20 April 2013

JOM BALIK MENGUNDI PRU 13

Assalamualaikum,

Hari nie, Fb meriah kisah penamaan calon,
Buat fiyda makin tak sabar nak balik mengundi,
almaklumlah kali pertamalah katakan,
tiket bas dari hari pertama istihar bubar lagi dah beli..

Bagi Fiydalah,
Tak yah lah nak pung pang kat sana sini,
kutuk parti tu kutuk parti ni,
Cari salah parti tu cari salah parti nie,
Tapi last2x hampeh..
Katanya lebih baik pergi makan daging saudara sendiri,
daripada duk fitnah org.
Tapi diri sendiri tak sedar fitnah org..
Thats whylah fiyda lagi suka berdiam diri,
just tengok jea gelagat manusia2x yg taksub nie,
Hey, kita ada mata, kita ada otak, kita boleh nilaikan.
So kalau tak puas hati tak suka,
Jangan luper pergi UNDI 5 Mei nanti...
itulah kaedah yang sebenarnya..

Ok hari nie, fiyda nak kongsi cam ner kaedah mengundi,
For sure kat luar sana ramai yang baru nak mengundi cam fiyda kan..






HAK ANDA!
SUARA ANDA!
PILIHAN ANDA!

Ini hak anda sebagai Rakyat Malaysia,
Inilah masanya untuk tunjukkan suara & keinginan anda,
Bukan dengan pergi berdemo ke sana ke sini,
Selamat tunaikan Tanggaungjawab anda.

Fiyda undi teet!!!
Undi Adalah rahsia, wink3x

XOXO

18 April 2013

Anak Tomok Yang sangat3x Omel..

Assalamualaikum,
Hai i'm here agaain,
2nd time for today, heheheh

Entri nie tuk orang-orang comel, 
sape rase die comel jea leh baca entri nie... hehehe
ada ke org tak comel, semua comel okey...

Arini fiyda nak cite dan share video dari keek tomok.
Siyesly, fiyda suka sangat tengok Arian nie,
Comel sangat, mata bulat, tambah lak pandai buat muka..

Moh layan Video kat bawah nie :






 Omelkan, Arian nie.. <3

Ibu dengan ayahnya cantik & ensem,
haruslah anaknya comel..
Kalau nak anak comel cari lah pasangan yg ensem/comel jgak.. hehehe
Tapi ade ape pada rupa,
Hati yang baik itu lagi penting...

Korang2x, setuju tak fiyda cakap diorang nie seiras :

  
Tomok & Max Changmin (mybf)

Fiyda suka sgt max, die ensem.
Wlpun kawan fiyda ckap jambu, ah x kisahlah.
Korea semua jambulah.. kikiki

Oklah, udahlah ngarut..
Bye semua, jumpa lagi..

::XOXO::


GWIYOMI Yang Tersangat Comel!!

Assalamualaikum,
Hai semua., hope you ols semua hepy mcam fiyda..

Arini, fiyda nak share fenomena baru dekat FB sejak semalam,
"Gwiyomi"

Gwiyomi = Comel.
Orang yang buatnyer pun memang comel sangat!
Dan yang buatkan die makin comel,
Coz Die buat tu suami dia..
Hurmmmm, untunglah dah de suami.. (jelezz)


Bestkan lau comel cam nie... hehehe

Psssstt : Resah di hati hanya tuhan yang tahu!

XOXO

17 April 2013

PRU13: Senarai Calon BN Terengganu

Assalamualaikum,,

hai semua,
 Firstly nie, nie bukan blog politik,
Tapi arini fiyda nak kongsi calon-calon YB Terengganu,
Kenape Terengganu?? jangan ditanya, fiydakan org Terengganu,
Mestilah Share yang Negeri Terengganu..
.............................................................................................
Berikut senarai penuh calon BN di Terengganu:


P.33 Besut - Datuk Seri Idris Jusoh

N.1 Kuala Besut - Dr. A Rahman Mokhtar

N2. Kota Putera - Mohd Mahdi Musa (muka baharu)

N3.Jertih - Mohd Pehimi Yusof

N.4 Hulu Besut - Nawi Mohamad



P.34 Setiu - Che Mohamad Zulkifly Jusoh (muka baharu)

N.5 Jabi - Iskandar Jaafar (muka baharu)

N.6 Permaisuri - Datuk Mohd Jidin Shafiee

N.7 Langkap - Sabri Mohd Noor (muka baharu)

N.8 Batu Rakit - Bazlan Abdul Rahman (muka baharu)



P.35 Kuala Nerus - Datuk Mohd Nasir Ibrahim Fikri

N.9 Tepuh - Muhammad Ramli Nuh

N.10 Teluk Pasu - Datuk Abdul Rahin Mohd Said

N.11 Seberang Takir - Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman

N.12. Bukit Tunggal - Ismail Nik (muka baharu)



P.36 Kuala Terengganu - Mohd. Zubir Embong (muka baharu)

N.13 Wakaf Mempelam - Wan Mahyuddin Wan Ngah (muka baharu)

N.14 Bandar - Datuk Toh Chin Yaw

N.15 Ladang - Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh

N.16 Batu Buruk - Datuk Che Mat Jusoh



P.37 Marang - Datuk Yahya Khatib Mohamad

N.17 Alur Limbat - Alias Abdullah

N.18 Bukit Payung - Zaidi Muda

N.19 Rhu Rendang - Nik Dir Wan Ku (muka baharu)

N.20 Pengkalan Berangan - A. Latif Awang (muka baharu)



P.38 Hulu Terengganu - Datuk Jailani Johari (muka baharu)

N.21 Telemong - Rozi Mamat

N.22 Manir - Yusof Awang Hitam (muka baharu)

N.23 Kuala Berang - Datuk Tengku Putera Tengku Awang

N.24 Ajil - Ghazali Taib (muka baharu)



P.39 Dungun - Datuk Rosli Mat Hassan

N.25 Bukit Besi - Roslee Daud (muka baharu)

N.26 Rantau Abang - Datuk Za'abar Mohd Adib

N.27 Sura - Zakariah Ali (muka baharu)

N.28 Paka - Datuk Matulidi Mat Jusoh



P.40 Kemaman - Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek

N.29 Kemasik - Ir. Rosli Othman

N.30 Kijal - Datuk Seri Ahmad Said

N.31 Cukai - Datuk Wan Ahmad Nizam Wan Abdul Hamid

N.32 Air Putih - Wan Abdul Hakim Wan Mokhtar
.........................................................................................................................

Adakah Beliau masih menjadi MB untuk penggal akan datang?


 
Adakah Beliau akan kembali menjadi YB?

Adakah YB berjiwa rakyat ini akan menang majoriti lagi seperti sebelum ni?

Ada Banyak lagi persoalan yang akan menjadi persoalan semua org,
Sama-samalah kita tunggu, apa akan jadi kali ni.
Tak sabar lak nak tahu, hehehe
Apakah akan jadi seperti musim lalu,
Berlaku pertukaran MB lagi.
Tak kisahlah, asalkan negeriku aman dan makmur.

Nanti ada masa fiyda kongsi senarai  calon PAS&PKR Terengganu lak..
Mengundi adalah hak kita, suara kita, pilihan kita,
Undi lah sape yang anda rase nak undi,
Fiyda dah tahu nak undi sape,
Insyallah, klau xde aral..

Oklah,

Bye!

XOXOXO

14 April 2013

Lihatlah !!!

Assalamualaikum,
Selamat malam semua,

Malam nie tak nak cite ape,
Cuma nak kongsi lagu nie :

Sebelah Jiwaku - Jacklyn Victor


Ku tahu kau mahu melihat aku sugul
Tapi tak akan ku menzahirkannya oh, oh
Meskipun hatiku berderai bagai kaca
Ku kutip serpihannya dan cantumkan semula

Lihatlah, lihatlah aku buktikan padamu
Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur
Biarkan, biarkan ku berdiri sendiri
Kerana ku yakin masih lagi mampu
Bernyawa dengan sebelah jiwaku oh

Takkan ku biarkan mata mengalirkan air mata kecewa 

Kini ku berani lebih berdikari

..............................................................

Lihatlah, lihatlah, Lihatlah, lihatlah

i'm not a same person anymore,
Fiyda bangga dengan hidup fiyda arini,
Alhamdulillah, Allah always with Me..

Nitez,
Sweet dream everyone,
Assalamualaikum..

--xoxox--








12 April 2013

Cinta Jangan Pergi!!

Hai, hai, hai (sambil buat muka ceria),
Oppss, luper, Assalamualaikum Encik Blog..

Btw, dah lama jari jemari i nie tak menari kat keyboard nie,
so sunyi jea kan kat kan,
Actually, sejak bulan lepas fiyda busy giler..
So tak sempat nak biarkan jejari nie menaip,
Banyak menda yang fiyda nak kongsikan kat blog nie,
Berderet-deret entri dlam draf tapi x terpost... hehehe comel jea kan.

Sekejap jea dah 8 bulan, lagi 4 bulan cukup setahun,
Alhamdulillah, my life sekarang tenang & bahagia,
Dan yang penting fiyda lebih dekat dengan Allah,
mencari kehidupan yang diredhai Allah.

Back pada main point entry malam nie,
fiyda actually nak share satu drama baru nie,
'Cinta Jangan Pergi'
Uuik!! xde kaitan dengan my life ok,
Ni tajuk cerita baru kat TV9, Lakonan Tiz & Remy Ishaq,
Minggu lepas episod 1&2,
Permulaan cerita yang sangat best,
Fiyda baca sinopsis die pun best gak,
hope ending die nanti pun best...
So jangan luper tengok, (promote cikit)

Kat bawah nie trailer 'Cinta Jangan pergi'!




Tiz Comel, ehem2x ade someone cakap muka i cam Tiz,
lagi2x bila i senyum.. hahaha (mata jenis apelah agaknya diorg nie, heheh)



Citer nie sgt sweet, sempoi dan buat fiyda gelak dan senyum.

...............................................

Oklah korang,
dah sambung layan cite sat,
then nak tido,
almaklumlah hari sabtu i keje,
Okaylah, cmat malam semua.

xoxox

Assalamualaikum