26 November 2012

I am Waiting!!

i'm waiting..
i'm waiting..
i'm waiting..

22 November 2012

I Love Twilight Forever!!

Assalamualaikum,

Hai semua,
Arinikan punyerlah gigih fiyda p mid valley,
semata-mata nak tengok twilight,
dahlah badan still demam,
tapi demi Edward dan family vampirenyer serta Jacob si serigala,
fiyda p jgak sesorang... hahaha

Btw Sangat tak rugi fiyda mengigihkan diri tadi,
sebab ending twilight nie sgt2x best bagi fiyda,
lansung tak mengecewakan,
fiyda tunggu citer nie sejak hari fiyda kuar dari wayang
mase tngok part 1 dulu,
tak tahu nak cakap cam ner bestnyer.... huhu

Tak nak citer lebih tapi cite gak cikit,
cuma nak cakap Bella power giler bila dah jadi vampire,
dah lah power makin cantik lak tu dengan mata merah die, hihi
Edward lak makin ensem sebab selalu tersenyum tengok bella,
Anak die renesme comel sgt membesar dlm mase beberape hari jea,
Jacob setia jaga renesme,
Kemuncak nie memang penuh dengan debaran dan emosi.
Nantikan ayah Edward, Dr Cullen mati sebab nak selamtkan alice, huhu
Tapi jangan risau ade kejutan,
nak tahu p lah tengok.... hehehe







Jangan terkejut tie Jacob panggil Edward ayah... hehehe


Tetibe nak jadi vampire cam Bella jgak,
tie leh gigt leher semua orang yg nak buat jahat dengan fiyda,
Yang suka sakitkan hati dan cari pasal dengan fiyda, hehehe memain jea..
Tapi bestkan lau dapat cam die,
ade keistimewaan sendiri,
yang paling penting dapat hidup dengan orang yang kita syg selamanya,
tetibe nak dengar lagu ' A thousand Year'

Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand year...

Hai, dalam mimpi jealah jadi vampire tue, hehe
Malam nie tidur nak mimpi jadi bella,
maksudnya bella tu fiyda,
tie Edward jadi hak fiyda, hahaha
Oklah dah lah mengarut...

Btw fiyda gigih demam2x p tengok twilight,
sebenarnya ade sebab kedua,
sebab nak lari dari housemate sengal,
yang mengade2x p set dabel date malam nie,
dah berpuluh kali fiyda cakap fiyda tak suka dan tak nak kuar dgn laki,
tapi die buat jgak menda yg fiyda tak suka,
daripda fiyda p dabel dating dengan diorang,
baik fiyda p berdating dengan Edward... hahaha
pada muka kakak tu, padan muka laki tu kna marah dgn fiyda,
fiyda lau dah cakp xnak mmg tak nak lah,
so fiyda buktikan pada diorang, hehehe
hebat kakak tue p dating dgn 2 org laki mlm nie... hihihi
Oklah dah lah cite sal kakak tu..
nak tido dah..


selamat malam semua,
xoxox









Tolong Jangan Kacau Saya!!

Assalamualaikum,
Dugaan itu selalu datang,
satu pergi satu lagi datang,
tapi xperlah itulah di namakan kehidupan...

Hari ni Gf Ex fiyda Add fiyda kat Fb,
Tak sempat nak approve die block fiyda,
then malam nie die dah unblock then  cancel frens request tu,
tak tahu ape motif die buat cam tu,
kate member fiyda si yan, jiwa die kacaulah tu,
agaknyelahkan, xkisahlah..


Awak..... entri nie tuk awak,
Tolong jangan kacau hidup saya,
saya tak kacau hidup awak,
saya tak kacau hidup bf awak,
So jangan kacau saya,
Biarlah saya bahagia dengan kehidupan saya sekarang.

Awak tak perlulah add saya kat FB,
FB saya hanya tuk kekawan jea,
sebab tu kawan kat FB saya skit tak ramai cam orang lain,
awak tak pernah jadi kawan saya
dan tak mungkin akan jadi kawan saya..

Kenape??
Sebab Awak pernah buat saya sakit,
sakit yang teramat sangat, hanya Allah yg tahu,
awak perempuan saya perempuan,
awak sepatutnya faham ape yang saya rase...


Awak
jangan risau saya bukan manusia berdendam,
Meskipun terluka meski pun sakit yg saya rase,
Saya tak marah awak saya tak berdendam dengan awak,
Tak pernah nak mendoakan yg buruk2x untuk awak,
Saya selalu doakan awak takkan terima nasib macam saya,
Saya harap awak akan selamanya bahagia dengan dia...


Lagi satu awak dulu memang saya sayang dia sepenuh hati saya,
Tapi dia tak pernah hargai saya,
Jadi dia tak layak tuk saya, tak layak tuk cinta saya,
Macam langit dengan bumi tuk jadi suami saya,
Jadi awak jangan risau saya takkan pernah balik pada dia,
Sejak dia buat hati saya berdarah sejak itu hati saya dah tertutup untuk dia,
Saya lagi kenal die sekarang, die hipokrit selama die dgn saya,
saya tak menyesal atau kesal die tinggal saya,
Malah saya bersyukur sgt,
siang malam saya doa jangan pernah dia dtg dalm hidup saya lagi..

Andai suatu hari awak terima nasib macam saya,
carilah saya,
Tapi sekarang tolong, tolong,

Tolong Jangan Kacau Saya!!!

20 November 2012

Aku Ingin Jadi Pembuka Hatimu

Assalamualaikum,
selamat malam semua...
Malam nie disaat dan ketika blog nie,
fiyda sedang duduk dalam gelap,
menaip dan menaip di dinding blog ni... ^__^

Fiyda sebenarnya tengah demam,
selalu sakit fiyda niekan,
tapi xper sakit tu kan penghapus dosa-dosa kecil..

Saat nie fiyda tengah dengar lagu nie :

BABAK CINTA - Tengku Adil


Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya, babak tentang pencarian cinta
Aku untukmu sepanjang hayat

Aku juga merasa ketakutan oh cinta
Percayakan pada kita oohhh...

.................................................................................................................................


Kamu!!
Ya kamu, ini aku tulis tuk kamu?
siapa kamu hanya kamu yang tahu jika kamu sedar,
jika kamu tak sedar, xper moga suatu hari Allah
akan sedarkan kamu... ^__^


Tahukah kamu aku ingin menjadi pembuka hatimu,

membuka hatimu untuk hatiku,
Tapi aku memilih untuk mendiamkan diri,
Kerna aku ingin cinta yang halal,
kerna aku ingin cinta yang hadir selepas ini adlah yang terakhir,
Aku mohon pada Allah moga ditunjukkan jalan buatku,
Apakah kamu takdirku, jodohku?
Selagi aku tak dapat jawapan itu,
biarlah perlu mase bertahun akan aku tunggu.
tunggu kamu, tunggu detik itu...
Mungkin benar aku perlu tunggu 5 tahun lagi tuk tahu jawapan itu,
serahkan pada takdir...
Walaupun apa takdir itu, moga kita terus menjadi sahabat.

Aku anggap ini ujian buatku,
ujian untuk menjadi lebih sabar,
lebih tabah, lebih kuat dan yang paling penting sentiasa redha,
Ujian supaya aku dapat mencintai mencintai PENCIPTAku
dan diriku sendiri sebelum dirimu..
In shaa Allah, pasti akan ada ganjaran baik buat diri ini,
Suatu hari nanti, amin..


XOXOX
Publish





18 November 2012

Girlfrends Ku Yang Awesome

Assalamualaikum,

hai semua...
Malam nie Fiyda nak citer sal girlpren2x fiyda,
euuwww, ramainyer gf i, playboy x i? hahaha tpi i girl.. cam no tu :p
Diorang nie semua awesome,
Selalu dengan fiyda sejak dari dulu lagi,
Fiyda sgt apreaciate diorang nie,
btw nie tak ikot ranking tau,
kai letak jea.... ^__^

Soly 


Nie kawan yang tak lama pun kenal die,
fiyda panggil die mak we, hehehe
Baru lebih kurang 2 bulan lebih,
tapi rase cam dah bertahun kenal,
sometimes rase die lagi kenal fiyda daripada fiyda sendiri.
Weekend kali nie die datang spent time dgn fiyda,
seronok lepak nan mak we sorang nie... ^__^

Chibiko a.k.a fida (sama nama)


Yang nie alkisahnyer sama nama fiyda, so panggil chibi, hehehe
kitaorang pun kenal xdelah lame sangat,
Kitaorang memula rapat kat fb then keluar sesama,
die tempat fiyda bcerita masalah,
Seorang pendengar yang bagus dan penasihat yang baik,
kecik jea orangnya, tapi yg untungnya dah bertunang..
dan skrg master kat UTP, ^__^

Lady Bird yan Nana


Actually tu nme fb dia, name sebenar die diana,
tapi fiyda panggil Yan,
Yan nie kawan istemewa cara kenal nyer bgi fiyda,
coz kitaorang pernah bercinta dengan orang yang sama,
tapi yang bagusnya kami selalu berkongsi cerite tentang diri masing2x,
die muda setahun tapi mature sgt..
Kami saling berkongsi cerita tentang masalah masing-masing,
dan die sgt baik, study kat UITM.

Mastura


Yang tudung merah tu Mas,
Kenal mas sejak first year di UKM,
Alhamdulillah sampai sekarang masih rapat,
semua kisah hidup kena citer kat die, wajib citer.. hahaha
3 tahun di UKM tiap2x minggu balik umah,
nasib ler umah kat kepong lau umah kat Tganu, xtahu nak cakaplah..
tiap2x sem dekan, terer diekan... ^__^

Ana 


Kenal ana Time 2nd year kat UKM,
Kitaorang classmate, costmate, Li mate dan roomate sementara,
nasib baik tak nah suka orang yang sama, hehehe
Ana nie baik sgt2x,
seronok kawan dengan Ana,
sekarang bila rindu mesti cari die,
die jauh kat Perak, balik negeri... huhu
Laulah Ana kawen dgn org Tganu kan best... hehehe :p

Bella


Bella nie fiyda kenal die time MMP,
Ingat lagi dekat foyer kajai,
Beb ko ingat x? hahahaha
walaupun kekadang ade yg tak sependapat,
tapi die jenis yang pentingkan kawan,
lau mintak tolong senang jea,
kitaorang dua2x suka baca novel yang sama, yeah :)

Ayu


Ayu sama cam ana,
dialah costmate, classmate dan LI mate,
Ayu nie yang paling takkan lupe die suka korea giler2x,
siap boleh hafal lagu lagi...
ingat korea ingat ayu... hehehe


actually de ramai lagi,
tapi diorang nie antara yang terpilih tuk jadi gf yang awesome,
yang lain pun baik jgak...
nanti next time tulis kawan lain lak,
kategori lain... ^__^

Btw korang2x yang kat atas,
thanks selalu dengan fiyda selama nie,
diorang nielah yang selalu gelak sesama,
diorang jgak yang selalu lap air mata nie,
diorang jgaklah yang selalu nasihat diri yg alpa nie,
diorglah pendengar yg baik
dan dioranglah tempat fiyda bermanja...
semoga ukhwah antra kita akan berkekalan sampai jannah,
in shaa Allah.. Amin..

xoxox
Publish!!

15 November 2012

Istanbul Aku Datang...

Assalamualaikum,
Salam 1 Muharam semua.. ^__^

Hari nie fiyda nak story sal 

ISTANBUL AKU DATANG...

yang best giler, siyesly BEST GILER!!
Kan betul cakap fiyda, nie cite wajib tengok..

Walaupun duduk seat depan kat pawagam tu, hahaha
tetap rase puas dpat tengok citer nie..

Lakonan Lisa Surihani yang paling best!!
dah lah comel giler die dalam citer nie,
Beto gentleman jea, tomok pun comel jgak,
not badlah tomok belakon.. 
beto xyah cakaplah cite pape pun memang best.. hehe



Istanbul Aku Datang....

Fiyda suka watak Dian,
Bila tengok Dian lam cite fiyda seseolah tengok fiyda,
Yea, tahu Fiyda tak comel cam Dian,
Maksud fiyda dari segi sayangkan seseorang cam Azad,
Then Terlalu percayakan pasangan,
Senang kena tipu,
Suka di beri perhatian tapi tak memaksa,
Tak suka mendesak,
Independent,
suka tulis blog,
suka berangan/mengharap,
Dan selalu pujuk hati sendiri..



Tomok lak,
Not bad lah lakonan tomok,
Tomok berjaya bawak watak Azad dengan baik,
Eh,Tomok pernah belakon ke?
Macam tak jea, maybe adalah satu dua kot,
Alkisah watak Azad nie,
sedari awal lagi fiyda dah leh agak azad nie de gurl lain,
sebab dari cara die layan Dian,
Actually fiyda pernah lalui situasi tue..
Fiyda tak suka laki cam nie,
kita sayang die sepenuh hati tapi dia... hurmmm



Beto,
Fiyda dari dulu memang suka lakonan Beto,
xkisahlah watak apepun,
Xpernah mengecewakan,
So watak Harris menjadi sgt,
Sengal jea buat fiyda nak gelak jea...

Part kemuncak yang sedih tu,
Sejujurnya fiyda nangis,
sedih sgt sebab fiyda pernah rase semua tu,
Tapi Dian untung ade Harris bila semua tu jadi,
bila Harris nasihatkan Dian,
Fiyda rase seolah2x nasihat tu untuk Fiyda,
Fiyda pernah kena hina oleh orang yng fiyda syg,
Orang sebegitu sememangnya tak layak tuk mna2x pompuan pun,
Hurmmm.... Dian bertuah!!
..................................................................

Jangan pernah samakan cerita hidup kita
dengan cerita yang di reka manusia,
persamaan itu mungkin hanya kebetulan,
tapi kita yang lalui dan rasa sendiri adalah
tak sama...

Oklah sebelum fiyda ke laut,
baik fiyda stop,
almaklumlah emosi tengah tak stabil,
hurmmm, biaselah...

xoxo
Publish


#Kalaulah dia tahu ape dalam hati nie, dan betapa aku rindu gurauan dan usikan die, xperlah.. T__T





14 November 2012

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum,

Beberapa jam yang lepas Tahun 1433 telah pun meninggalkan kita,
Pasti banyak peristiwa yang berlaku dalam hidup kita sepanjang hidup kita,
Sama macam fiyda macam-macam menda jadi,
Macam-macam dugaan datang dalam hidup fiyda 
sepanjang 1433 daripada family, cinta, study, kawan-kawan dan macam2x lagi
Tapi Alhamdulillah walaupun bermacam dugaan melanda 
tapi fiyda masih kuat sampai kehari ini..

Subhanallah,
 terlalu banyak khilaf yang fiyda buat sepanjang 1433,
itu yang fiyda sedar yang fiyda tak sedar,
astarfirullah, hanya Allah yang tahu..
Moga di tahun yang baru nie,
fiyda dapat berubah ke arah yang lebih baik
dan yang paling penting istiqamah,
lately nie selalu ingat mati,
fiyda harap bila detik tu tiba Allah dah Ampun semua khikaf fiyda,
Amin...

Kepada semua yang beragama Islam,
Selamat menyambut tahun baru,
Kepada yang bukan islam,
hayatilah islam, sesungguhnya islam sgt indah..

Btw, sempena bulan baru nie,
fiyda nak kongsi beberapa amalan sunat sepanjang bulan nie..
Supaya kita semua dapat beramal.
...............................................................
1. Puasa. 
Maksud Hadis: 
Barang siapa berpuasa satu hari dalam bulan Muharam 
pahalanya seumpama berpuasa 30 tahun. 
Maksud Hadis: 
Barang siapa yang berpuasa tiga hari dalam bulan Muharam, 
iaitu h
ari Khamis, Jumaat dan Sabtu, 

Allah tulis padanya pahala seperti mana beribadat selama 2 tahun. 



2. Banyakkan amal ibadat 

seperti solat sunat, zikir dan sebagainya. 



3. Berdoa akhir tahun pada hari terakhir bulan Zulhijah selepas Asar sebanyak 3 kali 



4. Berdoa awal tahun pada 1 Muharram selepas Maghrib 3 kali


5. Puasa Hari  Asyura pada 10 Muharam..
........................................................................................................................

Oklah,
cermin diri, selami hati sendiri
dan selamat beramal..

xoxoxo, bye
wasalam

10 November 2012

Anak Sulong Nyer Perangai

Assalamualaikum,
Arini fiyda nak tulis tentang anak sulungnyer perangai,
Btw fiyda sendiri anak sulung,
so sesape nak kenal fiyda nie leh lah baca nie... hehehe


1) ANAK MANJA EMAK 
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.

..................................................................................
Dalam situasi fiyda lak, fiyda tak rase fiyda manja sgt dengan mak,
mase kecik2x dulu fiyda rapat dengan abah, dah besar baru rapat dengan mak,
tapi mak jadi keutamaan fiyda..



2) ANAK DEGIL

Anak pertama dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg betul. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.
.......................................................................
Fiyda setuju part nie sebab fiyda memang DEGIL pun, 
sape pernah rapat dengan fiyda mesti tahu fiyda degil camner.. kuikui



3) TAK PANDAI PUJUK
Memang anak no 1 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.
................................................................
Siyesly kalau fiyda memang cam nie,
tak pandai sgt bab pujuk memujuk nie,
so tak yah nak majuk sgtlah er,
tapi kalau fiyda majok wajib ler kome pujuk.. 



4) BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.
....................................................................
Hurmmm, inilah fiyda sebab tu selalu kecewa kot... huhu
fiyda jenis lau dah sayang orang xpndai nak syg ckit2x, 
then bila fiyda dah kapel dengan someone,
memang fiyda tak layan orang lain dah... 



5) HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.
 Degil tak boleh toleransi.
.................................................................
wink, betol sgt2x..
kekadang mengalah jgak, tapi jaranglah..



6) HATI
Anak no 1 ni juga nampak aje keras, tp hati dia lembut. 
Satu lagi perangai dia tak boleh ditegur.
....................................................................
Sapelah yang tulis semua nie, memang betul sgtlah,
inilah diri fiyda sebenar, nampak keras, degil tapi hati fiyda lembut sgt..



7) BERDIKARI
Very independent. Memang betul. Tp kalau terlebih independent pun payah.
 Mudah bergaul. Very take care.
.........................................................................................
Fiyda sgt berdikari, lebih2x lagi sejak berjauhan dengan family 3 tahun dulu,
Pergi mana-mana mesti sendiri jea,
sebab tulah bangi nie dah jadi cam kg fiyda, 
semua ceruk jln fiyda tau..
fiyda memang mudah bergaul dengan semua lapisan masyarakat,
very take care, walaupun fiyda kawan dengan laki,
tapi fiyda tak keluar dengan sebarangan org.. huhu

8) ARAHAN
Anak no 1 ni juga dia payah nk terima arahan.
 Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.
.......................................................
Erk, yang nie x berapa nak sure sgt,
mgkin kot tapi entahlah... huhu



9) PEMAAF & CARING
Tidak dinafikan anak no 1 ni pun pemaaf dan caring. 
Tapi awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham je lah.
........................................................................................
Mak pun cakap fiyda nie jenis pemaaf, baik sgt,
sakit cam ner orang buat fiyda, fiyda selalu maafkan,
Tapi maaf tak semestinya fiyda lupe apa yg die buat.. huhu
Fiyda caring dengan orang yang fiyda sayang jea,
kalau fiyda caring dengan korang tu maksudnya i love u.. hehehe
Fiyda jarang marah tapi kalau dah marah, hurmmm nasiblah.. hahaha


10) PAKAIAN
Nak semua up to date. Semua nak kemas.
...................................................................
Memang tak dinafikan, huhuhu


Actually semua nie fiyda copy sumber yang tak tahu sape, huhu
saje jea suka2x,
mungkin bukan semua anak sulong cam nie
tapi nielah fiyda,
kalau nak tahu fiyda cam ner,
tengok kajian dr. fazilah kamsah tentang bulan kelahiran,
fiyda lahir mei, hampir semua betul...
huhuhu

Selamt berhujung minggu..

09 November 2012

In 1 Week!!

Hai kekawan...
Harini mood fiyda tak berapa ok,
Bila mood tak ok nie,
jiwa pun kacaulah cikit... huhu
semua keje tak jadi, adoyai.. hurmmm

hmm, luperkan sal cite jiwa kacau tu,
petang nie nak cite sal bf fiyda yang sorang nie,

Edward Cullen,
sejak akhir tahun lepas
i miss him so much!!



Penantian akan berakhir dalam mase seminggu lagi,
actually dalam mase 2 minggu lagi di Malaysia,
seminggu lgi tu kat negara diorang, huhuhu



Tak Sabar nak tengok kesudahan
Twilight nie,
Harap best dan tak mengecewakanlah...
Btw, besok or lusa maybe nak p tengok
Istanbul Aku Datang dengan gf2x...
Orang xde bf p tengok dengan gf jealah... hehehe

Awak tolonglah..

Awak tolonglah...

tolong jangan buat saya gembira,

tolong jangan ambil berat pasal saya,

tolong jangan selalu dengan saya..



XOXOX

08 November 2012

Fiyda Vs Puteri Gunung Ledang

Hai semua,
entri nie sebenar dah beberapa hari tergendala,
petang nie baru dapat post.. ^__^


Mesti semua tahukan kisah puteri gunung ledang,
so tak payahlah fiyda nak cite kan...
cuma bila Sultan Melaka masuk meminang,
amboi syarat baginda bukan main dahsyat...

syarat-syarat puteri gunung ledang

"Sebuah jambatan emas yang dibina dari istana Melaka hinga ke puncak Gunung Ledang, sebuah jambatan perak yang dibina dari puncak Gunung Ledang hingga ke istana Melaka, tujuh dulang hati nyamuk, tujuh dulang hati kuman, tujuh tempayan air mata anak dara, tujuh tempayan air pinang muda dan semangkuk darah Raja Muda"

.......................................................................

Tu alkisah Puteri Gunung Ledang,
alkisah fiyda lak,
Last Week de lah mamat sorang ni ajak fiyda keluar
tengok movie, terkejut fiyda..
yealah bukan kenal dengan die pun,
just tahu die jiran depan umah,
walaupun depan umah tak pernah pun jumpa dia,
muka die pun fiyda tak kenal...
semuanya sebab kakak housemate yang memandai kenen kan 
fiyda dengan mamat nie...
adoyai, i memang single tapi tak desprete lah..

Berbalik pada cite die ajak kuar tue,
mati-matian fiyda tolak,
siyesly fiyda tak suka kuar dengan orang laki yang fiyda tak kenal sgt,
event kawan pun fiyda tak kuar tau,
melainkan kawan yang benar2x rapat dan fiyda selesa dgn die..
tue prinsip fiyda sejak dulu lagi,
kalau keluar reramai tak per lah...
kalau berdua no way..

Then thats guy tanye fiyda ape syarat yang fiyda nak,
baru die leh kuar dgn fiyda,
sakan  fiyda gelak first time orang tanya fiyda macam tu tau,
fiyda cakap kat dia,
saya bukan PUTERI GUNUNG LEDANG NAK BERSYARAT BAGAI..
jadi kesimpulannye die tak berjaya buat fiyda kuar dgn die,
tapi die still tak putus asa,
still ajak kuar makan,
tapi fiyda tak layan pun...

Buat mase nie hati nie tak terbuka tuk sesape,
still rase nak tggu calon 5 tahun lagi fiyda, hehehehe
tue jea nak cite, bye



# Niat dihati memang nak dilayan macam princess tapi biarlah cinta hati yang halal layan fiyda camtu...

Yuk Hilangkan Stress Keje

Hai, Assalamualaikum..
Hari pepagi dah stress sebab keje melambak-melambak,
uwaaa, bila lah nak siap nie,
dateline dah dekat dah... hurmmm

So tuk hilangkan stress,
fiyda mainlah games kat fb nie..


Dan 3 perkataan pertama yang fiyda jumpa adalah :

LOVE

BEAUTY

HEALTH

sorang kakak di UKM buat kesimpulan
yang fiyda nie begitu LEMBUT KEPERIBADIAN nye... hehehe

Betolah agaknye tu,
Btw, have fun...

07 November 2012

Fiyda Memilih ke?

Hai, selamat petang,
Assalamualaikum....

Something happen, 
Lately entah kenape tetibe ramai
Sang kumbang datang singgah dalam hidup fiyda,
Sang kumbang yang pelbagai bentuk dan warna,
kekadang fiyda sendiri pelik,
memikirkan dari mana diorang datang..
Kate member sebelum fiyda kapel so xde yang berani nak dekat,
bila dah single nie ramailah yang nak mencuba nasib...

Bukanlah nak perasan ke ape,
tapi ini adalah hakikat sebenarnya,
Ade antaranya kekawan time sekolah,
Alkisah tetibe baik pelik padahal sebelum nie tak cam tu pun,
Alkisah depan umah lak,
ajak kuar p makanlah, tengok movielah..
pekerja kedai makan siap bagi nom fon then nasi goreng free,
yang ajak kuar time weekend,
yang sorang tu lak pekerja mc'D Alamanda,
Yang nie sakit hati sengaja lambat2x bagi makann fiyda,
penat tggu alih2x bagi buger free, then kenyit mata.. gatal sungguh..

Ade kawan cakap,
ko kan single nape tak layan jea diorang nie,
Siyesly kalau fiyda nie kaki melayan dah kena cop playgirl dah,
tapi fiyda nie bukan jenis camtu,
tak suka nak bagi orang harapan,
sedangkan fiyda tahu hati nie tak pada diorang..
bagi fiyda semua nie ujian daripada Allah,
untuk lihat fiyda nie kuat tak melawan semua nie..
Insyallah dalam usia yang semakin matang,
fiyda takkan mudah tergoda lagi dengan semua nie..

Ade yang cakap fiyda memilih,
Yes, memang fiyda memilih,
Tapi bukan pilih rupa kalau pilih rupa,
Jiran depan umah dan member lama tu bukan main hensem,
Kalau pilih harta lak ade antara diorang yang berduit,
berduit sendiri bukan duit mak bapak,
siap pakai mini cooper lagi,
tapi bukan itu yang fiyda cari.... huhuhu

Fiyda selesa macam nie,
walaupun kekadang sunyi,
tapi hidup fiyda tenang,
tak perlu nak jaga hati orang,
hati sendiri tak sakit...
lagipun kekawan kan ade so tak delah sunyi sgt pun...

Ade yang tanya,
tak takot ke kahwin lambat,
siyesly tak takot pun,
xper kalau umo 28 tak kawen lagi,
fiydakan dah de calon 5 tahun lagi,... hehehe
Fiyda selesa dengan dia, mana tahu memang betol die jodoh fiyda,
Alhamdulillah..

Sape die??
Cukuplah Fiyda dan dia jea yang tahu,
Doa pada Allah yang terbaik tuk kami..
Jadi buat mase sekarang fiyda hepy hidup single cam nie...

Haish panjangnyer merapu,
better fiyda stop isu nie,
tie tah pape lagi fiyda cite...
bye, 


#Saya single tapi bukan bermakna sya hot, saya nak hidup simple jea dalm dunia saya.

05 November 2012

Keturunanku Cina??

Hai, i'm again...
Ok, sekrang jiwa tengah kacau ckit,
something happen dan i nerbes dan risau sgt..
adoyai rase cam terkena dengan diri sendiri,
tulah sape suh tukar pasword emel camtu.... huhuhu
hurmmmm...

Ok tuk hilangkan nerbes nie,'
so better i tulis ape yang i rase nak tulis... huhuhu
Alkisahnyer, semalam fiyda p Melaka,
tengah2x jalan dalam hujan gerimis,
sorang amoi nie tegur tuk survey die actually,
Die tanya asal mana, then tanya keturunan fiyda CINA k?
Moyang u cina k?
Fiyda cam cina katanya, hahahaha
Bila fiyda cakap fiyda melayu, die terkejut.... huhuhu
Nie bukan kali pertama orang tanya fiyda camtu,
before nie dah 2,3 kali dah ade amoi & guys cina tanye camtu...
Peliklah tang manalah fiyda nie cam cina... huhuhu


nie pic semalam time jumpa amoi tu,
look ade ke cam chinese?? huhu
tu fiyda kai tudung tu, lau fiyda freehair tak tahu ler cam ner,

seiras cam fiyda x? ahhahaha perasan jap :p


See this proper pic, ade cam chinese look x? hehehehe

Soal keturunan fiyda,
mengikut cerita mak,
kalau sebelah mak fiyda asalnyer 
Moyang fiyda ade yang India muslim yang kahwen dengan orang melayu,
dan fiyda merupakan generasi ke-5
kalau sebelah abah lak, mak cakap
ada keturunan abah yang asalnyer Syeikh,
Orang dari tanah Arab..
tapi tak pastilah fiyda generasi keberape... huhuhu
untuk suatu mase dahulu kahwen campur xdelah pelik
sebab mengikut sejarah Kawasan fiyda tu,
kawasan tumpuan pedagang dari Arab, China & India suatu mase dulu..
Seronokkan kalau tahu susur galur keturunan kita sape..
Mak cakap kita kena tahu susur galur keturunan kita
sampai 7 keturunan sebab ia akan dipersoalkan di hari akhirat kelak, waallahualam..

Btw, seriusly memang takde keturunan cina lam family,
semalam fiyda cakap kat amoi tu,
xper amoi t i cari husband cina,
tie anak kitaorang mesti macam cinalah,
mesti comelkan, hahahah berangan jap... :p

Oklah, tu jea nak cite..
/Bye


#Still nerbes sebab die senyap jea... hurmmm :(




Belajar Something Dari Farid Kamil

Assalamualaikum,
hai semua, 
ape cer, harap semua ok2xlah erk...
Sebenarnya fiyda ada banyak sangat menda nak cite,
tapi relaks kite cite satu2x...

Seperti yang kita semua sedia maklum,
3hb aritu dunia Farid kamil dah pun Kahwen dengan Pelakon cantik Diana Danielle.
tahniah buat mereka berdua,
semoga bahagia selalu hendaknya, amin

gambar pinjam

Arini fiyda terbaca kisah kahwin diorang nie dekat beautifulnara,
thats why fiyda cakap fiyda belajar something dari Farid Kamil,
nak tahu ape nie :


As long as semua kekawan tahu yang fiyda single,
But i'm always said i'm single but not available, hehehe
Jika suatu hari nanti hati ni terbuka tuk bercinta lagi,
fiyda nak jadi macam diorang nie,
tak mau terlalu exspose,
sebelum niekan fiyda terlalu expose di FB, Twitter, & blog nie,
Tidak nafikan xdapat papepun bila expose camtu,
cuma dapat puaskan hati sendiri jea...
So jika fiyda bercinta lagi,
fiyda akan pasti takde sape tahu pun fiyda bercinta dengan sape,
paling tidakpun kekawan yang rapat jea yg tahu,
kalau fiyda bertunang pun,
fiyda tak nak kecoh-kecoh,
mgkin orang akan tahu fiyda btunang tapi dengan siapa biarlah rahsia,
wink2x, dah mcam artis lak kan....

~Simpan kemanisan itu untuk hari yang benar-benar bahagia~





*gambar2x nie fiyda cilok dari intenet jea... :)




02 November 2012

Betul Ke??

Kalau kita SUKAKAN seseorang.. 

Jangan beritahu SI DIA.. 

Nanti ALLAH kurangkan rasa CINTA kita kepadanya..

Jadi luahkan kepada ALLAH,

Beritahulah ALLAH..

Kerana Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita.






Betol ke kalau kita bagitahu orang yang kita suka,
kita suka dia perasaan kita akan berkurang??

Dan macamana kita nak tahu yang dia tu jodoh kita??

Kenangan lalu buat aku takot,
takot tersalah lagi...





#kenape mesti semua nie hadir lagi, aku ingin tenang seperti sebelum nie... huhuhu

Hati ooo Hati

Assalamualaikum...


Setelah sekian lama,
tetibe hati nie bergelora lagi,
adoyai, susahnya nak tafsir ape yang sedang bermain dalam hati ni,
Aku keliru sendiri...

Inilah padahnya,
bergurau tentang hati tentang perasaan,
apakah gurauan itu memakan diri aku sendiri,
Sesungguhnya aku keliru,
Aku tak tahu ape yang aku rasa sekarang,
Aku takot andai aku salah...

Jadi aku memilih tuk berdiam diri,
Ya Allah, berikan aku kekuatan tuk hadapi  semua nie,
Tuk lawan semua nie,
sesungguhnya pada Mu aku serahkan hati ini,
Tunjukkanlah apa yang terbaik untuk aku,

Andai Dia sememang takdirku,
dekatkanlah hati kami dalam redha MU,
Satukan kami dengan ikatan yang Halal bila saat itu tiba,
andai dia bukan takdirku,
Kekalkan dia sebagai Sahabatku
dan kurniakanlah Kami kebahagiaan yang Hakiki..

Aku memilih tuk ber Diam diri,
Tak kira apa yang ada didalam hatiku,
Cukuplah hanya Aku dan PenciptaKu yang tahu...
Tenanglah duhai Hati~




# Jika benar itu cinta ,Cukuplah ia sekadar dalam diam dari kejauhan dengan kesederhanaan dan keikhlasan. 

ATV & Kereta Kuda = Awesome

Assalamualaikum...
harini fiyda nak citer sal hari yang sangat awesome.
beberapa jam before fiyda gerak balik kajang isnin aritu...

Alkisahnyer haritu,
macam2x menda jadi,
tapi yang awesomenyer sebab petang tu mak & kazen
yang berbadan sasa a.k.a besaw tu bawak fiyda p pantai,
fiyda memang suka giler p pantai,
tapi dah lama giler tak p..
so bila ade orang bawak memang seronoklah... hehehe

Yang membuatkan fiyda teruja sangat sebab fiyda
dapat naik ATV, 
memang dah lama teringin akhirnya dapat gak naik,
dah tu free lak tu sebab kazen nah keje kat situ..
kalau kena bayar biasenyer rm20 untuk 15 minit,
xdenye nak habiskan duit tuk menda alah nie... hehehehe


Dek kerana pic nie,
adelah sorang kawan nie cakap fiyda
"manja & Ganas"
hehehehe





Bukan takat naik ATV jea,
tapi dapat naik kereta kuda lak,
free jgak, untunglahkan...
ade banyak kete kuda kat situ semua cantik2x...


my fren cakap kalau kai serba putih mesti dah cam cinderella,
Nanti kalau kahwen nak berarak naik kete kuda leh x??
wah, mesti gempakkan...
Mase tu saya mesti jadi cinderella yang awak cakap tu... hehehe
cet, perasan dan berangan lagi... adoyai... hahaha


sayang seribu kali sayang,
kualiti gambar tak ok sgt,
almaklumlah kamera murah jea.. huhu

Tak sabar nak balik,
nak p main lagi...
Ade yang teringin nak naik gak k?
Jom p  Pantai Batu Buruk,Terengganu..
Mesti Tak rugilah sebab pantai pun cantik,
tak macam pantai kat sebelah barat nie...
promote Terengganu ckit... ^__^