31 May 2013

Alkisah May yang penuh dengan suka & duka

Assalamualaikum,
Hari ni 31 May 2013,
Hari paling sesuai untuk fiyda ceritakan semua suka duka
fiyda selama sebulan nie..

1 May 2013
Hari buruh pertama buat fiyda dan kekawan yg dah bekerja sejak konvo tahun lepas.


Dek kerana cuti, 
fiyda pun kerahlah bestfrens fiyda teman fiyda p..


Ramai giler orang, nak jalan pun susah..
rak buku bnyak yg dah kosong tapi cepat2x diorg topup blik.
Pesta buku kali nie berjaya mengumpulkan semua Koleksi RAM fiyda,
ooo yeah, i'm so hepy..

5 May 2013

Seperti yg semua org sedia maklum 5 May aritu adalah PRU13,
Buat fiyda, ini adlah kali pertama mengundi,
excitednya tok sah citerlah,
pepagi lagi dah keluar mengundi..
Alhamdulillah, calon N.21 fiyda menang..

7 May 2013


Hepy bufday to me, hehehe
Tangga 7 May sekali lagi fiyda dapat wish yang begitu bnyak dari kekawan,
Terima kasih kekawan semua yang wish dan doakan untuk fiyda,
Alhamdulillah untuk usia yang baru ini,
Fiyda harap fiyda akan terus dekat dengan pencipta fiyda
untuk kehidupan yang lebih baik,
Insyallah.

Pada tanggal 7 May 2013 jgak,
Fiyda dapat interbiu SPA untuk jawatan Penolong Pegawai Tadbir,
Alhamdulillah, hadiah yg sgt bermakna buat diri ni..

10 May 2013
Pada taggal 10 May 2013 yang bersamaan dengan 1 Rejab 1434,
Hari yang paling menyedihkan fiyda,
Pada hari nie selepas Asar,
fiyda kehilangan orang yang memainkan peranan penting dalam hidup fiyda,
Dialah manusia yang mengajar fiyda mengaji kalam2x Allah,
Dialah guru mengaji fiyda dan die juga tok sedara fiyda,
Saat fiyda jari fiyda menaip entri ini, hati fiyda terasa sgt pilu,
Teringat pesan beliau yang mahu semua anak muridnya selalu 
baca quran dan sedekah yasin untuk beliau dan tak tinggal solat,
Insyaallah, fiyda takkan lupa pesan beliau.
Al-fatihah..

13 May 2013
Fiyda tak sure sgt betul x tarikh nie,
tapi dalam likungan nie fiyda dapat tahu bos fiyda,
duk cakap macam2x sal fiyda,
sungguh tak profesional lansung sebab die ckap depan staff lain,
kalau betul die tak suke ckaplah kat fiyda sendiri
bukan ckap belakang cam tu, diekan boss..
ayooo, nie mcam org pun ade..
start dari saat tu mmg fiyda sakit hati giler,
dan nekad cari keje lain..

14-19 MAY 2013
Sekali lagi fiyda balik kg, nie kali kedua fiyda blik untuk bulan May,
Sampai je kg, fiyda terase sgt kehilangan,
sejak blan 2 fiyda balik jenguk tokki ,
sampai jea kg mesti fiyda p jenguk die dulu,
tapi balik kali nie... hurmmm.. die dah xde..
Balik kali nie, fiyda just pergi tolong masak2x untuk tahlil arwah.
Dalam duka ada suka, suka sebab berkumpul dengan semua sedra mara,
Sama2x tahlil, sma2x baca yassin,
Alhamdulillah, tiap2x malam ramai sgt org dtg tahlil arwah, 
Ini menunjukkan arwah memang org baik..
Al-fatihah..

Dalam sibuk balik tolong sedara-mara,
fiyda sebenarnya balik untuk interview SPA yg dpat 7 mei tu,
Alhamdulillah, semua ok,
Harap adalah rezeki tuk fiyda.
29 Julai baru tahu result.
Doakan fiyda erk..

21 MAY 2013
Tanggal 21 May  bersamaan hari Selasa,
fiyda dapat dan pergi interview di compsny V.A.B Industri Sdn Bhd,
Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar,
Cerah peluang untuk berenti,
Just tunggu kol jea..

Petang selasa, fiyda jumpa sorang mak cik nie,
memang fiyda kenallah die,
Tapi sungguh tak sangka tetibe die mintak no fon fiyda,
then siap tanya sudi tak jdi menantu die,
Tergaman fiyda. hahaha

24 May 2013

Cuti  Wesak day, fiyda merayap p TS sesorang 
semata-mata untuk tengok FAST & FURIOUS 6.
Syok giler cite tue, i loike.. hehehe

25 May 2013
 Fiyda dapat tahu musuh fiyda di ambang kejatuhan,
tak tahu nak ckap hepy ke apem
tapi tetibe rase puas,
sebab diorang sgt jahat dengan fiyda,
fiyda tak suka nak bermusuh dengan orang tapi diorang yang tak habis kacau fiyda dulu,
macam2x tuduhan dan fitnah diorg ckap sal fiyda,
padahal semua tu x betol pun.

Mak pernah pesan jangan buat orang nangis, nanti kita akan nangis jgak.
Ingat bumi tu bulat macam roda, sekrang kita kat ats,
jangan ingat kita takkan duk bawah,
macam lirik satu lagu tu "what goes around comes around"
Then, tahu kenape fiyda diam bila orang ckap sal fiyda walaupun fiyda tahu fiyda betol,
sebab fiyda percaya Allah, biar Allah yang balas ape yg diorang ckap dan buat.

27 May 2013
Bufday my frens tapi my lucky day.. hehehe
pepagi lagi fiyda dah dpat kol,
Alhamdulillah, syukur interview 21  May aritu success,
I got the job, rase seronok giler..

Then after Lunch dpat kol lagi,
Dari cool station, fiyda memang suke p beli air kat cool station
tapi tak sangka fiyda menang ... SAMSUNG S3 MINI,

Alhamdulillah, rezeki.. :)

31 May 2013
Last but not least,
hari terakhir bulan May,
Done resign, lepas nie nak p bercuti jangan cari fiyda lagi yea,
Resign tanpa notis, heaven jea..
lepas nie, no more working on saturday,
ehem2x leh lah cari bf dating ari sabtu.. hahaha 
Lega sangat rasenyer, sekarang fiyda kat ofis lgi,
Datang hantar semua harta company, then update blog.. 
Yes yezzza, I.m so hepy today!

Doakan tempat kerja baru fiyda nanti oklah,
Hope bos pun baik dan ensem.. hehehe

Oklah, sampai sini jea cerpen fiyda arini,
Tq pada yang baca,
Bye, wasalam

XOXOXO

No comments: