hohoho, kecil jer dunia nie kan..

Siyes fiyda benci lelaki macam nie,
Lelaki yang tak cukup dengan satu,
Tak reti nak bersyukur…
Pendapat my junior tentang lelaki :

 yang kacak tapi bodoh..
 Yang pandai tapi ske membohong.
yang blur tp setia
.

Fiyda mintak maaf
Fiyda tak nak masuk campur hal diorang tapi fiyda sedih bila that guys buat cam tuh…
Oh, sis.. akak faham sangat perasan kamu,
Akak hrap kamu tabah okay…

Sepanjang kehidupan fiyda,
Fiyda selalu jumpa lelaki cam nie…
Lelaki cam nie lah buat fiyda fobia dengan alam perkahwinan..
Fiyda bukan nak cakap semua laki cam tuh,
Tapi kebanyakkan lelaki yang fiyda jumpa cam tuh…

To my dear,
If u baca nie…
Fiyda nak u tahu fiyda tak suka menda2x cam nie,
Kalau u memang nak cari orang lain,
Go ahead but u mesti tinggalkan fiyda,
Sebab fiyda nie tamak,
Fiyda tak suka berkongsi kasih.. ok..

Hmmm….
Moga allah hantar jodoh kepada fiyda,
My junior tu, adik2x fiyda kat umah & kawan2x fiyda
Jodoh yang terbaik,
Lelaki yang akan membawa kitaorang ke jalan yang diredhai & kebahagiaan hakiki
Kebahagiaan di dunia & akhirat..
Amin..

Sorry teremosi ckit..
Oklah.. fiyda mau rehat dulu…
Selamat malam…
Daaa, assalamualaikum..
P/s : nie sekadar pendapat pribadi fiyda..

No comments: