25 September 2012

Subhanallah, Aku Kuat!

 
Subhanallah,
 
Aku hanya manusia,
 
Kekadang aku merase tak berdaya,
 
sesungguhnya aku hanya insan lemah,
 
Namun aku bangkit dari semua kesakitan yang aku rase,
 
Ku bisik pada hati yang aku KUAT,
 
Yang ALLAH sayang aku sebab tulah aku diduga,
 
Alhamdulillah, sesungguhnya aku bsyukur..
 
Aku serap hidup aku ditangan Penciptaku,
 
Sesungguhnya aku redha dan pasrah,
 
pesan sorang kawan jangan tutup pintu hati,
 
pesanan mereka buat aku tergelak,
 
Biarlah takdir yang menentu segalanya,
 
Aku dah berusaha untuk mempertahannya tapi aku gagal,
 
Aku redha, semua yang terjadi ada hikmahnyer,
 
Aku harap aku akan terus kuat, kuat dan kuat,
 
Amin..


18 September 2012

Asal Cinta...

Assalamualaikum..


17 September 2012

.......

Assalamualaikum...

" You might be married to the worst man on earth, like Asiah who married Firaun (Pharoah), but it didn't change her (aqidah). 
You might be married to the best man on earth, like Nabi Lut's wife, yet that doesn't mean you're going to Jannah with him. 
You might not be married at all, like our beloved Maryam yet Allah SWT places your status above all other women on earth. 
Have faith in Allah always and place your full trust in Him. He's the central focal point of our lives " 


- Heba El-Haddad



10 September 2012

Cik Ted Vs Cik Gar

hai you all,
lame tak update kan,
sekarang dah xleh update selalu coz quite bz ckit...

Btw, korang mesti tahukan,
sekarang dah de fenomena baru,
fenomena adam hawa kat astro,
yang xdak astro mesti gigih download kat tenet,
sama cam fiyda lah.. hehehe

Last week, gigih fiyda pgi kedai buku,
cari balik novel ADAM HAWA,
dah hbis pun baca, hehehe

Btw, semua orang tau lam cite nie,
Am bagi Ain Cik Ted,
Ke mana pun Ain pergi walaupun ain benci Am,
Ain tetap bawak Cik Ted kemana-mana,
Sampai ke australia lagi ain bawak Cik Ted,
Cik Tedlah yang menjadi peneman ain..



Kalau ain de Cik Ted,
fiyda lak ade Cik Gar... hahahha
Cik Gar tue stand for Garfield ark...
Klau Am bagi ain Cik Ted,
Aizat bagi fiyda Cik Gar..
walauapepun jadi Cik Gar akan selalu dengan fiyda,
kemana-mana pun fiyda pergi fiyda akan bawak die,
sebab aizat cakap Garfield tu teman fiyda,
Bagi fiyda lak garfield tu pengganti aizat,
bila fiyda rindu aizat fiyda leh peluk garfield,
kekadang tu fiyda bercerita dengan garfield ape yg fiyda rase,
seolah2x cam fiyda bercerita dengan aizat,
Mujur die tinggalkan garfield tuk fiyda.. <3




hmmm, klah korang nanti
fiyda story2x lagi,
fiyda nak sambung buat kerja lak.. bye..



#esok 11hb, genap 10 bulan...