16 December 2012

Lelaki Vs Duniaku

Assalamualaikum semua,

Selamat beristirehat dihujung semua,
hujung minggu fiyda sgtlah membosankan
dan menyakitkan hati dek kerana housemate fiyda, hurmm..
Dahlah luperkan die seketika xnak bercerita tentang die, huhu


Arini fiyda nak citer sal lelaki ada dan pernah ada dalam hidup fiyda,
Seingat fiyda mase zaman kanak-kanak fiyda,
fiyda lebih rapat dengan abah berbanding mak,
abah dulu lain sekarang lain, hurmmm...
Then selain abah fiyda rapat dengan pak sedara sebelah mak,
ada 3 orang semua rapat dengan fiyda,
fbleh dikatakan fiyda nie anak sedara kesayanganlah,
sebab fiyda anak sedara sulung diorang...
diorang selalu datang amik fiyda bawak balik sana,
tdo pun tido dengan diorang... time kecik2xlah..
Bestnyer zaman tue, tapi bila masing2x dah de family sendiri,
fiyda dah kurang rapat dengan diorang... huhuhu

Tu lelaki lam family fiyda,
Mase fiyda kecik2x fiyda tak kuar umah, so xde kawanlah,
Seingat fiyda kawan pertama fiyda adalah time sekolah tadika,
ade dua orang dua2x laki, kitaorang kawan bertigalah dekat tadika tue,
sorang dak kg lain, sorang dak depan umah fiyda,
pergi dan balik tadika fiyda dengan dak yg depan umah tuelah..
entah die ingat ke tak semua nie, huhu

Naik sekolah rendah fiyda dah kurang rapat dengan diorang,
tapi still kawanlah, hurmm kenapa erk, lupalah...
bila dah sekolah rendah fiyda mula kawan dengan gurl,
Tapi kitaorang jenis lasak dan berkawan dengan lelaki,
main basikal, mandi sungai, main kejar2x, semua bercampur dengan laki,
Bestnyer zaman tue, mase tue abah garang,
pernah fiyda mandi sungai tak ingat nak balik umah,
abah datang bawak rotan suruh balik umah.. hehehe
nakalkan fiyda. :)

Kali pertama fiyda suka manusia bernama lelaki
mase fiyda berusia 10 tahun, kawan sekolah fiyda...
Sape die? hurmmm xleh gitau kat sini, bahaya.. hehehe
bile fikir balik fiyda pelik napelah fiyda leh suka die, hurmm
fiyda ingat lagi mase tue hari2x fiyda nak tengok die,
sehari tak tengok die rase cam x lgkap jea hidup.. hahahaha
tak dapat tengok die, dapat tengok basikal die pun dah jadi dah..
die comel sgt... fiyda rase die tak nah tau fiyda suke die,
bila die dah hbis sekolah lepas UPSR,
fiyda nangis sebab fiyda tau fiyda dah xleh tengok die lagi..
walaupun dah x jupe tapi fiyda suka die sampailah fiyda
sekolah menengah perasaan tue still ada..
SUKA jea bukan CINTA ok... huhu

Bila naik sekolah menengah fiyda terpisah dengan kawan2x sekg,
sejak tue fiyda dah tak rapat dengan diorang sebab dah jrg jumpe,
fiyda wajib duk hostel  sebab duk kelas KRK,
Naik sekolah menengah fiyda mula berubahm
berubah jadi gurl yg ayu ckit, hahahah dah tak kasar dah,
tapi still kawan dengan laki,
time tu fiyda suka kawan dengan laki sebab fiyda rase diorang lebih jujur,
time form 3 fiyda rapat dengan ramai kawan laki,
tapi semua kawan xlebih dari kawan..
Bila ade member perempuan ngate fiyda diorang mesti backup fiyda,
yealah diorang tahu fiyda cam ner,
dan ape yang mengate fiyda sama sekli tak betul..
ya Allah, rindunya diorang semua, 
mereka adalah kawan2x yang sangat baik.. huhu
fiyda syg diorang sgt2x, tapi aku tersalah lgkah bila salah sorang diorang
ajak kapel fiyda ime, sejujurnya fiyda nyesal
fiyda syg die tak lebih dari kawan
tapi dek kerana fiyda tak sggup lukakan die fiyda time jgak,
tapi hubungan tu xtahan 3 bulan pun,
dan selamanya fiyda hilang kawan baik fiyda... huhu

Lelaki pertama aku kedua aku suka mase aku form 3,
time aku suka die, die kapel dengan dak kelas fiyda,
nape aku suka die? xde jawapan..
tapi aku suka die sgt2x, semua aktiviti kehidupan die aku hafal.
samalah macam fiyda suka yg first tue,
mana die pergi, kelas die kat mna, ptg die buat pe semua fiyda tau,
sejujurnya tak pernah terlintas pun nak bercinta dengan die,
tak sangka die akan suka fiyda jgak,
3 tahun fiyda suka die dalam diam, xde sape tahu,
tak pernah harap die akan suka fiyda balik sebab die nie rmai pminat,
tapi akhirnya fiyda kapel gak dengan die,
die cinta pertama fiyda, 2 tahun pertama kitaorang x nah dating,
xnah jumpa, pelik tapi benar... hurmmm pnjg kalau nak cite,
tapi masuk tahun ke 5 kitaorang clash,
kenape?? xde jodohlah kot.. huhu

Di UKM, ade 3 lelaki pernah singgah dalam hidup fiyda,
2 orang dari 3 nie official kapel,sorang tak kapel... 
Yang kedua fiyda kapel, fiyda tinggal dia,
sebab die selalu cakap kami tak serasi, so nape nak teruskan lagikan,
Fiyda tggal di bukan sesuka hati, fiyda Istikarah minta petunjuk then buat keputusan,
Si fiyda tekad dengan keputusan tu... huhu
antara 3 nie,yang last paling bagi kesan dalam hidup fiyda,
Buat fiyda hati nie tertutup buat manusia bernama lelaki, huhu
luka dihati ini hanya tuhan yang tahu.. T__T

Sekarang, semua hanyalah kawan-kawan sahaja,
ramai yang nasihat suh fiyda cari pengganti,
kate diorang jodoh tue memang dah tertulis,
tapi sama macam rezeki kena cari... huhu
Masalahnyer fiyda tak bersedia lagi tuk letak mana2x laki dalam hati nie,
tak mau terluka lagi, huhuhu
fiyda tunggu laki cam dalam lagu babak cinta - tengku aidil, hehehe
Biarlah manusia bernama jodoh tue datang sendiri,
Fiyda tak memilih, lau ada yang dapat buka hati nie,
InsyaAllah fiyda time jea.. ^__^


 
nak hubby yg romantik cam nie... hehehe

xoxoxo





No comments: