24 May 2012

Manusia hipokrit

hai semua,
malam nie fiyda rase terkilan & sedih
sikap segelintir manusia yang hipokrit.
faham2xlah hipokrit tue cam ner erk..


Fiyda tak nak cakap lah sape kat sini,
tak nak cari gaduh,
tak nak jadi mcam budak2x,
fiyda cuma nak meluah rase jer..

fiyda sedar diri fiyda,
tak cantik tak hot tak kaya,
tapi fiyda syukur dengan ape yg fiyda ade,
dan fiyda tak menyusahkan orang..

Fiyda tak tahu kenape mereka macam tu,
fiyda tak amik tahu hal diorg,
fiyda buat hal fiyda sendiri,
mintak tolong or menyusahkan diorg tak pernah rasenye,
tapi kenape mereka mcam tu..

Xperlah,
Tuhan tahu ape yang diorg buat,
ape yg diorg kata,
fiyda tak berdendam tapi
fiyda takkan maaf kan diorg kalu diorg tak minta maaf,
bawaklah sampai dalam kubur ape yg diorg buat,
berdosa dengan ALLAH boleh bertaubatm
berdosa dengan manusia klau tak minta maaf,
meranalah... nauzubillah..

Semoga Aku diberi kekuatan & kesabran tuk mengharungi semua nie,
bersabarlah tuk beberapa minggu nie,
rase cam nak nangis tapi
tak guna membazir air mata tuk org2x seperti merekakan..

Jika korang baca nie & terase,
korang tanyelah hati korang ape salah fiyda pada korang,
cemburu k?
tak payahlah tak ke mana pun ...
btw, thanks korang..

oh yea,
fiyda sedar fiyda de banyak kelemahan,
tak sempurna pun,
tak baik pun..
fiyda xpernah pun nak cakap bf fiyda baik,
die pun manusia biase mcm fiyda,
die cuma istimewa dimata & dihati fiyda jer..
hmmm...



p/s : bersabarlah duhai hati, sesungguhnya sabar itu separuh dari iman...




I love babies

Hai u olls,
fiyda baru jer balik keje..
petang nie nak share satu video yang fiyda jumpa kat utube,

'Six Years with Nina'


This girl nama nina,
Comel jerkan.
bukan takat comel tapi pandai lak tue,
suka sangat dengar die cakap...

Harap nanti dah kahwen,
dapat baby yg pandai & petah bercakap cam nie,
then comel cam mummy & hensem cam daddy..
hehehehe

Cita-citanya nak baby twin.. hehehe

alolo comelnyer..

super duper comel.. ^_^

/Bye

Bowling + Movie

Hai u olls,
selamat petang cemua..
fiyda still kat ofis,
penyelia LI baru jer datang,
alhamdulillah, semuanya baik-baik belaka...

Semalamkan terukir, tercipta satu lagi sejarah /pengalaman baru,
untuk pertama kalinye main bowling.. hihihi
siankan dah tua-tua nie baru kenal bowling..
Dah lah asyik masuk longkang,
my dear yg jadi cikgu lak garang bukan main, huh
xper2x, nanti bila saya dah pandai kita lawan,
tengok sape menang...
nangislah awak saya kalahkan awak... hehehehe
btw, thanks awak ajar saya..
sayang awak sgt2x tau!

Then after that,
fiyda & Mr aizat tersayang tengok movie,
nie movie yang ke -11


siyesly, cerite omputih yg paling tak best kitaorang tengok, huhu
nyesal ajak tengok citer nie,
actually tak tahu pun nak tengok citer pe,
just nak spent time with him..
almaklumlah arini die balik umah, huhuhu
tinggallah fiyda sesorang lagi...

Jangan balik2x lama yea ucuk.. 
i'll miss u.. huhu

23 May 2012

My 2nd Blog

Hai u olls,
nak pecahkan satu rahsia.. hehehe
http://www.emocutez.com

Rahsianya adalah....
fiyda ade satu lagi blog..


nama pun resepi,
so dalam tue citer sal resepi jealah,
niatnyer nak kumpul resepi dari kawan2x blogger,
yang berkenan dihati, yg rase cam best tue,
kumpullah dulukan..
nanti ade mase bolehlah try buat,

Niat dihati nak jadi chef tuk encik suami,
almaklumlah encik suami to be a.k.a Mr. Aizatkan suka makan,.
I lak suka masak,
jadi sepadanlahkan..
tak sedap jangan marah tau encik suami to be,
kena makan habis jgak.. hehehe

Cita-citanya nak jadi Isteri yg terbaik tuk cik suami,
So kenalah pandai semua menda kan... ;)


Kebanyakkan resepi dalam tu bukan dari fiyda,
hanya satu dua jer dari fiyda,
lagi pun baru 6 entri jer pun..
Peace no War, ok..


P/s : kalau rajin followlah..

07 May 2012

Today is the day

Hai semua,
Assalamualaikum...
entri simple jer tuk pagi nie..

23 tahun dulu pada tarikh yang sama harini,
pada pukul 5 pagi
7 Mei 1989
bersamaan
 1 Syawal
seorang bayi perempuan yg diberi nama
Nurul Afidah Ashma binti abdullah 
yg bermaksud "cahaya hati kecil yang baik"
selamat dilahirkan dimuka bumi ini..


Terima kasih pada penciptaku,
syukur alhamdulillah,
masih diberi peluang untuk bernafas diusia yang baru..

Terima kasih pada makku
Puan Nor'aini binti Sulaiman,
mak adalah mak yang terbaik dalam hidup kak..

Terima kasih juga pada Abahku,
Abdullah bin Muda
walauapapun terjadi,
kak tetap sayang abah..

Terima Kasih pada adik-adik2xku,
Nur Sabila Husna
Siti Umillah
Abdul Shallah
Ahmad Shafiin
Mohd Nurudin Aqil
Sayang korang semua..

Terima kasih pada kekasih hatiku,
Mohamed Aizatdin,
saya bahagia dengan awak,
saya harap awak akan selalu dengan saya 
macam sekarang sampai selamanya,
dan moga ALLAH s.w.t pnjangkan jodoh kita,
dan jadikan saya yg halal untuk awak..
sesungguhnya saya ingin jadi isteri yg terbaik tuk awak
dan ibu yang terbaik untuk anak2x kita.. 
amin

Terima kasih juga pada kawan-kawan,
yang selalu ada dikala susah dan senang
segala jasa dan budi kekawan hanya tuhan 
yang dapat balas..



Syukur,
moga diusia baru ini,
fiyda akan lebih matang,
dan akan lebih bahagia..
amin.

06 May 2012

Sakit Kepala = tidur

Hai semua,
selamat berhujung minggu dengan family & yg tersayang,
fiyda arini kat bilik jer, coz semalam dah pernah jejalan 

balik jer dari PWTC semalam terus sakit kepala,
smpai pagi nie,
tapi sekrang rase dah kurang cikit..


So semalam fiyda keje tidur jer,
seawal jam 9 dah tidur,
sampailah subuh tadi...
bangun solat subuh jap,
then kul 7 tidur balik... huhuhu

no wonderlah sakit kepala sangat,
semalam bulan penuh upernyer,
jarak bumi dengan bulan pun dekat sgt smlm,
erk pernah tak korang dengar teori nie??
huhuhu, pada mase bulan penuh,
sesape de penyakit gila,
akan jadi makin gila,
then air kat sungai, laut, tasik dll
akan pasang.. huhu


Oklah korang,
/Bye
http://www.emocutez.com

05 May 2012

Mid Valley & PWTC

Hai u olls,
Assalamualaikum...
Malam nie w/pun kepala sangat yang teramat sgt,
fiyda still nak tulis entri nie...

Hari nie dengan gigihnya
fiyda bangun pagi n naik KTM p mid valley & PWTC,
semata-mata untuk :

Sunan Musafir..

P Mid valley sebab teman ayu jumpa kekawan beliau,
then makan-makan kat sana..
hari nie first time makan makanan korea,
perghhhh... jadi org korea arini,
sedap lak tu....


Kimchi Ramyun..
sedap macam magie... hehhehe
sesape yg suka magie cam fiyda, sedaplah..


Do Bukgi & Kimci..
nie pun sedap..
kesimpulannyer makanan korea nie kenalah ngan 
tekak fiyda..

Then after makan,
Barulah kitaorang gerak p PWTC,
ramai giler orang kat sana,
dengan bersusah payahnya fiyda,
cari dewan krangkraf..
then dah jumpa kecewa sebab
novel yg hardcopy dah habis...
tapi nasib baik de yang softcopy..
kira tak sia2xlah p..
amik novel tue byar & terus balik..
gigihkan fiyda p sana semata2x tu satu novel...huhuhu
fiyda sebanrnya dah janji ngan aizat,
p sana nak beli novel tu jer..
so janji kenalah tepatikan..
baru leh jadi isteri mithali..

Oklah korang, 
nak solat isayk then nak rehat..
/bye


02 May 2012

Kekasih

Assalamualaikum,
Yuk layan lagu nie petang nie...



Hati fiyda rase sayu sangat bila dengar lagu nie,
perkara pertama yang terlintas bila dengar lagu nie,
untungnya diri nie andai dapat suami mcam nie...

Tapi angin yang mendatang
Bagaikan badai yang melanda

Aizat sendiri pernah cakap,
"dalam setiap hubungan mesti ada dugaan dan cabaran"
"so we need to face"

Dikaulah permaisuri di hati suami
Penyejuk mata penenang di hati

fiyda harap suatu harap
suatu hari nanti fiyda dapat jadi
isteri yang terbaik buat insan bernama suami,
susah senang bersama-sama..

Akan kupahatkan doaku
Di dalam lena dan jua jagaku

InsyaALLAH, Amin...


01 May 2012

Hanya Insan Biasa

Ya!!
Aku hanya insan biasa
yang takpunya apa-apa,

TIADA

harta mahupun wang ringgit,



TIADA

Rupa yang cantik,


TIADA

ilmu dunia atau akhirat yang tinggi

AKU HANYA ADA


hati yang kecil...


Yang akan aku penuhi dengan kasih dan sayang...
yang akan aku penuhkan dengan cintaku 
untuk orang yang aku sayang
dan orang yang sudi terima aku seadanya...


Aku tak mencari Cinta untuk harta org,
Aku tak mencari cinta untuk Rupa orang,
Aku hanya mencari cinta
yang akan menyayangi aku, harini, esok & selamanya...



Psssttt: Selamat hari buruh..