02 October 2011

Prog Teman 1 Azam UKM-WNCO

Weekend nie (semalam & arini )
actually sejak jumaat aritu lagi fiyda dah get ready tuk prog nie,
mesti korang nak tahu per Program Teman 1 Azam nie kan??
program nie sebenarnya program usahawan,
bukan tuk student tapu tuk mak cik2x semua.
mereka nie kebanyakkan dari background peniaga kecil2xan & gol miskin bandar..

Jadi tujuan prog nie sebenarnya nak tolong diorg 
kembangkan lagi business diorang,
mereka yang terpilih akan diberi geran RM5000 sorang..

Sepanjang bersama diorang banyak yang fiyda belajar 
kate my prof, prof Madeline
belajar bangun pagi coz semalam pergi NWCO
untruk amik diorang bawak ke UKM..
memang betol ape yang prof cakap
kehidupan diluar sana lebih banyak ilmu sebab
diluar sana dipanggil UNIVERSITI KEHIDUPAN.
tak semestinya oarang yang cerdik pandai itu dapat berjaya jika tiada ilmu kehidupan..

Alhamdulillah, rase bertuah sanagt,
syukur sangat dapat kenal diorang...
seorang kakak nie die bhsakan die along,
katenyer :
 " BIAR ORANG TENGOK LUARAN BURUK TAPI DALAMAN KITER MESTI MAU CANTIK"

kalau ikotkan byak yang fiyda nak citer,
tapi otak nie tepu jer rasenyer
tak tau nak citer camner
cos i still demam..

oklah,
selamat malam, assalamualaikm..

No comments: