13 December 2011

S.A.K.I.T & ambulance

Assalamualaikum...
seperti yang telah dijanjikan tdi,
so entri nie fiyda nak citer pengalaman naik AMBULANCE, hehehhe


alkisahnyer,
hari ahad aritu time maghrib lepas makan dengan member,
(zura & fifi)
tetibe jer sakit tue datang,
kat depan pintu bilik,
hanya tuhan yang tahu macamna sakitnyer,
sakitnya dibahagian pinggang & belakang tapi seluruh badan tidak boleh bgerak,
bila cuba tuk bangun sakit tu makin menjadi2x..
nasib baik ade zura & fifi,
dioranglah yang banyak tolong,
cari orang nak bawak fiyda p PK,
Weekendkan mna de orang,
Aizat blik Shah Alam,
Yana my roomate balik Rawang,
so tinggallah kitaorang,
last2x diorang panggil AMBULANCE,
paramedik datang kat blik aku
dan usung aku naik ambulance.
first time sakit sampai camtu,
rase cam lumpuh jer,

time tue tuhan jer tahu betapa takotnyer
macam2x fikir,
fikir tesis, exams, LI
Then teringat kat mak, abah, & adik2x..
TAPI alhamdulillah,
bila p PK,
kena inject sekali terus boleh bgerak,
tapi still sakit cuma kuranglah ckit,
Dr. cakap xde pape cuma muscle tension jer,
hurmm biase fiyda selalu tengok orang kena kat betis,
taoi fiyda kat bahgian belkang smpai stu badan xleh bgerak.
then bila dah boleh bgerak, ambulance hntar balik bilik..

bila dah ok,
kol mak citer kat mak,
cakap kat mak dah ok,
tak nak mak risau..
time tulah aku nangis terisak2x,
aku memang manja,
bukan manja sikit tapi manja banyak,
bila aku sakit aku harap orang aku syg ade disisi aku..

aku rase besalah kat my lover,
dia datang dari Shah Alam semata-mata nak tengok aku,
sedangkan that time mase die ngan family die,
tapi dari situ aku tahu,
dia sayang aku,
aku harap dia akan selalu sayang aku,
dan akan terus sayang aku sampai hujung nyawa aku,

Malam tue jugak,
xdelah malam sgt dalam kul 2 pagi,
kawan2x FEP aku mainkan aku,
mcamna diorang mainkan aku,
xyahlah aku citer,
tapi aku cam keciwa & marah sgt,
tak salah nak bgurau tapi janganlah time aku sakit camtu,
aku dah lah xdapat tido,
aku kalau sakit memang lemah semangat,
diorang lak takot2xkan aku,
serius aku takot sangat,sampai aku termimpi2x..
sampai hati diorang.. =__=
dalam hati aku cuma terpikir diorang ingat aku buat2x sakit ke?
atau diorang mmg lnsung tak kesian kan aku.. hmm.
xperlah, mgkin aku yg salah kot..


sekarang dah selase,
that means dah 2 hari belalu,
tapi aku still sakit kat bhagian belakang,
nak pergi hospital balik, malas..
Malas nak menyusahkan sesape2x,
selagi boleh bertahan aku akan bertahan,
insyallah.

DOAKAN fiyda cepat sihat yer,
terima kasih,
moga ALLAH balas budi baik kalian semua.. 
bye!!


No comments: