28 January 2013

2 lagu 2 Drama

Hai, i'm here again..

 disebabkan malam nie mood ok,
so ske hatilah nak update blog banyak2xkan...
hehehe

Malam nie fiyda nak kongsi 2 lagu  dan 2 buah
yang fiyda ske dengar lately nie.
Kita mulakan dengan lagu dulu,
Lagu nom 1 :

Najwa Latif ~ I Love You


Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,

Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia,

Lagu no 2 :


Gabungan mantap Awie & adira - Ratuku


Ratapan naluri
Memanggilkan namamu
Kerana pertemuan ini
Akan ku abadikan segala memori
Ku lewati waktu itu
Di dalam pelukanku
Gugurnya pemisah
Di antara kita terbinanya
Satu mercu tanda
Cinta yang setia

Bisikan yang pertama
Membawa erti untuk slamanya
Ku bagaikan tak percaya
Apa yang tlah pun ku rasa

Engkau bagaikan oh permataku
Engkau pun jua ratuku

Engkaulah segalanya
Engkaulah hanya untuk diriku
Aku hanya untuk untukmu
Itulah janjiku padamu

Kita bagaikan ombak dan pantai
Tidak kan terpisah lagi
Walaupun pasangnya
Walaupun surutnya laut

....................................................................................................
2 lagu yang punya melodi & lirik nice ini
datangnya dari 2 buah drama yang fiyda 
tengah seronok layan sekarang :

Drama najwa latif datangnya drama nie :


ramai kot yang ske cite nie,
bagi fiyda drama nie kekuatanya
terletak pada jalan ceritanya,
bukan pada pelakonnya,
sebab hero ammar asyraf die kaku lah berlakon.. huhu
tapi nely best dan comel..

Nice kan.. :)
"Aku hanya ingin bersamamu kerana aku telah terlanjur mencintaimu"


Lagu Nyanyian gabungan mantap Awie dan adira pula,
Ost tuk citer yang baru nak masuk episod 4 nie :-


Jika cerita tdi kekuatan pada jalan ceritanya,
cerita ni pula kekuatan pada pelakon dan mgkin juga ceritanya,
Si hensem adi putra dan si jelita Rita rudaini
tak perlu diragui memang best lakonan diorang.. hehehe
sepadan & sweet jea diorg.. :)

 Perghhh, hensem siot.. haha

Gabungan mantap & sweet :)

Persoalanya :

"Mampukah kekuatan cinta menyembuhkan duka lara"


Korang pun layan 2 lagu 2 drama nie cam fiyda tak?

bye, wasalam

XOXOX

No comments: