31 January 2012

Hari Terakhir Jan 2012

Hai u olls,
entah nape arini sejak dari bangun tido tadi serba tak kena rasenyer,
rase sunyi sangat dalam hati,
Rase cam nak nangis pun ade,
maybe sebab stress ngan tesis kot,
tu yang jadi cam gini..

Dahlah my dear, yang selalu menghibur hati xde,
dia & family p becuti kat guangzhou,
untungkan dia ade family yang bahagia cam tu,
sekarang my dear dah kat lam flight, maybe lagi sejam sampailah die kat sana,
moga si dia dan family selamat pergi, selamat kmbali & sealmat di sana..

dan hari ni jgak hari terakhir,
dapat duk relaks2x,
walaupun tak relaks sangat pun,
hari terakhir dpat tido lpas subuh,
bagus per, tdo pas subuhkan tak elok,
hmm...
esok dah start keje..
neves pun ader..

siyes, fiyda tak suka suasana sekarang,
fiyda nak feb nanti cepat berlalu,
cepat2x bukak sem balik,
nanti dapat balik kolej sendiri,
paling penting akan kedengaran lagi keriuhan sore yana & fifi,
walaupun sem depan nanti dah tak sma cam sebelom nie,
yelah zura ngan kak ann dah xde,
tinggallah kami bertiga.. huhuhu

Harap dapat siapkan tesis cepat..
nanti dah xpayah stress lagi,
oklah dah zohor,
nak p solat zohor then nak p pusat sumber lak.
bye/

30 January 2012

Suka Tengok Makanan

Hai semua,
cmat petang!!

sejak akhir2x nie fiyda de hobi baru,
suka search tempat makan yang fiyda taknah try,
then suka tengok makanan diorang,
then mengidam nak p sana..
ayooo, selera entah ape2x jea fida nie..
Dulu suka makan masakan kampung & biase2x jer,
tapi sekarang dah pandai layan Western dah,
nie semua sal bf i lah nie... ish2x..

Aritu mase exams ade citer sal Vivokan,
teringin sangat nak p sanakan..
then lepas exams aritu my dear bawak p mam kat sana,
makanan kat situ best sangat2x,
berbaloi mam kat citu..
thanks to my dear bawak p sna,
nanti nak p lagi..
fiyda sebenarnya nak update gambar time makan tue,
tapi semua pic ngan mr.aizat, so next timelah..

sekarang teringin nak p mam kat full house lak,
tengok menu die cam best jer,
nyum2x lapar lak tetibe..
tapi... my dear cakap makanan die oklah jer,
my dear cakap Manhattan agi sedap,
ayoo.. semua sedap nie,
haish yang tak sedapnyer purse kosong,
xde duit... hahhahaha
kalau xde duit semua nie lam mimpi jerlah... huhuhu



Tapikan fiyda sebenarnya lagi teringin 
nak mam Dim sum,
dari sem lepas agi.. hhuhuhu
dengar-dengar dekat restoren mohd chan abdullah ade dim sum,
nanti ade duit nak p lah try,
haish, bilalah nak ade duit nie.. huhuhu
selera besar tapi duit tarak... ayoo..

Oklah korang, 
dah penat merapu,
Bye/

nota kaki tangan : my dear nak p guangzhou, kena tinggal lagi.. =__=

29 January 2012

Tesis oo tesis..

Cmat petang u olls,
Semua orang sibuk dengan tesis,
masing2x nak siapkan sebelum LI,
haish, tapi fiyda banyak lagi menda nak kena buat,
tak dpat hntar sebelum LI pun xperlah,
asal dapat hantar dalam mase yang ditetap..

Bila fikirkan tesis mesti stress & sedih,
Stress mencari idea,
sedih tengok kekawan ade yang dah siap,
dan sedih sebab time nie sepatotnya kat umah,
spent time ngan family & kucing2x tersayang,
tapi sangkut kat UKM nie plak,
huhuhuhu..

Ya allah,
permudahkanlah urusan tesisku ini,
dan tabahkanlah hatiku..
tuk dapat hasil yang baik
perlu banyak berkorbankan..
huhuhu


tak sabar nak siapkan tesis


nanti bila dah siap tesis,
nak baca semua novel Abg Ram
& semua novel yang beli guna baucer 1 Malaysia
dan juga buku yang beli di Karnival Krangkraf.. huhuhu
Dan nanti bila dah siap tesis,
fiyda nak deco balik blog nie bagi cantik..
nie buruk jer,
xmenarik lansung..huhuhu

Haish, berape banyak nanti lah nie,
kalau tak buat tak siap tesis tu cik nurul fiyda oii...
huhuhu..

Oklah,
nak buat solat asar & buat tesis,
Bye/

27 January 2012

Karnival Buku Karangkraf 2012

Hai u kawan2x,
Petang nie fiyda hepy sangat,
ade dua sebab fiyda hepy,
first sebab dapat jumpa sidia..
terubat windu jap.. hehhehe

2nd sebab fiyda hepy adalah...
si dia bawak fiyda p karnival buku karangkraf kat Shah Alam,
seronok & terharu sangat,
yealah datang dari Shah Alam amik fiyda,
bawak p karnival buku,
then hantar ke UKM balik,
pahtu balik umah kat shah alam balik..
mungkin bagi orang lain xde pape,
tapi bagi fiyda sangat bermakna.. huhuhu
thanks my dear..

Berbalik pada citer karnival buku tue,
arini  fiyda akhirnya dah hbiskan baucer RM50 yang terakhir,
alhamdulillah berjaya jugak dpat buku yang fiyda hajatkan,


Akhirnya lengkap sudah koleksi Laksamana Sunan,
Sama macam yang dihajat dalam koleksi-novel-ramlee-awang-murshid
Wah seronoknyer.. ^^

Bagi kekawan yang tak p lagi,
plah karnival tue,
buku murah2x kat sana,
ade novel serendah RM5.00..
macam2x buku ade keluaran karangkraf & karya bestari.
macam2x aktiviti de kat sana,
arini 1st day pun dah happening sangat.. huhuhu
esok mesti lagi happening,
ade artis, Akim, Stacy, mila, Dafi & ramai lagi..
dengar2x Dato' Ct pun der..
p jangan x p.

luper tadi kat sana fiyda de beli Tudung Aidijuma,
cantik macam datin norjuma..
boleh tengok kat Fb nie.Tudung Aidijuma
ade 1 tone, ade 2 tone,
cantik dan murah jea....
nie yang fiyda beli tadi ^_^


Oklah tue jer nak citer,
pada sesape yang free tue p lah,
kat sana leh guna baucer buku.. ^__^
Daa



19 January 2012

Koleksi Novel Ramlee Awang Murshid

Hai semua,
assalamualaikum,
cmat petang (w/pun dah nak mghrib)

Petang nie fiyda nak cite sal koleksi
Penulis novel killer Malaysia
Ramlie Awang Murshid yang fiyda ader,
tak delah banyak sangat,
tapi adelah..


ade dua yang xde lam gambar nie,
novel nie
 

Adam ade kat umah, satu janji tak tahu kat mana, huhuhu
sape tah pinjam tak pulangkan,
lepas nie tak nak bg pinjam dah..
penat tau beli, then org senang hilangkan...
emo jap..

Dalam banyak2x karya abg Ram,
fiyda paling suka kisah laksaman Sunan,
baca banyak2x kali pun x puas..
semua dah bca tapi dulu bca yang kawan,
sekrang tgah usaha kumpul semua citer laksamana Sunan,
sekarang baru ade 3 nie,


lagi 2 + 1 yang akan kuar time pesta buku nanti..

 

Dah p MPH Alamanda Ngan Mid Valley,
tapi xde jgak, sedeh.. huhuhu
ramai yang suka sebab tu hbis..

koleksi yang full fiyda ada citer Tombiruo nie,


Best jgak citer nie,
terbayang watak-watak lam citer nie..
Ejim & Suraya.. hmmm

novel lain yang fiyda nak ada lam koleksi fiyda,
novel first fiyda baca karya abg Ram,
time tue pinjam kat lib daerah jer,
ungu karmila & hatiku diharajuku

 

dua2x best,
ungu karmila cerite seolah-olah umah berhantu,
dan hatiku diharajuku kisah samurai a.k.a mafia jepun,
best sangat2x..

Hmm, nanti bila dah de umah sendiri,
nak buat satu ruang lib mini,
kat citu leh letak semua koleksi novel nie,
fiyda suka novel karya abg ram nie sebab novel cinta sma je jalan critenyer,
mcam drama melayu & cite hindustan,
klise sangat,
novel abg ram lain dari lain.. huhuhu

Ok lah dah nak maghrib,
Bye/






18 January 2012

My Student Life Part 2#

Assalamualaikum,
cmat petang semua,
tetibe tergerak hati nak sambung kisah My Student Life Part 1 dulu,
dah lama sangat nak sambung tapi lately busy sgt,
nie fiyda baru hbis exams semalam,
seronok jap tapi jap lgi tensen balik
sebab tesis tak siap lagi..

My Student Life Part 2 nie,
berkisah tentang kisah fiyda mase second sem kat UKM,
mase nie fiyda dah clash ngan bf fiyda time sekolah,
then fiyda rapat ngan senior kajai, Mr.F
rapat sebab prog MEFeK,
hmm.. xnak cite banyak2x sal die,
sebab malas nak ingat dah,
sebab die buat fiyda terluka yg teramat sangat..
nasib baik x kapel, 
banyak hikmahnyer sebab my mom pun tak galak kawen ngan org klate, huhuhu

fiyda join banyak program time 2nd sem,
mula-mula Kem Kegemilangan Heswi, di Pangkor.
mase first year fiyda bawah Jaksa HESWI, kak shida,
kak shida baik sangat2x.
mase nie kat kajai nie or kat UKM nie,
dengan dak2x Heswilah fiyda rapat,
rapat sangat2x..
untuk prog KGS fiyda turut keja ngan Kak Faz,
kak faz pun baik (jaksa after kak shida),
program nie best sangat,
first time pergi pangkor, seronok sangat2x,
mase nielah mula baik dengan dr.tajul.
die belanja cendol, sedap sangat...
kat pangkorlah jgak fiyda tersedar yg fiyda x boleh berkayak,
sebab mabuk laut... hahaha
pnjg klau nk cte tpi ckuplah erk..


 


Next, MEFeK. 2009/2010..
1st time handle prog besar after KGS,
fiyda handle Sukan Rakyat time tue..
perasaan time nie bercampur baul,
excited, teruja, takot, kecewa, sedih, hepy semua ade..
tapi alhamdulillah semua bjlan lncar,
time nie banyak menda fiyda belajar,
thanks to kak shida, abg jo, jaksa2x lain, kak efa, kak zaza & kawan2x dlm team program,
tanpa diorg semua x mungkin fiyda dapat handle progrm, huhuhu
mase Mefek nie lah jgak fiyda knal Shaz, Baha & Napi..
seronok keje ngan diorang..
eh luper lak time nie, fiyda pegang dua post,
satu lagi s/u tuk cenderamata,
bawak Fatin,
so agak bnyaklah keje fiyda time tue..


 


 

then seterusnya MEDiK,
dinner kajai,
MEDiK nie fiyda  tak pegang ape2x dah sebab,
orang ckap fiyda join bnyak menda sgt,
so kebanyakkan prog fiyda join cam tu jer, huhuhu


 


Then program lain yang fiyda join, jadi usher time dinner FEP,
dinner fep buat fiyda knal & mula rapat ngan ika, sue om & miera.
Pergi program kembara nur lembah lenggong, prog rakan muda yang pertama fida join,
jamuan akhir sem tuk heswi, besday kak shida,
dan mcam 2x lagi program yg fiyda sendiri pun lper dah, huhuhu


 
 


Dalam sem 2 nie,
fiyda memang rapat ngan dak2x kjai jer,
kat FEP fiyda rapat ngan atul & ain jerlah,


Sem 2 sem yang teruk sgt bagi fiyda,
semua gara-gara gosip dengan si senior,
fiyda rase semua org mgata fiyda,
fiyda down sgt tapi fiyda bangkit balik,
fiyda redha & semua tue bagi fiyda pengalaman yang sgt bermakna ttg lelaki,
semua tue buat fiyda jadi lagi matang.

Setahun di UKM,
banyak benda fiyda belajar,
UKM buat fiyda betol-betol berdikari,
tanpa family dicc.
fiyda ingat lagi first time blik umah,
balik naik flight untuk pertama kali seumur hdup,
naik teksi dari UKM ke LCCT sorang2x,
takot tapi tawakal..
then lepas tue macam2x menda lagi fiyda beljar,
kat UKM xkisah pgi makan sendiri,
kluar naik motor sendiri,
semua sendiri...

Rasenyer cukuplah takat nie kisah untuk Part 2 nie,
dah xde idea nak tulis ape, huhuhu
nanti fiyda sambung part 3,
kisah tahun 2 plak,
tahun baru, sem baru, kawan pun baru..
Daaa...














Hasil Baucer Buku 1 Malaysia

Hai semua,
semua kawan2x yang still student,
xkiralah IPTA ke IPTS ke,
pasti semua dapat baucer RM200 yang Tuk Jib bagikan,


mase mula2x dapat aritu,
pening kepala pkir,
nak beli buku apalah dengan baucer nie,
yelah cakap boleh beli buku ilmiah & alat tulis jer,
sem depan dah LI,
nak beli buku ape lagi..

Tapi sekali dapat tahu banyak menda boleh beli,
terutamanya novel,
terus ajak my dear p shopping,
sekali di MPH Alamanda & sekali di MPH Mid Valley,
di MPH Alamanda kebanyakkan novel kesukaan ramai habis,
fiyda nak beli novel Ramlie Awang murshid,
ade satu jer,
biase pgi mmg banyak novel die,
gara2x baucer hbis satu rak.. huhuhu

Di MPH Mid Valley pun sama,
dapat satu jer novel Ramlie awang murshid,
dah lah ramai giler org,
sampai bukak kaunter khas tuk baucer jer,
then ade diskaun plak tu,
terpaksa lari tambah lagi buku tuk cukupkan nilai baucer,
penat sangat aritu,
tapi seronok sebab dapat beli buku..
thank to my dear, Mr. Aizat sebab sudi bawa i shopping,
sudi layan krenah i yg mcam2x,
lov u ..

Dan 
inilah hasilnyer..


2 novel Ramli Awang murshid:
Bagaikan Puteri
Fiksyen 302

2 novel kaki novel:
Yes bos 
aku, dia & .com

5 buku resepi,
yang kecik2x tue fiyda tmbah tuk ckupkan nilai baucer bila
dpat tau de diskaun,

1 buku agama
Khas buat muslimah
"Sejelita Bidadari Syurga"

1 pensel, 2 pen, 2 highlight
..

then ade baki 1 lagi baucer RM50,
cadang nyer nak beli lagi dua ramlie awng murshid,
~cinta sang ratu dan hijab pencipta~
semua fiyda dah baca,
saje nk buat koleksi kisah Laksamana Sunan

Btw,
thanks to Tuk Jib sebab bgai baucer nie
dan Thanks again to my lover,
tnpa anda mungkin xleh shopping buku2x nie.. hehehe
Bye


Who's Your Favourite?

Hai u olls,
morning ^_^

hari nie nak share satu video yang agak interesting bagi fiyda,
video baby nie..



comel sangat budak nie,
walaupun daddy die tanye banyak kali,
who'ur faveret?
she still tell her mom is her feveret,
siap kidding lgi dengan her daddy.. hehehhe

nanti klau i dah kahwen 
dah de baby,
baby kena macam nie jgak,
hahhaha, padan muka daddy die..
hehehhehe..



nota kaki & tangan : nak update sal vivo tapi semua pic kat mr.Aizat..

16 January 2012

VIVO

Hai u olss,
arini pepagi lagi fiyda dah update blog,
biaselah tetibe  mood rajin datang..


Teringin sangat nak p mam kat vivo nie,
terbaca sal vivo nie kat blog Cik Epal lama dulu,
arini terbuka laman web vivopizza & Fb vivopizza nie,
menu die nyum2x,
cam cedap jer..

Teringin nak mam blueberry pizza with ice cream
sebab cik epal cakap sedap... 


cik epal pinjam pic nie tau.. :)

menu-menu die semua cam sedap,

nie  NZ Mussels with prawn,
cam sedap jer,
My dear mesti suka pasta-pasta nie..

nie chiken strip with BBQ,
sama cam subwaynyer tpi cik epal cakap yang Subway lagi sedap..

Ade Mushroom Soup jgak,
yang nie fiyda suka..
nyum2x..
jangan tak tahu kalau p Weekdays,
monday-friday
kul 10 am- 6 p.m
mushroom soup nie free jer.. ^_^
boleh rujuk poster kat sini--> Poster

Choco Brownies mallow,
nyum2x sedapnyer,
fiyda suka nie.

 
Tropical BBQ chikens chop & Grill Lamb chop
yang nie pun nampak cam sedap,
chikens tu fiyda mam lah,
tapi klau lamb erk,
tak kot.. hehhee

   
Volcanic Cholate with ice cream & Chocolate Devil Ice Cream
see desset die,
nyum2x sedapnyer,
 tapi fiyda lagi teringin nak rase
Blueberry pizza with ice cream


menitis air liur tengok semua nie,
dapnyer..
oh yer VIVO nie de dekat 
Tropicana City Mall Petaling Jaya,
Times Square, KL
&
The curve, Damansara jer..

Hope dapatlah merase semua nie nanti,
nanti kalau fiyda dah p,
fiyda tulis entri sal nie lagi,
erm.. klau ade yang nak bawakkan lagi seronok.. heheheh

Oklah, u olls,
tadi niat hati xnak tdo lpas subuh sebab nak study tuk paper sok,
tapi terupdate blog plak,
agak-agak VIVO nie nak tak i jadi Duta diorang erk,
penat i promosi nie tau..
hehhehe,
k Bye/