31 October 2012

Nak Hp Baru!!!

Assalamualakum semua,

harini dan semalam fiyda sedih,
sebab hp kesayangan buat hal, huhuhu
speaker dia rosak, bila ade call masuk,
fiyda xleh dengar sore diorang...
kena pakai earfone baru leh dengar... hurmmm +__+

nielah hp kesayngan tu.. huhu
dah setahun lebih usia hp nie,
hp kan biaselah lama2x dia buathallah... huhuhu

Tadi p lah kedai hp,
tanya ape masalah hp nie,
tapi esok baru nak p repair...
Alang2x dah kat kedai serveylah tengok hp baru,

Tetibe tejatuh cinta dekat hp nie :

Sony Xperia Go,

Uwaaa, nak hp nie... 
xde ke sesape nak belanje hp nie... huhuhuhu

nak warna kuning


Hitam pun smart gak..


Tapi hp nie sebenarnya ok tak erk?
ade sesape leh tolong x?
kalau tanye kedai memanglah semua ok kan...



29 October 2012

Petua Kumpul Duit Untuk Majlis Kahwin~!!

Assalamualaikum, 
selamat tengahari semua..
Dah lunch semua?? fiyda baru sudah,
arini masak simple2x sebab dah muak 3 hari asyik makan daging.. huhu

Arini, fiyda nak share petua yang fiyda amik kat FB,
petua nie tuk orang yang nak kawen, hehehe


1. Simpan RM250.00 setiap bulan.
2. Ulang sehingga 36 bulan atau 3 tahun.
(RM250 x 36 bulan = RM9,000)
Jika Tidak Mencukupi:

Kongsi dengan bakal isteri atau tunang. Setiap orang simpan RM250.00 setiap bulan. 

(RM250.00 x 2 orang x 36 bulan = RM18,000)

Jika Masih Tidak Mencukupi:
Gandakan nilai simpanan anda berdua: RM 500.00 setiap bulan x 2 orang.

 (RM500.00 x 2 orang x 36 bulan = RM36,000)

Cara Bajet:

a) RM10,000 : Kenduri belah perempuan (Bajet Ekonomi)
b) RM20,000 : Kenduri belah perempuan dan lelaki (Bajet Ekonomi)
c) RM38,000 : Kenduri belah perempuan dan lelaki (Bajet Sederhana Tinggi)


...........................................................................
So sesape yang tgah hangta bercinta tue leh mula simpan duit,
kalau dapat simpan lagi bnyak lagi ok,
ehem2x, klau dah start simpan sekrang nanti cukup 5 tahun,
awak simpan, saya simpan...dah banyak dah duit..  hehehe ^__^
oklah nak kuar jap...
bye/




28 October 2012

"SIAPAKAH JODOH KITA?"

Assalamualaikum~

Jodoh itu bukan hanya milik sebagian orang.
Tak juga hanya untukku.
Tak juga hanya untuk Kalian.
Apa lagi hanya untuk mereka.

Jodoh itu telah dituliskan.
Jodoh itu telah ditentukan.
Jodoh itu telah ditakdirkan.
Jodoh itu telah ditetapkan.
Walau pun hal itu tetap menjadi rahasia-Nya.

Terkadang kita begitu risau.
Ketika kita belum mendapatkan.
Ketika kita merasa sudah waktunya.
Ketika sebagian teman mendapatkan.
Ketika Orang tua bertanya setiap harinya.

Kita bukan hanya sekadar mencari jodoh yang baik atau sekadar mengejar jodoh yang baik.

Ada yang lebih penting dari kesemuanya itu.
Gapailah jodoh dengan niat yang baik.
Gapailah jodoh denga cara yang baik.
Dengan menjadikan diri sebagai orang yang baik.
Dengan tak melupan do'a dan ikhtiar (berusaha) lalu menunggu keputusan-Nya.

Ingat...!!
Menikah dengan waktu yang sedikit tertunda akan jauh lebih baik daripada menikah dengan terburu-buru tapi mendapatkan pasangan yang kurang baik.

Maka dari itu tetaplah menebar senyum.
Yakinlah.. Allah adalah sebaik-baiknya Perencana bagi makhluk-Nya.



..............................................................................................................................

Saya yakin dengan Pencipta saya,
Saya tak mahu mencari lagi siapa awak,
dimana awak sebab saya takot saya salah lagi,
setiap kali saya salah saya akan terluka,
jadi saya memilih untuk menunggu awak,
mempersiapkan diri saya untuk menjadi TERBAIK untuk awak.
Insyallah!!

27 October 2012

Lagi 5 Tahun!!

Assalamualaikum,
arini awal ckit nak merepek kat sini, hehehe

Alkisahnya,
semalam menyembang dengan sorang kawan
(nama dirahsiakan)
macam-macam menyembangnyer.
salah satu topiknye sal kawen.. hehehe


Kitaorang dua2x umo 23,
katenyer muda lagi tuk kawen, 
mungkinlah tapi ramai jea member2x yang dah kawen dah de anak,
member cakap pompuan kena kawen awal,
disuruhnya fiyda cari calon...
oh mai, xnaklah cari-cari nie,
lagipun i kecik lagi, hahahha
ramai yang cakap cam dak sekolah lagi.. hehehe

So keluarlah cadangan giler daripada fiyda,
disebabkan member sorang nie nak kawen umo 28,
fiyda pun cakap xnak cari calon,
tie umo 28 kalau xde calon xde yang mencari fiyda,
fiyda cari die... hehehe
Beb, ko bukan pilihan terakhir tau! :)

Ade 5 Tahun lagi!!!
hahahaha,
Dalam 5 Tahun nie p lah cari orang lain dulu,
nanti kalau single lagi time tu bolehlah erk... hehehe
Pegang satu jea,
Jodoh tu dah ditetap Allah,
Kita tak tahu sape jodoh kite,
Bercinta bagai nak rak belum tentu dia jodoh kitakan,
Kalau betul satu hari nanti fiyda kawen dengan kawan fiyda nie,
tu makna kita orang memang dah di jodohkan.. hahaha
Kalau x tu maknanya jodoh kitaorang orang lainlah...

so sabar, 
pada yang pompuan cam fiyda,
xperlu nak cari sangat tunggu jea,
bila sampai detik dan ketika tu,
Maka seperti yang dah dijanjikan Allah akan Jadi...
Uwaaa, tengok panjang lak mengarutnyer...huhu

Impian fiyda, nanti kawen nak cantik macam farah.. hehehe

cantikkan farah?? hope nanti fiyda pun cam die time kawen,
dan bahagia selama-lamanya, amin..
nie kes berangan dah nie.. ^__^


Psssttt : Ade orang cakap fiyda comel & manje... heheheh 


26 October 2012

Raye Aji!!

Assalamualaikum,
Salam Aidiladha semua..

Macamana rayer arini?? ok?
Fiyda tahu mesti cakap biase2x jer,
rayer aji a.k.a aidiladha xdelah semeriah raye posekan,
tapi kalau diikotkan raye aji sepatotnya lagi meriah,
lagi diraikan besar-besaran,
tengok saje pada takbirnya,
raye pose hanya takbir pada hari rayer pertama dimasjid,
tapi rayer aji setiap kali solat 5 waktu perlu takbir rayer selama 3 hari..

Fiyda arini, alhamdulillah boleh dikatakan meriahlah,
xdelah duk umah tido jeakan, hehehe
pepagi tadi fiyda siap2x pergi solat sunat ari raye kat masjid,
then p tempat sembelih,
adik korban satu bahagian arini,
Fiyda insyaallah, murah rezeki tahun depan nak korban jgak..

arini saya bertudung dan berbaju kurung hijau terqoise
suci jea mukakan tanpa sebarang makeup.. hehehe

yang failnyer, fiyda kai kasut merah... hahahah
alkisahnyer luper bwak balik kasut,
sebab nak cepat2x aritu.. huhu

nie lombu yang dikorbankan pagi tadi, masuk syurga die.. ^__^

Dan inilah hasilnyer petang tadi,
balance daging yang dibahagikan pada jiran tetangga..
sedap sgt!!


Korang camner lak kisahnyer??
ade yang korban lembu x??
fiyda arini dah makan banyak daging,
esok ade kenduri 3 tempat,
makan lagi..
adoyai gumuklah fiyda cam ni... huhuhu

25 October 2012

Kisah konvo lagi!!

Hai semua,
Assalamualaikum...

Fiyda sekarang sedang on9 dekat kampung,
dah bberape hari tak update blog nie,
so malam nie fiyda nak sambung cite sal konvo,
aritu dah cite sal konvo fiydakan,
Malam nie fiyda nak cite sal konvo kekawan lak,
Kalau nak diikutkan semua sesi nak p,
nak jumpa semua kawan-kawan rapat yang konvo,
tapi apakan daya fiyda cuma manusia biase,
so fiyda just p member kajai yang rapat dan Chibi..

Jom kita biarkan pic nie berbicara :
kita mulakan dengan sijubah hijau dari fakulti FSSK

Bersedia depan pintu kuar tunggu Bella dan Mastura..

Bella my frens

Mas yang selalu dekan :)

Yana my ex roomate - cantikkan tapi dah berpunyer :p

Fifi - ok yg nie single cam i jgak.. hehehe
leh lah klau nak p ngorat die.. 

nie kawan time form 3 till form 6 tapi sek lain-lain,
3 tahun kat ukm tapi jrg jumpa,
alih2x jumpa time konvo.. :)

nie dyana, x konvo lagi.. insyallah tahun depan konvo, chaiyok2x.. :)

Photo: Fida & Fiyda (^_^)/<3
nie my bestfrens, chibi a.k.a fida
hello kitty tu bkan fiyda bagi tu tunang die bagi,
untunglah orang dah de tunang, 
kite gak xde orang nak.. hehehehe
btw chibi nie dari FTSM..

Last sekali Maz member kajai gak,
dari fakulti FPI,

Minggu konvo adalah minggu yang best sangat,
de lagi nak cite tapi dalam entri lain lak erk,
pada kekawan yang fiyda x p,
sory sangat, fiyda ingat korang cuma mase dan kewangan tidak mengizinkan,
Btw tahniah pada kekawan satu kolej of coz my frens kajaian,
tahniah pada kekawan Rakan Muda, Amin, Intan, Izni, Dila Z, Dilla, dan ramai lagi,.
Sejujurnya fiyda sayang korang semua,
semoga ukhwah antara kita terus kukuh..
Insyallah, amin :)

Sebelum fiyda terlupa,
Selamat Hari Raya Aidiladha semua,
sesamalah kita hayati ape makna sebenar KORBAN.
oklah Assalamualaikum.


Pssssttt : Insyallah xde typo, tapikan typo tu comel tau :P

21 October 2012

Ini Konvo Punyer Cite

Hai semua,
Assalamulaikum...

Sejak semalam fiyda dah sah menjadi Alumni UKM,
Ini bermakna fiyda bukan lagi student UKM,
Semalam hari yang sangat bermakna buat fiyda,
ada 1001 perasaan yang fiyda rase semalam,
rase sedih, rase cam tak percaya, teruja, nerbes & macam2x lagi perasaan,
Tapi perasaan yang paling ketara menonjol adalah
perasaan gembira yang tak terkata..
dah lama fiyda tak hepy macam semalam,
hepy yang teramat sangat,
Terima kasih ALLAH..

Alhamdulillah,
Syukur yang amat sangat sebab dah konvo,
yes, seja dulu hari konvo adalah hari yang fiyda nanti-nantikan,
bukan sebab konvo tapi sebab fiyda nak sangat mak datang sini,
Alhamdulillah sekali lagi,
Cita-cita dan harapan tu tercapai jugak,
Dan 2 hari nie mak nampak hepy sangat!
Ada kisah kenape fiyda nak sangat mak datang,
tapi biarlah fiyda jea yang tahu,
btw nie kali pertama mak datang bangi/UKM..

Kalau nak cite memang tak hbislahkan,
tie fiyda buat entri lain lak lau rajin,
so sekarang layan pic jealah erk :)

siap-siap nak masuk DECTAR

before masuk Dectar

My family = my love

adik kesayangan wanie

My bestfrens Chibi a.k.a fida(same name)

Ana & kak Mas

Nak kena sebut name satu2x k? hehehe

Kami berempat sesame LI dgn DR.Madeline

With my frens AMMAR ^_^
euuww, x cantik fiyda mase nie.. heheh
dah lah ammar nie tggi macam ape, nampak kecik fiyda.. :p

Anna, ammar, mazlan, ana & ayu

Dengan semua bunga dan hadiah yang fiyda dapat,
time kasih tuk semua..
sory pada bella sebab tak sempat jumpa,
sok kite jumpa erk..


Terima kasih pada semua yang datang,
Terima kasih pada semua kawan-kawan
Lepas nie tak tahu bila dapat jumpa lagi,
Terpisah lame mana sejauh mana pun kita tetap kawan yea,
sayang korang semua...
pada yang tak sempat jumpa dan bergambar sory sgt,
kejar mase semalam..

Oklah, setakat nie jea malam nie,
nanti kita story2x lagi
ade banyak menda nak story nie sbnarnya.
tapi penat, selamat malam semua..
wasalam

18 October 2012

‎2 PERAGUT Mati Disembelih.




Pontian - 18/10/12, Begitulah nasib malang kepada 2 PERAGUT yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk kampung kayu ara pasong. Menurut saksi, Hj Manan Jalil 48 (bukan nama sebenar), salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua PERAGUT ini telah membawa keluar parang tajam yang berkilat lalu mahu menetak leher PERAGUT itu tapi sempat dihalang oleh jirannya.

Namun ketika PERAGUT itu ditangkap, pihak saksi mengatakan tidak ada apa2 barang yang berharga yang didapati pada PERAGUT itu. Salah seorang penduduk tempatan, juga ketua kampung disitu pula yang berang pada PERAGUT itu telah memerintah anak buahnya menyembelih kedua2 PERAGUT ini, kaki2 PERAGUT itu diikat.

Dengar takbir yang bergema, dia telah sembelih PERAGUT tanpa rasa belas kasihan. Darah menyembur keluar, orang tempatan tidak berani menghalang perbuat ketua kampung itu kerana yang disembelih itu ialah seeokor kambing dan seekor lembu yang meRAGUT rumput disembelih untuk hari raya korban.

SALAM ZULHIJJAH (^_^)



  

17 October 2012

CINTA TERINDAH

Sebuah kisah Cinta Sejati, Kisah nyata yg pernah terjadi di Bumi ini...

Sekian ratusan tahun yang lalu...

.. Di malam yang sunyi, di dalam rumah sederhana yang tidak seberapa luasnya. seorang isteri tengah menunggu kepulangan suaminya. Tak biasanya si suami pulang larut malam. Si isteri bingung... hari sudah larut dan ia sudah sangat kelelahan dan mengantuk. Namun, tidak terlintas sedikitpun dalam benaknya untuk segera tidur dan terlelap di tempat tidur suaminya. Dengan setia ia ingin tetap menunggu. namun, rasa ngantuk semakin menjadi-jadi dan Si suami tercinta belum juga datang.

Tidak berapa lama kemudian....

seorang lelaki yang sangat berwibawa lagi luhur budinya tiba di rumahnya yang sederhana.

Lelaki ini adalah suami dari si wanita tersebut.

Malam ini beliau pulang lebih lambat dari biasanya, kelelahan dan penat sangat terasa.

Namun, ketika ingin mengetuk pintu.., terpikir olehnya Si isteri yang tengah terlelap tidur. ah, sungguh dia tak ingin membangunkannya.

Tanpa berfikir panjang, dia tak jadi mengetuk pintu dan seketika itu juga melebarkan serbannya di depan pintu dan berbaring diatasnya.

Dengan kelembutan hati yang tidakk ingin membangunkan isteri tercinta, Si suami lebih memilih tidur di luar rumah..

di depan pintu...

dengan udara malam yang dingin melilit...

hanya beralaskan selembar serban tipis.

Penat dan lelah seharian, dingin malam yang menggigit tulang ia hadapi..

kerana tak ingin membangunkan isteri tercinta. Subhanallah...

Dan ternyata, di dalam rumah..

dibalik pintu tempat si suami melebarkan kain serban dan berbaring diatasnya..

Si isteri masih menunggu, hingga terlelap dan bersandar di balik pintu.

Tidak terlintas sedikitpun dalam pikirinnya untuk berbaring di tempat tidur, sementara suaminya belum juga pulang.

Namun, kerana risau rasa mengantuknya tak tertahan dan tidak mendengar ketukan pintu Si suami ketika pulang, ia memutuskan tuk menunggu suaminya di depan pintu dari dalam rumahnya.

Malam itu...tanpa saling mengetahui, sepasang suami isteri tersebut tertidur berdampingan di kedua sisi pintu rumah mereka yang sederhana. kerana kasih dan rasa hormat terhadap pasangan.. Si Isteri rela mengorbankan diri terlelap di pintu demi kesetiaan serta hormat pada suaminya dan si suami mengorbankan diri tidur di pintu demi rasa kasih dan kelembutan pada isterinya.

dan Nun jauh di langit....

ratusan ribu malaikat pun bertasbih....

menyaksikan kedua sejoli tersebut...

SUBHANALLAH WABIHAMDIH

betapa suci dan mulia rasa cinta kasih yang mereka bina

terlukis indah dalam ukiran akhlak yang begitu mempesona...

saling mengasihi, saling mencintai, saling menyayangi dan saling menghormati...

TAHUKAH ANDA... siapa mereka..?

Si suami adalah Muhammad bin Abdullah, Rasulullah SAW.
(selawat keatas nabi)

dan

si isteri adalah Sayyidatuna Aisyah RA binti Abu Bakar As-Sidiq.

Merekalah sepasang kekasih teladan, suami isteri dambaan,

Semoga rahmat ALLAH senantiasa tercurah bagi keduanya, dan mengumpulkan jiwa kita bersama Rasulullah SAW dan Sayyidatuna Aisyah RA dalam surgaNYA kelak. Dan Semoga ALLAH SWT memberi kita taufiq dan hidayah untuk meneladani kedua manusia mulia tersebut.

Aamiin...Aamiin ya rabbal'alamiin.... 

Games konsentrasi warna


Games tuk kekawan semua,
selamat mencuba. :



16 October 2012

Terlajak Perahu Vs Terlajak Kata

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan,
Hari masuk hari ke-3 fiyda x sihat badan,
asyik terperap kat umah jea...
petang tadi keluarlah kekononnyer xnak manjakan diri sangat,
dan yang terbaiknyer fiyda di timpa hujan,
hujan yang sangat lebat habis basah,
sekarang badan hangat sangat,
hope bangun pagi sok oklah, 
esok fiyda de interbiu keje kat balakong,
wish me luck erk :)

Ok berbalik pada entri,
mesti semua pernah dengar peribahasa
"terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya"
Malam nie fiyda cuma nak cakap,
kalau seseorang tu ikhlas sayang kita,
dia takkan pernah sakitkan kita kan?
Jadi lain kali event nak marah mcamna sekalipun,
fikirlah dulu sebelum cakap, sebelum tulis,
jangan ikotkan hati yang marah tapi kemudiannya menyesal.

Ada perkara boleh dimaafkan,
Ada perkara boleh dilupakan,
tetapi bukan semua perkara semudah itu..
Bila dia berkait soal hati....
Hanya ALLAH yang tahu!!

"Terlajak Perahu boleh diundur, Terlajak Tulis Hati ini Kau Lukai"
Tak Usahlah Kesal Dengan Ape yg Terjadi,
Teruskan Hidup & Berbahagialah,
Jauh disudut hati ini tiada Dendam...

Ape yang fiyda merapu nie, huhu
Orang demam biaselah meravau jea,
Oklah, Nak kuar dah,
Jaga Diri Jangan demam cam fiyda tau,
Bye, Selamat Malam.
Wasalam

100 Follower!!!

Assalamualaikum,
selamat pagi semua...
Pagi nie just entri pendek,
coz fiyda kurang sihat ckit + banyak keje sangat..

Btw straight tu the point,
semalam follower fiyda dah 100 orang,
Tq sangat pada semua yang follow fiyda,
yang baca cite2x hidup fiyda,
yang baca citer2x dongeng fiyda nie,
terima kasih korang..
fiyda tak impikan orang follow fiyda pun,
tujuan utama blog nie adalah sekadar untuk meluah rasa..


follower yang ke 100
jatuh kepada blogger Nurul Ain
terima kasih tuk ain tapi sory tak de hadiah pun.. hehhe
tapi sebenarnya terima kasih bukan tuk ain jea,
tapi tuk semua yang follow fiyda dari yang pertama dulu....

Pada yang tak follow tapi view thanks jgak,


Oklah, nanti kite story2x lagi..
bye. wasalam


15 October 2012

Cite Wajib tengok November

Hai,
selamat petang...


Semalam dah tengok cite Aku Terima Nikahnya,
Nora danish comel sgt,
dan citer nie best + romantik,


Bulan lepas,
tengok citer 'Untuk 3 Hari'
best jgak, cite yang serius tapi diselit dengan komedi buat cite tak bosan,
penuh dengan pengajaran..


So untuk next month lak,
ade 2 cite wajib tengok,
first cite Istanbul Aku Datang,
Lisa comel macam mia sara lam cite nie...
8 november 2012


second, cite Twiglight Breaking Dawn part 2,
22 November 2012
yang nie paling wajib tengok,
dah episod last,
tambahan yang first aritu best sgt!
dan paling penting i miss edward cullen..
skandal i tu, hensem kan.. 


So, pada kekawan i,
sila simpan duit nanti nak teman i tengok cite nie,
kalau ade yang nak belanje lagi i suke..
oklah bye/


Allah Tahu Segalanya

Assalamualaikum...
Arini fiyda nak membuat pembelaan,
Moga suatu hari dia akan baca apa yang fiyda tulis nie,
Selama nie fiyda diam bukan bermakna semua yang dia cakap betul,
diam tak bermakna saya mengiyakan semua tuduhan awak tu...
Diam tak bererti saya kalah...

Soal msg, sya dah lame dah tak msg awak kan,
sya msg balik bila sya mintak brang sya,
tupun sya tak mintak awak hntar kat sya, 
sya suruh awak bgi kat kawan2x awak nanti sya amik,
tapi awak datang hntar kat saya bawak gurl tue,
dan die bukan main sombong lagi...
awak yg msg mintak barang awak dulu,
awak yang kacau saya dulu,
kalau awak tak msg dulu mintak brg awak dulu sya takkan msg awak!

Bila awak memilih dia,
tak pernah terdetik dihati saya untuk minta awak pilihan antara saya dan dia,
Tak terdetik pun dihati saya nak awak kembali dalam hidup saya,
so tak timbul isu ape keputusan yang awak buat?
siapa yang awak pilih? sikit pun sya tak kisah...

Awak dah lama sabar dengan saya??
ape yang saya buat sampai awak cakap mcam tu?
awak cakap sya tak perasan ape yang say buat kat awak kan?
berkali sya tanya awak xpernah nak cakap,
awak sekurang2xnyer saya tak sedar ape yang saya buat,
tapi awak, awak sedar ape yang awak,
awak sedar ape yang awak KEJAM dan JAHAT
tapi awak still sakiti saya,tu bezanya kita, awak...

Soal rupa plak,
saya tak niat nak menghina ciptaan tuhan,
dia cantik, comel, semua ciptaan tuhan cantik dan sempurna..

Bila awak cakap sya tak kenal awak,
yea saya memang tak kenal awak,
awak terlalu banyak rahsia,
awak hipokrit dengan saya,
tapi bila semua nie dah jadi saya dah kenal awak,
kenal awak sangat!!

Awak cakap kawan saya attack awak,
awak diorang tu bukan kawan jgak k??
salah ke diorang tanya awak?
sekurang-kurangnya diorang tanya awak sendiri,
diorang pelik bila awak relationship dengan orang lain sedangkan,
diorang tak pernah tahu kita dah xde pape,
dan saya tak pernah suruh diorang attack awak,
tak pernah tahu pun diorang post kat wall awak,
jadi awak tak patot salahkan saya untuk itu..

Saya SEKSA hidup awak!!!
ape yang saya buat awak sampai hidup awak terseksa?
setiap hari dengan saya??
tu bukan ke kehendak awak??
saya seksa awak bila pepagi awak hntar motor dalam hujan??
saya seksa awak bila teman awak main badminton??
seksa awak bila awak x amik saya sebab awak tido?
banyak kalau nak tulis...

Pasangan hidup awak sekarang sentiase dengan awak??
Habis selama nie saya tak dengan awak,
habis selama nie saya kat mna?
siang malam saya dengan sape?
saya terima awak seadanya, meskipun banyak mulut yang bercerita sal awak,
awak player, awak panas baran, awak itu awak ini,
tapi saya x kisah pun tentang siapa awak,
saya time awak ape adenya awak,
xpernah nk suruh awak berubah ikot kemahuan saya..

Soal janji
Yang berjanji tu awak,
Saya tak pernah mintak awak berjanji ape2x dengan saya,
tapi awak yang janji awak kita tetap kawan,
awak yang janji akan ada untuk saya,
dan macam2x lagi...
sory tu say : awak penipu, awak menafik!!

Bila awak cakap saya tak tahu ape yang awak rase,
awak tahu ke ape yang saya rase??
dengan harapan yang bermacam2x awak bagi,
dengan alasan yang entah pape..
awak tak tahu jgak kan??

Mengadu Domba?
mulut jahat?
taw seronok jea?
nie semua tuduhan awak terhadap saya,
ape yang saya mengadu domba?
ape yang saya mulut jahat?
ape yang saya seronok jea?
awak duduk sekejap, pkir balik ape yang awak cakap nie betol ke mcam tu?
awak tpu diri awak, awak boleh tipu gurl tue,
tapi awak xleh tipu saya,
saya tahu kebenarannya,
Allah tahu hakikat sebenarnya..
Kalau betol sya suka mengadu orang dah lame tahu awak tggal sya
bukan bila awak inrelationship dengan orang lain,

Bila orang burukan awak,
kenape awak nak salahkan saya?
awak cakap mulut saya jahat,
tapi awak luper awak selalu bercerita tentang diorang pada saya,
mulut awak baiklah erk??
jadi kalau kawan awak bercakap tentang keburukan awak,
tak perlu nak salahkan sya sebab
diorang ade mate, ade telinga dan mata tuk  menilai sendiri,
Kenape diorang tak burukan awak depan saya?
malas diorang cakap diorang jelez awak dengan saya,
diorang cakap awak bertuah awak dapat sya,
diorang cakap awak lebih baik mase dgan sya,
adaah sya yng ajar diorang tuk cakap semua tu??

Bila saya percaya cakap orang,
awak marah saya,
saya tak pernah nak dengat or percaya cakap orang 
selama saya dengan awak,
saya percaya awak 100%
tapi awak, awak yang membuktikan yang saya salah,
dan awak membuktikan diorang betul....

Awak cakap saya tak percaya awak,
ternyata awak tipu,
sebab percaya awak sya tak sedar awak tipu saya...
banyak menda awak tipu saya...

Awak cakap sya tak faham awak,
saya tak kenal awak,
awak sebnarnya yang tak kenal dan tak faham saya..

Awak nak tahu ape yang saya nampak tentang diri awak,
kelemahan yang ade diri awak tapi saya terima seadanya,
awak sebenarnya tak hensem pun dahi luas,
awak selfish sgt, awak pikir tentang diri awak jea tak pikir sal orang lain,
awak nampak matang tapi hakikatnya awak macam budak2x,
awak xjujur dalam hubungan,
awak suka berahsia,
awak panas baran,
awak tak setia,
awak suka belagak,
awak suka pkir negatif,
awak suka biarkan orang tertanya-tanya,
awak suka melari kan diri dari masalah,
awak anggap awak perfect,
awak suka mengata kawan2x awak,
awak suka bercerita burul sal family awak sendiri,

Awak, saya tak pernah pandang harta awak,
tak pernah pandang kereta city awak,
bagi say tu bukan harta awak,
tu harta bapak awak,
awak xde pape lgi,
sebab tu saya lagi suka naik motor sya,
sekurang2xnya motor saya tu harta sya, duit saya..

Terima kasih awak,
terima kasih sebab lukakan hati saya,
saya dah tak nangis macam dulu lagi dah,
hati saya dah keras,
cuma satu permintaan saya,
please don't ever come back in my life anymore..
bukan saya tak layak tuk awak 
tapi awak yang tak layak tuk saya...
Saya tak kesal, ckit pun tak kesal hilang awak,
awak ibarat garfield yang awak bagi saya,
bersepah kat kedai sana...


............................................................................................................................


Jar of Hearts




I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most


I learned to live half alive
And now you want me one more time



And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are



I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms



And I've learned to live half alive
And now you want me one more time
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/c/christina_perri/jar_of_hearts.html ]
And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are



And it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back



And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all



And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all
Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?

..................................................................
Don't come back for me!!!
Don'T come back back at all!!



#cukuplah dengan ape yang dah terjadi selama nie, walaupun sape kamu please don't come back for me, all of u make me hurt so much.. =_=





14 October 2012

The Great Weekend

Assalamualaikum,

hai semua, ^_^
malam nie fiyda nak bercerita pasal aktiviti fiyda di hujung minggu,
i have a great weekend with my beloved frend & housemate..

Cerita bermula dengan kedatangan,
My frens yang i panggil mak we (paggilan manje)
actually her name soly,
soly nie mulut kecoh cikit, 
so die penceria fiyda yang pertama dihujung minggu kali nie,
Pagi sabtu kitorang  bermula dengan aktiviti memasak yg sgt banyak,
macam nak buat open house,
menu nasi impit dan kuah kacang, sandwich sardin dan salad buah..

Yummy, cedap..

Then petang fiyda p amik jubah konvo kat UKM,
Next week fiyda konvo, 
jemputlah mai bawak bunga.. hehehe
Seronok p amik jubah, jumpa semua kekawan,
berpeluk bercium semua ada...
siyes i love all my frens..
Btw, tengah2x siap nak p sanakan,
member kol cakap 
"beb, aku nampak beb, nampak die jalan pegang tangan tak malu lansung"
then my frens cakap jgn datang lagi nanti sakit hati,
tapi fiyda cakap buat pe nak sakit hati,
bukan dapat papepun kan, tapi syg tak terserempak lak dgn 2 makhluk tu,
btw dia tue ex fiyda.. nanti next entry fiyda cite sal die attack fiyda lak..

Photo: Dah dapat jubah dah.. ^_^

Balik dari amik jubah lak,
fiyda masak lagi,
kali nie fiyda masak mee soto,
alhamdulillah my frens merangkap my housemate cakap sedap,
oklah first time buat dah sedap..
nanti nak buat lagi..

alkisah arini lak,
bangun pepagi tadi, fiyda demam, selesema dan sakit tekak,
walaupun camtu ke KLCC fiyda arini, hahaha
Gigih ke sana nak jumpe my frens untuk pertama kali,
asyik teks jea nak jgak jumpa orangnyakan,
actually die yang ajak fiyda kuar tengok movie,
cite aku terima nikahnyer, best sgt...
Suka tengok nora danish, comel... :)
tak rugi tengok, sesape nak tengok di persilakan, ok :)



kenalkan my frens,
ladybird yan yana,
i call her yan, dia baik sangat.. ^_^

oklah, my frens..
nanti i conteng lagi erk,
i tengah cari idea nak tulis entri sal  kna attack dgn my ex.. huhu
oklah bye, 


08 October 2012

Kenape Perlu Pelik

Assalamualaikum...

Kawan-kawan & keluarga pelik tengok fiyda,
Kata mereka fiyda tak macam orang putus cinta,
diorang tengok fiyda tersenyum macam tak de ape2x jadi,
Sedangkan mereka tahu macamana fiyda sayang 'dia'
Pada mulanya sedih hanya tuhan yang tahu,
sape kate fiyda tak nangis,
of cozlah nangis tapi fiyda tak nangis depan orang,
fiyda nangis sesorang,
sebab tu family dan kawan-kawan cakap fiyda tak macam org putus cinta..

Tapi sekarang dah 2 bulan,
fiyda totaly dah tak sedih,
alah ade lah lebih kurang jea fiyda frust, 
Kesakitan demi kesakitan yang fiyda rase buat fiyda bangkit,
dorongan 3 orang kawan bagi fiyda semangat,
malah fiyda bahagia sangat dengan kehidupan sekarang,
Fiyda lebih dekat dengan PENCIPTA fiyda,
Terima kasih pada 'dia' yang lukakan hati fiyda
kamu sebenarnya membuat saya sedar,
kalau tak mesti saya masih hanyut sekarang, Alhamdulillah..

"God will never take anything from you without giving you something so much better"

Ya betul, 
Pasti ada hikmah bila semua tue terjadi,
pasti ada yang lebih baik untuk diri ini,
tak perlu nak sayang sesuatu yang belum tentu akan jadi hak kita,
lebih2x lagi jika sesuatu tu tak menghargai kita...


Haish, banyaklak fiyda mengarut petang nie,
kesimpulannyer nak cakap,
xpayah nak pelik sangat nape fiyda macam nie ok,
sebab sekarang fiyda dah ade prinsip baru
tak perlu nak sedih2x or frust bagai tuk orang yang tak sayang dan tak menghargai kita,
buat ape nak macam tue,
kita sakit dan menagis tapi dia seronok & bahagia dengan orang lain,
so tak yah nak sedih2x sgt,
Bak kata kawan 'fiyda memang dari dulu tak layak tuk orang cam tu'
bukan fiyda tak layk tapi dia/diorang yang tak layak tuk fiyda...
hehehe

Oklah korang,
nanti makin banyaklah fiyda merepek,
Bye, wasalam..