31 March 2012

Kawan Dan Sahabat

Assalamualaikum,
sekarang jam dah tunjuk angka 0046 a.m
nie bermakna arini dah 31 march 2011,
hari terakhir dalam bulan 3...
Sebelum fiyda tidur naklah tulis satu entri tuk my blog.


Arini fiyda nak cerita sal Kawan & Sahabat
yang ada dalam kehidupan fiyda selama hampir 2# tahun nie.
Sejak dari kenal dunia smpailah sekrang
dah macam jenis kawan fiyda ada dan jumpa,
fiyda nie bukanlah dari gol yang memilih kawan,
fiyda kawan jer dengan semua orang,
tak kisahlah siapa kawan fiyda tue,
kata orang :
 kalau kita kawan dengan penjual minyak wangi kita akan terpalit wanginya,
tapi kalau kita kawan dengan pencacar tahi, kita akan dapat busuknya.
Tapi pada fiyda tak kisahlah sape kawan kita tue,
yang elok kita ikot yang tak elok jgn kita tiru..


Dalam kehidupan nie,
ade pelbagai jenis kawan,
ada yang baik,
ada yang suka dengki,
ada yang berkawan tuk kepentingan sendiri
dan banyaklah..

kawan tuk suka-suka seronok senang cari,
tapi kawan time kita susah, kita menangis
yang susah nak cari..
fiyda paling tak suka kawan mcam nie,
berkawan tuk kepentingan sendri,
dan tak kisah akan kawan lain yang kesusahan..

Kawan senang cari,
tapi sahabat sangat susah nak cari,
pada fiyda sahabat nie adalah orang yang memahami diri kita
terima semua kelemahan diri kita
dan sentiasa ada time kita perlukan..
kawan tak sepatotnya pentingkan diri sendiri.


oklah,
cukupalah tue,
nanti ade lak yang kecik hati..
selamat tidur & selamat bermimpi..
Bye/


mood : kecik hati ngan kawan


29 March 2012

Sakit Dan Nangis


Assalamualaikum,
Minggu nie bosan giler keje
Tenet asyik xde jer, huhuhu
Nasib baik kat bilik de tenet,
So tulis entri kat ofis, balik bilik copy paste jer.. hehhehe

Masa fiyda duk tulis nie,
Belakang fiyda sakit sangat,
Sakit yang fiyda tulis seblom nie tulah.. huhuhu
Fiyda dah makan ubat tahan sakit tapi tak berkesan pun..
Tadi time rehat balik baring kat bilik, oklah cikit..



Serius fiyda memang manja,
Bila sakit cam nie rase cam nak nangis jer,
Tapi tahan jer air mata nie dari kuar,
Takkan nak nangis depan orang… huhuhu
Time2x nie jgn de yang bergurau atau cakap kasr-kasar ngan fiyda,
Fiyda memang akan kecik hati dan nangis…

Macam budak-budak fiyda niekan,
Asyik nangis jer,
Bak kata Aizat before kitorang kapel, Banjir memanjang.
Almost 5 bulan nie fiyda rase fiyda xde lagi nangis cam dulu,
Lagipun before kapel dulu aizat pernah cakap dia harap sangat-sangat dia takkan buat fiyda nangis. Huhuhu

 

Siyesly, bila fiyda sakitkan..
Jauh disudut hati fiyda harap sangat ada orang di sisi fiyda
Tak kisahlah sape orang tue kawan ke, bf ke, family lagi bagus..
Fiyda xleh duk sorang2 kalau fiyda duk sorang time fiyda sakit
Fiyda mesti think –ve
Fikir yang orang tak sayang fiyda, fiyda menyusahkan orang and then lepas tue mulalah menagis sampai bengkak mata.. huhuhu
Teruk tol fiydakan, cengeng sangat kan.
Bukan takat cengeng tapi manja & sensetif sangatkan…
Tapi tuelah fiyda… huhuhu

Nie weekend tggal sorang lagi,
Hurmmm…. (T_T)
Kan best lau umah dekat…

22 March 2012

Sira Menyira

Hai,
Tullis satu entri simple before magrib,

RINDU

nak masak nie


Sira Labu

nie antara masakan yang paling fiyda suka masak,
dan semua orang kat umah suka makan,
dan nie jugak antara yang paling laris fiyda jual time bulan pose,
Nyum nyum nyum
sedap fiyda masak..

Bila lah dapat balik umah,
windu nak buat kuih...
hurmmm..

eh dah maghrib,
Bye/

L.O.V.E



Pernah tak tak korang cari sebab
kenapa korang sayang pasangan korang?
fiyda selalu terpikir bila duk sorang
tapi kadang-kadang tak ada pun jawapnnya,
Tapi bila kawan-kawan korang tanya
kenape korang suka seseorang tue
meati senang jer korang jawab
sebab die hensem, baik, & blablabla..

 tue jea nak tulis,
saje mengisi masa lapang.. hehhe
/Bye


# Cinta tue tak memerlukan sebab kan Mr.Aizat.. <3 <3 <3




21 March 2012

Dim Sum & Uptown

Assalamualaikum,
hai semua..
Dah dinner blom?
mesti lah dah kan..

Malam nie fiyda dinner Dim Sum kat Mohd Chan,
Sedap sangat!!

Dari sem lepas lagi mengidam,
Akhirnya malam nie baru dapat mam,
Terima kasih my dear,

Mr.Garfield a.k.a Mr.Ijat
a.k.a
Buah hati tersayang.. 
hehehe

 
hiasan

Then semalam punyer citer plak,
kitaorang naik motor p uptown Cheras,

Best sangat!!

best sebab naik motor laju-laju,
Awesome!!
kalau naik superbike mesti lagi syok,

2008 honda cbr1000rr motor cycle Honda CBR 1000 RR The Best Sportbike Design 

to my dear : nanti dah de superbike cam kat atas nie,
jangan luper bawak i tau!!
pergi mana-mana pun i sanggup,
asal ngan u.. hehehe


Oklah,
nak sambung tengok cite korea lak,
/Bye

19 March 2012

HUKM Kali Ke-3

Hai semua, 
selamat petang,
Ingat tak lagi entri 
first pergi just buat temujanji,
Second pergi baru jumpa dr.
Hasil dari jumpa dr membawa ke temujanji ke 3 iaitu arini,

Arini pagi2x dah bangun p HUKM lg,
agak gigih sedikit sebab sebelum nie p ngan Mr.Aizat
dan arini pergi sendiri naik train dari UKM ke Bandar Tasik Selatan,
punyerlah cari bus stop kat BTS tue tak jumpa,
Sejam jugaklah merayau-rayau cari hala tuju kat BTS tue, huhuhu
then kul 10 baru sampai HUKM, huhuhu

Sesampai jer HUKM terus p buat X-ray dan jumpa dr.
Time buat X-ray tue rase cam robot,
kakak tue cakap " ok, bdiri cam nie, bengkok cam nie, tgn kedpan & bla bla"
Hasil daripada X-ray mengejutkan fiyda,
tulang belakang fiyda daripada pandangan depan membengkok,
kata dr. tulang tue membengkok kerana sakit,
untuk tahu lebih lanjut dr cakap kena buat MRI,
hurmm, cuak sangat!!

x-ray mesti semua dah tahu apekan,
tapi mesti de yang tertanya-tanya ape MRI,
macam fiyda tadilah tetrtanya-tanya ape tue MRI,
tapi bila nurse dah cite ckit fiyda fahamlah ape bendanya,
then fiyda search balik sal MRI tue kat sini ---> MRI
Member pun de citer jgaklah sal MRI  tue, hurmm,

 
nie lah rupanya MRI tue,

Siyes rase cam cuak sangat,
Diorang cakap MRI tu mahal kosnyer, beribu jgaklah,
hurmm.. tak taulah macamna nanti..
dah lah cuak nak masuk lam alat tue, huhuhu
rasa macam nak de family kat sini, hurmm..
nasib baik de Aizat yang selalu temankan,
kalau tak, tak tahulah macamana.. huhuhu

fiyda tak kisah kalau ade orang tak percaya fiyda sakit,
yealah kalau tengok fiyda kat luar tak nampak cam sakit pun,
tapi yang sakitnya badan nie,
fiyda akan terase sakit bila stress,banyak bergerak & angkat barang berat,
tak kisahlah orang nak cakap ape,
cukuplah kalau orang yang fiyda sayang support fiyda,
dan ada kawan-kawan yang mendoakan fiyda,
moga tak seriuslah sakit nie, amin..

Time kasih pada yang mendoakan
dan terima kasih pada yang support,
moga ALLAH bagi ganjaran yang lebih pada semua,

oh yea,
MRI nanti 5/4
lebih kurang lagi 2 minggulah dari sekarang,
nanti fiyda tulis ape hasilnya..
bye semua..
Assalamualaikum


13 March 2012

Kahwin??

Hai u olls,
Masih sempat lagi kan,
so Selamat pagi... ~(^_^)~

sekadar hiasan

Hari nie rase na menulis bab Kahwen,
Sebab last week fiyda dikejutkan oleh kawan baik fiyda sejak form 3,
tetibe jer invite p majlis kahwen die bulan 4 nie.. huhuhu
mana tak terkejutnye x pernah tahu pun die de gf,
tuptuptup dah nak kahwen,
belajar pun tak hbis lagi,
my fren nie skarang tahun 3 di UPSI,
tapi tak perlah fiyda sebagai kawan mendoakan
semoga kawan fiyda nie bahagia dengan pasangannya.. 
Amin

Setellah yang sorang nie,
tetibe dapat tahu sorang lagi kawan laki mase form 6 dah kawen,
nie lagilah sedeh lansung tak gitau,
sedar-sedar dah kahwen,
xperlah dah selamat dah pun kan,
moga mereka bahagia dengan kehidupan mereka sekarang.

Bila dah makin ramai kawan yang dah kahwen,
adalah mulut-mulut yang mula bertanya,
bila giliran fiyda lak kan,
yealah bercinta bukan main sakan,
status fb duk jiwang-jiwang jer kan... hahaha

Ok nie jawapan fiyda untuk jawapan diorang ,
Suatu masa dulu fiyda pernah terpikir nak kahwen awal,
tapi sekarang....
fiyda nak habiskan belajar dulu,
nak keje dulu, nak tolong family dulu,
family fiyda bukan orang senang, hmmm sian mak ngan abah.
lagipun fiydakan anak sulong biarlah tolong family dulu.
dan mungkin akan ikot cdgn mr.Aizat beli umah bawak mak duk sini,
rumah kat kg renovate ckit bagi abah duduk,
then kalau ade rezeki nanti nak sambung master buat PJJ,
tapi after kejelah, sekarang xleh lagi sebab nak kena tolong family dulu...
Thats whylah tak nak kahwen lagi,
nanti dah kahwen dah susah nak tolong family,
tambah2x lagi pompuan cam fiyda,
kalau laki lain cikit citernyerkan..

Lagipun Aizat ade cita-cita dan impian die sendiri,
fiyda tak naklah jadi penghalang lak,
fiyda nak support die walau apapun die nak buat,
cuma fiyda harap kalau die dah berjaya die tak lupa fiydalah,
fiyda akan tunggu die & moga dia pun akan tunggu fiyda,
hmm... masih jauh perjalanan hidup nie,

Tetibe touching lak pagi nie, huhuhu
teringatkan family kat kampung,
terfikirkan mase depan..
fiyda tak nak mintak ALLAH permudahkan perjalanan ni,
Tapi fiyda harap semoga ALLAH bagi fiyda KEKUATAN
tuk lalui semua yang akan datang.. insyallah,
Amin


Satu hari nanti, fiyda akan jadi Pengantin yg Cantik cam Farah nie,
insyallah, amin.


#Duit JPA dah masuk (~^_^)~

08 March 2012

Bakal Ke HUKM

Hai semua,
sorylah sangat to my blog nie 
Dah bape hari tak conteng sebab buzy dengan hari wanita..
then sejak 2,3 hari ni penyakit fiyda datang balik,
alah penyakit yang fiyda citer dalam post sakit dan ambulance dulu,
Sebenarnya nie dah kali ketiga fiyda sakit.. huhuhu

Masa mula-mula sakit dulu dr. cakap muscle tension,
Tapi semalam pergi poliklinik,
Dr. cakap muscle tension biasenyer terjadi pada 
orang yang selalu angkat barang berat,
dalam kes fiyda nie lain ceriternyer,
kata dr. mungkin disebabkan oleh pelincir antara dua tulang,
haih, fiyda pun tak tahu cam ner nak cakap,
tapi yang pasti sakit.. huhuhu
dan sakit tue bukan di bahagian belakang tapi 
sampai ke pinggang dan tapak kaki...

intervertebral disc mungkin pelincir yang dimaksudkan dr.semalam tue.

Dan akhirnya fiyda pun dapatlah surat cinta dari dr. itu..

Surat refer Dr.pakar di HUKM

Dan insyallah esok akan ke HUKM,
pergi buat appointment jer dulu..
dalam hati takot, takot kena inject,
takot kena operate.. hurmmm..
tapi sebab tak tahan sakit 
redahlah jugak... huhuhu

Doakan fiyda sihat kawan-kawan erk..
lov u all...
Bye ~(^_^~)

04 March 2012

Games = Stress

Hai semua,
selamat tengahari,
Dah lunch belom??
fiyda dah lunch dah, fiyda kalau tak lunch,
silap hari bulan mau kena cubit ngan mr.Aizat,
patang bebenor die fiyda cakap malas makan,
die dengki fiyda kuruslah tue.. hehehehhe

Berbalik pada tajuk kat atas tue,
fiyda nie jenis suka men games kat fon,
Kononnyer nak realeasekan tension download & mainlah games,
tapi sebaliknyer lak jadi,
main games buat fiyda rase sakit hati plak,
haish, mana taknyer susah tol nak naik level, hurmmm..
duk terjerit & duk mengamuk kat bilik nie hah disebabkan games,
nasib baik duk sorang...


nielah games yang buat fiyda sakit hati,
"chicken who thought he was a ninja"
konon jealah,
hei ayam ko memang tak leh jadi ninja sebab ko cepat sangat mati...
huuuh, dasar ayam nasib baik ko games kalau tak aku dah makan ko macam ayam KFC,


Games nie oklah ckit,
tapi suka mati jgak,
angkara zombie dan jurang-jurang yang tinggi...




Games nie lagi dahsyat,
aku tak leh lepas lagi level 9,
mana taknyer,
dengan satu pergerakan jer nak kena selesaikan semua...
bagilah banyak sikit pergerakkannya...

Cheese Tower v1.0.5 Android Game

Yang nie kira ok sikit,
tapi kena banyak sabar jgak,
sebab salah langkah habis runtuh cheese tue,
then tikus-tikus tue pun gelakkan aku... huuh

Ade banyak lagi games kat lam henset ,
semua games fiyda cam budak tecik kah, hehehe
tapi banyak jgak dah kena delete,
dah bosan main delte ark...

Kesimpulannya
main games memang menguji kesabaran...
sama macam memancing ikan jgak...
oh yea fiyda sekarang tengah cari idea tuk sambung
entri my life as student part 3..

/Bye

03 March 2012

Masak Memasak

Hai u olls,
macam yang fiyda cakap dalam entri tadi,
nie entri kedua fiyda untuk arini,
Ilham mase jejalan sesorang kat pasar tadi,

tadi masa pergi pasar geram tengok bahan basah kat sana,
semua segar-segar,
Tengok daging teringin nak masak daging masak merah or maybe pagang daging tuh,
tengok tulang lak terpikir sedapnyer lau boleh buat sup or singgang,
then geram tengok ketam, udang & sotong,
seafood is my feveret ok,

Kalau umah pergi pasar adalah keje fiyda,
kalau banayk duit kat tangan,
banyaklah menda yang fiyda beli,
mak cakap fiyda suka membazir, hehehhe
tapi fiyda tak membazir fiyda makan lor...

Tiap kali balik fiyda mesti pergi pasar cari ulam-ulam, 
cari budu, tempoyak dan paling wajib cili padi,
nyum2x sedapnyer rindu nak mam makanan mcam nie..

fiyda nie takdelah pandai sangat memasak,
tapi bolehlah sikit-sikit,
tue pun masak yang simple-simple jer,
tapi jangan risau, tak laparlah orang yang kawen ngan fiyda,
heheheh, promote diri ckit... 

Lauk-pauk fiyda kurang ckit,
tapi kuih muih boleh dikatakan terer ark..
time bulan pose aritu fiyda buat kuih tau meniaga kat bazar,
paling fiyda suka buat roti jala, puding, onde-onde & sira labu/pisang,
nyum2x, sedap tau kuih fiyda,makan sekali pasti nak lagi... ^_^

dulu time duk umah,
keje masak memasak nie fiydalah yang buat,
kalau time bulan pose mak  tak payah bangun masak sahur,
fiyda jer yang bangun masak,
dah siap semua baru kejutkan mak, abah & adik-adik,
hurmm, bahagianyer time tue.. 

Cuma sekarang,
dah tak de mase nak masak sebab duk kat UKM nie,
kalau balik pun tak masak jgak sebab time cutilah
nak rase masakan mak..
tapi masak nie menda simple jer,
yang penting kena rajin...

Btw,
fiyda sebenarnyer de satu lagi blog,
blog tue tempat fiyda simpan resepi,
tunggu mase yang sesuai untuk public...
dan satu lagi fiyda nie jenis manusia paling rajin kumpul buku resepi,
tapi jarang sangat praktikan resepi-respi lam tuh.. hihihi,
xper kumpul dulu,
satu hari nanti mesti guna jugak...

Oklah, 
selamat malam semua


R.I.N.D.U

Assalamualaikum,
hai semua,
fiyda baru balik dari pasar malam,
dan fiyda terpikir nak menulis sal entri nie & satu lgi entri,
so arini akan ada 2 entri..

1st entri nie,
fiyda nak luahkan rase rindu fiyda,
rindu yang amat sangat pada family fiyda :

fiyda rindu nak dengar cerite mak,
rindu masakan mak yang sangat sedap,
rindu nak masak-masak ngan mak,
fiyda rindu nak tengok abah,
fiyda rindu nak gaduh adik-adik,
rindu nak main ngan kucing-kucing,
Rindu 'ayah' & tok wan,
Rindu nak mancing ngan Pok Yom (pak sedara),
Rindu nak main ngan adik-adik sepupu...
hurmmm...

Dah sebulan lebih fiyda tak balik umah,
sekarang nak balik pun susah sebab tak de cuti,
dulu boleh jgak ponteng kelas, huhuhu
sekarang dah keje dah tak leh ponteng-ponteng lagi dah.

Tadi fiyda pergi pasar malam kat bangi nie,
pergi sorang-sorang jer tak de yang nak temankan,
masa kat pasar fiyda pergi bahagian pasar basah,
macam-macam ade kat sana,
dulu kalau kat umah fiyda yang selalu pergi pasar,
beli ikan, beli ayam, beli sayur-sayur & buah-buah..
hmmm, pandai masak ke tak??
tie entri satu lagi fiyda citer sal masak erk..

Tadi tengok mangga teringat mak,
mak suka sangat makan mangga,
tengok bilis teringat abah,
abah suka makan bilis..
hmmm...

fiyda anak sulong,
Tapi fiyda rase lam adik beradik fiyda
fiyda yang paling manja.. huhuhu
paling garang, paling berdikari..
mak cakap antara ramai-ramai anak mak,
fiyda yang paling baik,
tapi fiyda tak rase pun cam tu... hurmmmm

RINDU MAK!!!

Mak sekarang dah lain,
seronok tengok perubahan mak,
moga ALLAH tak bolak balik kan hati mak,
amin.

Tadi masa kat pasar nampak baju baby,
cantik sangat,
teringat kak adik sepupu..
mesti dah besar die sekarang..
aritu balik yang last tak dapat jumpa die..




eh, dah maghrib,
Btw kesimpulan citer arini fiyda takkan sunyi cam gini lau duk umah,
oklah nanti itew story-story agi erk,
/Bye



02 March 2012

Berwajah Baru

Hai u olls,
Selamat malam semua,

Setelah beberapa bulan blog nie tak terurus,
akhirnya malam dah kembali dengan Wajah yang baru,
Malah lebih Ceria & bersemangat,
Dan mungkin lebih matang..

Merubah wajah blog nie,
adalah salah satu perkara yang fiyda nak buat,
setelah siap tesis, sekarang lega sangat tesis dah siap,
alhamdulillah,
harap resultnyer nanti oklah..
Doakan fiyda erk..

Hurmmm,
malam nie fiyda laparlah,
nak kuar mam tapi sesorang,
tak berani nak kuar memalam sorang-sorang,
so terpaksalah tahan lapar.. huhuhu..

Oklah u olls,
nanti kita sembang lagi erk,
Selamat malam,
Bye

01 March 2012

Mawi Dah Ada Baby

Hai, assalamualaikum...
Selamat petang semua (w/pun dah nak masuk maghrib)
setelah sekian lama bercuti dari bercerita kat sini,
tetibe nak menulis kat cini petang nie,
sebab fiyda duk sorang2x,
semua balik umah,
my lover yang tak hensem tak kacak dan tak wangi pun balik umah,
hehehehe, tu nma manja baru tuk mr.aizat...

Tak nak citer panjang petang nie,
first nak cakap TESIS fiyda dah siap,
cuma tunggu lampu hijau jer nak jilidkan..

2nd nak cakap sal tajuk kat atas,
Mawi dah dapat baby, 
Cahaya Malaika = 'Cahaya Permaisuriku'
Comel sangat!!
fiyda suka baby yg comel2x cam nie...


Nanti, bila fiyda dah kahwen,
mesti baby fiyda pun comel cam nie,
comel cam fiyda...
hehehheheh
mengarut sudeh..

/bye