29 January 2011

Bila D.U.I.T tak de..

Assalamualaikum...
malam nie rase nak bercerita tentang D.U.I.T
tapi sebenarnya lebi kepada kepada kehidupan fiyda sem nie..

Kehidupan fiyda di sem nie jauh berbeza dari sem-sem seblom nie..
kehidupan fiyda di UKM sebelom nie boleh dikatakan mewah..
tapi fiyda tak nah luper menabung...


Sem nie kehidupan fiyda serba kekurangan & bersederhana,
fiyda nie sebenarnya jenis yang kuat shopping & kuat makan..
fiyda kuat shopping tapi xdelah shopping brg mahal2x..
barang2x murah jer...
then makan2x yang biase2x jer
tapi nak makan byak kali..
kalo boleh seari 3 kali makan...
kdg2x belanjer kawan2x,
then kalau time nak balik umah
mesti wajib beli something untuk adik2x kat umah,
bila time balik ukm lak beli buah tangan untuk kawan2x..
tulah life fiyda sem seblom nie...

Tapi sekarang dah tak leh hidup cam tu lagi..
semnie fiyda agak kesempitan D.U.I.T
adala sebabnye tapi xperlah
insyallah, rezeki ade dimana2x
mase nie jgaklah fiyda leh kenal yang mana sebenarnya kawan
tapi alhamdulillah,
ramai kawan-kawan yang baik hati
yang sanggup bagi pinjam duit diorang..
tapi fiyda tak nak susahkan kawan2x
time kasih yea kawan2x..
fiyda tak nak ajar diri fiyda berhutang..
amalan berhutang tu tak elok..

tapi ade bagusnyer life cam nie..
sebab fiyda boleh belajar hidup sderhana cam kecik2x dulu..
berat badan pun dah tak naik sebab skrg makn sekali sehari jer..
almari pun dah xpenuh sebab sem nie tak beli baju lagi..

Kalaulah fiyda ade duit skrg 
antara barang yang fiyda nak beli :


Sebab quran fiyda hilang mase cuti sem lepas..
kali nie nak carik quran yang ade tafsir..
nak lebi dekat pada agama.. 
insyallah..


nak beli handphone
sebab handphe fiyda dua2x rosak..
sampaikan kawan2x cakap dahlah jatuh tangga then ditimpa tangga tu lak.
tak nak yang canggih2x da...


nak bayar balik duit yang kawan2x bagi pinjam aritu
tak nak bayar lambat2x
sebab ajal maut nie kita tak tahu bilakan


then last but not least..
fiyda nak simpan duit untuk mase depan...
lagi satu fiyda nak settlekan yuran sem nih...

Oklah cukuplah tue,
fiyda mengarut..
semoga masala duit nie cepat selesai..
then fiyda tak yah nak susahkan sape2x lagi..

ape2xpun fiyda nak berterima kasih sangat pada
my lover mohd firdaus yang sentiase disisi time2x kritikal cam nie,
pada mak & abah.
pada aimi, hana, yana, ika. asmaq & kawan2x lain..
fiyda doakan smoga allah murahkan lagi rezeki korang semua amin..






1 comment:

Rozuan Ismail said...

alhamdulillah..Mudah2an segala urusan anda dipermudahkan..