14 November 2011

Reject vs Kahwin

Hai u ollss,
arini teringin nak bcerita tentang dialog i dgn my mom,
ari jumaat aritu, i & my sis buat sesi berdialog dgn my mom,
my sis bcerita tentang masalah die & his bf,
then i & my mom bagilah pendapatkan,
tetibe diorang cuba duk korek2x rahsia i,
knape i clash dengan bf i aritu,
i know diorang sebenarnya tkejut.. huhuhu

ada seseorang cakap hati i susah nak dijangka,
yes, i'am..
oppss, xnak pnjang cite sal clash tu,
biarlah i jea yg tahu,
i tak kisah manusia di luar judge i dengan andaian2x yang tak betol,
yang penting i know ape yg terbaik untuk myself..

berbalik pada sesi dialog dengan my mom & my sis td,
setelah dikorek2x rahsia i,
i pun citelah sebenar2xnya kat diorang,
serius, i tak pndai menipu,
lebih2x lagi dengan orang i syg..
huhuhuhu
nak tahu pe my mom said,
she said :

Mak, mase umur 22 tahun anak dah ader anak 2 tau!!
tapi i umur 22 tahun masih sibuk duk REJECT orang lagi..

i just tersenyum & said,

relakslah mak, muda lagikan.. hehehhe
(alah sepnjg umur nie baru 2 org jer i reject, hukhukhuk)

Tapikan pada i lah,
tak salah tuk i memilih seseorang yang terbaik 
tuk jadi pasangan i
sebab i tak nak lalui kehidupan yang pernah
my parent lalui,
cukuplah i dan adik2x i diduga begitu,
tak nak anak-anak i plak rase ape yg i pernah rase...
huhuhu, sob.sob,sob

sabar nurul !
"kat luar sana ade ramai lagi yang diduga dengan dugaan yg lebih berat"

i sebenarnya tak kisah sape yang jadi partner life i,
i tak kisah dia tak hensem
i tak kisah dia orang miskin
i tak kisah die belajar tak tinggi

Tapi yang paling i kisah,
biarlah partner life seseorang yg dapat time family i,
seseorang yang takkan biarkan hubungan i dan famili i terputus..
dan, dan
dia sayang i,
time i seadanya,
dan...
hahhaha, akan menyusul lagi 
sebab mcm dah bcerita sal karakter calon suami lak,
part tu, i kna buat entri lain... hehehhe

/Bye
(^_^)/v

No comments: