19 December 2011

Rindu Seorang Adik

Hai semua,
assalamualaikum..

Malam nie fiyda nak cerita sal adik fiyda,
fiyda ade 2 0rang adik bongsu,
adik bongsu 1, adik bangsu dengan mak,
that means sama mak sama abah,
sabtu last week die bersunat,
bila sebut dah bsunat,
terus terdetik lam hati,
dah besar adik aku.. huhuhu,
fiyda tak blik pun dia bsunat..
adik yang nie mase kecik fiydalah yang mengasuh die,
mase mak lahirkan die fiyda umur 11 tahun,
fiydalah yg mandikan die, suap makan, bsuh berak die,
boleh dikatakan mmg semua fiyda yang buat,
sebab tue terase, alahai dah besar rupenyer adik aku.. huhuhu

Adik bongsu no 2, 
adik bongsu sama abah tapi mak lain,
fiyda knal die mase die umur 4 tahun,
kali pertma jumpa die terus mesra ngan fiyda,
(budak kecik mmg mudah syg fiyda sebb fiyda suka budak)
sepnjang masa nak suh fiyda dukung, makan suap,
tido peluk fiyda, mandi fiyda mandikan..
kesimpulannya dia paling rapat ngan fiyda..

sempena cuti sekolah nie,
die sekolah kat kelatan di rantau panjang,,
die dtg umah becuti ngan adik2x lain,
tapi syg dah seminggu die duk umah tapi fiyda tak de,
bila fiyda xde,
hari2x die kol fiyda,
sehari tue 3,4 kali kol..
paling sedih last week die kol,
"tanya bila kak long nak balik, dan ckap
adik tengah tengok gambar2x kak long nie.."
terus bederai air mata fiyda, (fiyda mmg sensetif)
kadg2x bila die kol,
fiyda rase terhibur ngan keletah dia,
sempena bufday die 25hb nie,
so aku cakap fiyda nak blik,
sejak fiyda cakap nak balik,
die duk kira hari bila fiyda akan balik,
ayo ciannyer adik fiyda..
sampai demam2x plak tue..
rindu betol die kat fiyda..

adik = " kak long arini ari ape??
fiyda = ari ahad, nape diq??
adik = kak long balik jumaatkan, jadi ada 5 hari lagi..
fiyda = kak blik sabtu kot diq,
adik = jadi 6 harilah yea kak..

alahai ciannyer adik aku..
sekarang tgah pkir nak bli hadiah pe tuk dia,
kebetulan bufday die sama ngan bufday mak,
so dua hadiah.. huhuhu

my sweetheart : shallah & shafiin

oklah,
cmat malam kawan2x..

No comments: