22 June 2012

Abraham Lincoln Vampire Hunter


Midnight semalam fiyda tengok cite nie,
Cite nie not badlah,
fiyda bagi 4/5 bintang..
Siyesly sepanjang cerite nie berlansung fiyda asyik terkejut jer,
tak suka muka & gigi vampire,
nape vampire lam twilight cantik jer.. huhu

Ape2xpun, fiyda suka citer nie,
sebab banyak aksi2x yang menarik,
dan cite nie berjaya buat fiyda sakit jantung jap... hehehe





Nie movie bi ke 12 kami,
6 citer melayu, 6 cite omputih... ^_^




#Walau ape or siapa pun yang mengganngu, insyallah. kami takkan muda melatah. i know him, & he know me..
love forever & ever.




17 June 2012

Layan Korea

hai u olls,
Selamat malam & selamat study pada yang exams..
malam nie nak citer sal cite korea yang fiyda layan arini,
sampai tak kuar makan, sebut jer tak makan mesti my dear akan cakap..
"tak sayang ***** lah tu, tak makan"
huhuhu, so supaya die tak cakap cam tu fiyda mam dulu..

berbalik pada citer korea,
arini fiyda layan cite Goong.



dalam mase sehari fiyda berjaya hbiskan 24 episod, huhu
kental x  fiyda..
fiyda suka watak crown prince lam cite nie,
sebab dia ada persamaan dengan Aizat,
ape yang sama? mna boleh gitau.. rahsia... wek.. hahahha

Tapi sejujurnya,
cite nie xdelah best sangat, biase2x jer..
ade lagi cite lagi best..

Jom layan pic cite nie :






 

Oklah, nak layan cite lain lak,
btw thanks pada yang sudi baca fiyda merapu,
/bye


16 June 2012

10 Fact About Me #1

# Manja
Fiyda akui fiyda seorang yang manja.
Pernah dengar anak sulong sebenarnya lagi manja dari anak bongsu,
fiydalah orangnya..

# Mudah Menangis
Terlalu mudah menitiskan air mata.
Tak kira ape jua keadaan, hepy, sedih, gaduh, sunyi & lain2x lagi..
tengok cite pun leh nangis..



#Independent
Fiyda jenis mudah berdikari,
mudah sesuaikan diri dengan ape jua keadaan pun.

#Suka makan
jangan tanya fiyda suka makan ape,
sebab terlalu banyak menda yang fiyda suka makan.. hehhee

#Tak suka Di Tipu 
fiyda paling tak suka orang tipu fiyda,
walaupun kebenaran itu menyakitkan..

#Suka memasak
Fiyda bukan jer suka makan tau,
tapi suka memasak jugak, suka try masak masakan yg fiyda tak pernah masak,
dan suka masak makanan orang yang fiyda syang suka  makan.

#Susah sayang orang
tapi bila dah sayang, fiyda akan sayang sepenuh hati.

#Pentingkan Family
bagi fiyda, fiyda bukan sape2x tanpa family..
diorang adalah segala2xnya,
buruk baik diorang, fiyda tetap sayang diorang.

#Suka Binatang
Paling suka kucing, sebab kucing manja..
dan kadang seolah-seolah memahami ape yang kita cakap..


#Sukakan Kelajuan
Suka naik motor & kereta yang dipandu laju,
walaupun kekadang terase takot...


* sayang mereka sangat2x...




14 June 2012

Bertunang??



Gambar diatas hanyalah hiasan semata-mata,
tiada kaitan dengan hidup fiyda setakat hari ini, huhuhu

Ada ke patot my pak sedara tanya,
betul ke nak bertunang??
adoyai, nak tergelak rasenyer...
Bestnyer kalau betol nak bertunang,
bulan 6 bertunang bulan 12 kahwen..
bahagia rasenyer.. hikhik

tapi hakikatnyer, lambat lagilah...
fiyda nak keje dulu,
nak tolong mak & adik-adik dulu,
banyak lagi tanggungjawab yang nak kena pikul.. huhuhu

Tapikan......
kalaulah tetibe ade guy yang berjaya menawan hati nie cakap,
awak jom bertunang 
or
awak saya nak masuk meminang...
ya beda bedu, hoorey!!
kecik tapak tangan nyiru fiyda tadahkan.. hahhaha
# tapi dalam mimpi dan angan-angan jer kot..

Tunggulah,
kalau ada jodoh lambat atau dekat
pasti bersatu jgak,
Insyallah, amin





Tanya Sendiri, Jawab sendiri #1

Hai, selamat petang semua.. 2,3 harinie UKM panas sangat sebab tak hujan, badan fiyda pun turut panas..
Dah lah badan panas, kepla pun panas & migrain... huhuhu =__=
Semalam terbaca Cik Epal buat entri 'tanya sendiri, jawab sendiri'. so fiyda pun teringin nak buat jugak..
Pinjam idea tau cik epal tau!.. ^_^

# Apa perasaan sekarang??

Tak de perasaan sebab badan tak berape nak sihat sangat... hukhukhuk


# Nak makan ape??

jangan ditanya nak makan ape, banyak sangat yg teringin nak makan... tapi antaranya :

 Meat ball ikea yg dah lama giler teringin..

Dim Sum dekat equtorial bangi


# Nak minum ape?

Disebabkan cuaca yang panas, nak minum air kelapa fresh...

# Tak suka kalau?

emosi tak stabil, sebab nanti akan rase nak nanges jep.. kata kak lin, cengeng sgt..

# dah berapa kali bercinta?

erk, takde lah banyak sgt! bukan cantik sgt sampai nak bercinta banyak2x kali.. :p

# Apa pendapat tentang 'kawan'?

ade pepatah cakap berkawan biar seribu tapi berkasih biar satu, pada fiyda ape guna ramai kawan tapi bila kita susah diorg xdepun nak tolong kita, lagi2x kalau kawan yg time susah dan time nak mintak tolong jer buat baik kat kita.. so independent, jgn terlalu bergantung pada kawan lebih baik.. ^_^

# Impian anda?

Impian fiyda before kahwen, nak keje, nak beli umah, nak tolong mak & adik2x..
After kahwen, ofcoz nak jadi wife & mummy yang baik tuk mr hubby & anak2x.. ^_^

# haiwan yang anda tak suka?

fiyda paling tak suka ular, bukan tak suka tapi takot, geli, semua ada.. event tengok gambar or tengok tv pun dah meremang bulu roma. ><


..................................................................
.................................................................

Eh, dah lah... nanti lain kali sambung lagi.. dah asar, nak solat then nak kuar carik i kelapa dengan mr.aizat jap.. bye.


12 June 2012

Idaman Hati

Hai!!!
Assalamualaikum & Selamat malam semua,
Tetibe rase nak menulis malam nie,
Terpengaruh dengan roomate sementara Mrs. Mas.. hehehhe

Di UKM sekrang musim exam,
Tapi yang paling menyeronokkan fiyda tak exams,
yezza... hahahhah, sila jeles yer kawan2x..
Btw gud luck tau!! Do the best, among the best!!

Balik pada tajuk 'Idaman Hati'


Superbike CBR Rabbit,
awesome tak?? mestilah awesome,
sebab fiyda pun dah jatuh hati dengan superbike nie,
tapi fiyda lagi suka warna hitam-merah cam kat bawah nie..


Fuhh, bestnyer lau boleh naik superbike nie,
pusing-pusing Malaysia,
Tak pun dapat balik Terengganu pun jadilah,
Baru terbeliak biji mata org kg, kuikuikui...


Nissan latio sport nie lak,
Idaman hati fiyda,
Smart tak?? mestilah smartkan.. hehehhe
tapi nie pilihan kedua,
plihan pertama yg kat bawah nie :


Peugeot 308,
Perghhhh, tak tido lam umah lau dapt kereta2x nie,
tiap2x malam tido lam kete.. kuikuikui
eh de satu lagi,

Honda Prius C


boleh tahanlah smartnyer,
hmmm, zaman bilalah dapat pakai kereta erk...
mudah-mudahan murahlah rezeki,
amin..

Selamat malam & selamat study!!

09 June 2012

Suka & Duka

Hai Semua..
Assalamualaikum,
Dah lebih kurang 2,3 minggu blog nie sunyi jerkan,
Dalam mase fiyda tak menconteng kat sini banyak menda terjadi dalam hidup fiyda,
ade yang buat fiyda seronok sangat,
ade yg buat fiyda sedih tak tahu nak cakap camner,
menangis sampai bengkak mata,
hanya fiyda yg tahu macamna rasenyer, huhuhu

Ade satu weekend tue fiyda hepy sangat,
bagi fiyda tue adalah weekend yang paling awesome dalam sem nie,
Pada sabtu malam fiyda & Mr. aizat tersayang p Hari Belia,
Berjalan2x sampai penat~
Then Keesokkan harinyer lak Mr.aizat bawak fiyda p 
Berkayuh-kayuhan di tasik titiwangsa..
Best sangat!!


Then Last week fiyda balik umah,
bawak balik 
Sape tak seronok balik umah,
Hilang sat rindu pada mak dan adik-adik,
Dan lebih membuat fiyda hepy  Si dia tersayang datang umah,
Sanggup drive jauh2x, sorang2x..
Time kasih awak, 
Saya sayang awak sangat2x!!

Tue adalah antara yang Suka ,
yang duka lak,
Fiyda dah habis li,
dah xleh jumpa diorang selalu lagi,
tapi normallah setiap pertemuan pasti ade perpisahan,
lepas nie dah nak kena pikir nak cari kerja lak,
moga mudahlah dapat kerja.

Hurmmm...
sebenarnyer ada lagi kedukaan 
Tapi fiyda tak leh cerita kat sini,
sebab fiyda dah janji..
Cuma doakan fiyda yer kawan2x
biar fiyda tabah, sabar & cekal.
dalam mengharungi kehidupan ini...


hmmm... 
Fiyda dah buat fb baru,
kenape??
Saje nak buat sedikit perubahan dalam hidup,
Kita mesti beranikan.??
berani untuk buat perubahan,
perubahan  untuk kebaikan sendiri,
fiyda nak jadi yang terbaik,
harap kawan2x dapat support fiyda erk...

Oklah,
nanti kite cite2x lagi erk,
/Bye