08 July 2013

Hidup nie adalah pilihan......

Assalamualaikum...

Esok last makan siang,
sila makan banyak2x yea,
lusa jangan buat2x termakan, terminum lak yea... hehe
Selamat berpose semua,
Selamat beribadat...

Malam nie, fiyda nak merepek sikit yea...
Nak cite sal "pilihan"
Dalam hidup nie kita sentiasa diberi peluang untuk membuat pilihan,
Cuba penjamkan mata dan fikir,
siapa kita hari nie dan mengapa kita begini hari nie..
Semua yang kita ada hari ni adalah pilihan kita di masa lampau,
Jika kita baik itu pilihan kita,
Jika kita jahat itu juga plihan kita,
Jadilah manusia yang sentiasa memilih yang terbaik 
untuk kehidupan didunia dan akhirat..

Adoiyai ape fiyda merepek nie,
sampai ke ape yg fiyda nak ckap kat korang erk... huhu
hurmmm....

Arini, officially fiyda resign dari company yang fiyda keje skrg,
Tapi sungguh tidak disangka my bos,
ehem2x, yg ensem tu mintak fiyda stay,
then offer fiyda gaji yang lagi tinggi..
Oh tuhan, inilah yang fiyda cakap dalam hidup kita perlu membuat plihan,
offer bos buat fiyda termenung dan berfikir seketika,
Untuk masa ini fiyda keje untuk ape?
Yes mmg untuk duit, tapi adkah semata2x untuk duit??

Actually, bagi fiyda duit bukan segalanya..
Setelah fikir, fikir dan fikir,
finally fiyda buat keputusan,
fiyda tolak tawaran bos fiyda dan terima offer dari company baru,
Fiyda tahu fiyda actually amik risiko yang agak besar,
sebab fiyda tak tahu lagi suasana keje tempat baru mcamna,
gaji tempat baru pun fiyda x tahu bape,
sedangkan company fiyda sekrang bos baik, staf lain semua baik,
gaji pun alhamdulillah, oklah..
Tapi fiyda tawakal pada Allah, mudahan fiyda tak buat pilihan yg slah.
aminnn...

Tapi siyesly fiyda akan rindu company fiyda sekarang,
sebab diorang sgt baik..
terngiang2x macamna diorang pujuk fiyda tuk stay dgn diorang tadi,
last diorang cakap, xperlah pergila cari pengalaman,
mgkin jika jodoh fiyda pnjang dgn company diorang,
diorang akan panggil fiyda balik keje dgn diorang untuk position
yang lagi senior lak.. mudahan Amin.
Siyesly terase diri dihargai sgt sepnjg bekerja dgn diorg,
Kami berlainan agama, berlainan warna kulit
tapi kami amat serasi bersama... ^_^

To Ms Jasmine, Mr Chai, Ms Chai & Ms Soo
Thanks for everything..

::XOXO::



No comments: