31 December 2011

Entry Terakhir

Hai, assalamualaikum semua,
dah seminggu x conteng-conteng kat sini kan,
sorylah blog, i bz ngan tesis ckit..
dah lah sekarang musim study week, huhuhu
tapi malam nie i rajinkan jgak bukak & cari idea pe yang i nak cite kat sini,
lagipun jap lagi kul dah nak masuk tahun baru,
so nie kira entri terakhir lah..


Bye-bye 2011,
Thanks for teaching me new things
&
gave me more experience,
i'll never forget..
thanks agains gave me new life with Mr.Aizat..

serius memang banyak kenangan sepanjang 2011,
dari awal tahun sampailah keakhirnya,
walau apa jua yang terjadi sepanjang 2011 & sebelumnyer,
jangan pernah menyesal,
fiyda jadikan semua tu pelajaran untuk mase depan dan
memori yang indah untuk dikenang,
pada my family,
pada kawan-kawan,
pada my ex,
pada my bf sekarg Mr. Aizat,
saya dengan rendah hatinye mohon maaf ikhlas dri lubuk hati,
memang diakui sebagai manusia biase fiyda mmg tak pernah lari dari buat silap.
biarlah 2011 pergi tanpa dendam dihati..

Welcome to 2012,
semoga datangmu membawa seribu  makna dalam kehidupan setiap jiwa-jiwa,
semoga datangmu membawa sinar baru,
semoga datangmu membawa kebahagiaan & kegembiraan,
semoga datangmu membawa keberkatan,
semoga datang mu menjadikan aku manusia yang lebih matang,
amin.

setiap kali datang tahun baru,
mesti setiap orang akan buat azam baru,
atau ada yang renew balik azam lepas yang belom tercapaikan,
so fiyda pun samalah, huhuhu
tapi malas lah nak citer banyak2x kat sini... hehhehe
tapi yang pasti tahun depan fiyda

tak ada baby lagi ...

baby nie comelkan.. hhehehe pic curi kt fb.

sebab fiyda tak kahwen lagik huhuhu,
then, jangan risau tahun depan fiyda tak kahwen lagi jgak.. huhuhu

kata mak muka fiyda cam farah, hahahha
tie kahwen mesti cantik cam farah.. hehehhe

Tapi insyaALLAH,
tahun depan, 
fiyda akan....
konvo & kerja

nie pinjam baju orng jer...

harapan fiyda : 

1: Family fiyda bahagia & hepy

2: Fiyda harap Mr.Aizat akan selalu dengan fiyda, 
semoga hubungan kami berkekalan sampai hujung nyawa fiyda.

3: Kawan2x akan bahagia dengan apa jua yang diorang buat

4: fiyda harap fiyda & family serta orang tersayang sentiasa sihat,

5: semoga fiyda berjaya dalam semua pekerjaan yang fiyda buat,

6: semoga dapat pertingkatkan amal ibadat pada pencipta

7: bla,bla,bla... banyalk sgt nak list..


oklah, takat nie jealah fiyda merapu tuk tahun nie,
arini fiyda sakit kpla sikit sebab arini pnas,
tu yang migrain ckit... huhuhu
bye semua.





23 December 2011

Saya nampak kuning ^_^

Hai semua,
arini just nk kongsi pic fiyda 
yang nmpak kuning sangat,
comel jer.. hehe




Comel tak??
comelkan ayu jer...
bialah nak cakap masuk bakul angkat sendirik pu,
dah xde orang nak puji, puji sendirik jealah..
muehehehee.. hehehhe
sila kutuk kalau nak dapat dosa,
kalau fiyda tak maap bawak lah sampai mati dose tue... huhuhu

lokasi gambar : pusat sumber FEP

19 December 2011

My Student Life Part 1#

Assalamualaikum,
sekarang fiyda dah minggu terakhir semester 5 di UKM,
kejap jer mase bjalan,
dah nak hbis dah belajar,
nie sem last, sem depan dah start LI,
dah xde student life dah..
so fiyda nak ingat balik dari mula fiyda masuk UKM,
sampai sekrang ape kenangan fiyda selama kat UKM nie,
mungkin bukan semua tapi mana2x yang fiyda ingatlah kan,

My Student Life Part 1
nie citer kehidupan fiyda mase tahun 1,
fiyda ingat lagi tarikh mula2x fiyda jejakkan kaki di UKM,

28 JUNE 2009
 perasaan mase tue,
teruja sangat dapat masuk UKM,
w/pun jauh disudut hati sedih sebab terpaksa berjauhan ngan family,
first time fiyda berjauhan dengan family,
sepanjang perjalanan fiyda nangis,
time tue family fiyda de problem,
mak tak hntar fiyda, fiyda terkilan tapi fiyda faham.
ok tak nak cite sal tue tie lagi pnjang  citer fiyda, heheeh

nie Sue, roomate fiyda mase 1st year,
sue nie asal perak,
family die baik sangat,
tiap kali balik mesti bawak makanan,
sedap masakkan orang perak..
fiyda sangat!!

Minggu Pengenalan Pelajar
nie minggu mula2x fiyda kat UKM,
minggu nie paling penat,
mula2xkan alamak xsukanya 
sebab tertekan sangat,
tapi dah last tue seronok lak,
suka cheer, lagu kolej..
minggu nielah yg membuatkan fiyda jatuh cinta kat kolej fiyda,
Kolej Rahim Kajai

Nie Ekin dak johor,
kitaorang rapat sangat time MPP nie,
sampai semua orang tanya kitaorang,
satu negeri k?satu sekolah k? satu bilik k? satu fak k?
tapi semua bukan, kitaorang pun tak tahu cam ner leh rapat,
fiyda suka kawan ngan ekin,
tapi bila dah start kuliah kitaorang dah jarang jumpa,
tapi still ok lagi time first year,

 nie fiyda time MPP,
comotkan.. hehehe..

fiyda sangat sukakan first week di UKM,
kasut fiyda haus tapaknyer sebab duk nyanyi lagu KAJAI, hahaha,
sore serak sebab duk cheer kajai,
Bestnyer kalau dapat kembali ke mase tue..

First kuliah fiyda bangun pagi,
sebab kuliah kul 8 dekat fssk,
punyerlah kelakar fiyda p fssk naik bas.. huhuhu
seingat fiyda, fiyda naik bas UKM pgi & balik kelas,
time first week jea,
lepas tue dah tak naik bas dah,
pening ( mabuk bas)
kalau terdesak baru naik bas,
kalau x exercise jea p kuliah..

time first year fiyda join JAKSA HESWI,
HESWI nie singkatan bagi Hal Ehwal Siswi,
ketua kitaorang nama kak shida,
fiyda rase fiyda sangat aktif kolej time first year, 
semua program & aktiviti fiyda pergi & join,
nanti fiyda buat satu lagi entri khas tuk program jer, 
sebab mcam pnjang jer..
part 1 nie just citer sal kawan2x jealah.. hehehe


nielah kawan2x fiyda lam Heswi,
Solehah, Yul, Hawa, Yen, Mas, 
yang tak de lam gambar, Aimi,Atul & Hana

nie lak yang rapat ngan fiyda,
Bella, Zetty, Bila & Maz 
yang lain yang rapat lagi,
ina & ida,
diorang duk sebelab bilik fiyda..
Diorang semua nielah yang selalu dengan fiyda,
pergi mana2x dengan dioranglah..

Oh yea,
time nie  sem 1 kat UKM,
fiyda still kapel dengan ex fiyda mase sekolah,
so xde dating2x kat UKM..
tapi syg akhir sem 1 fiyda clash dengan die,
5 tahun fiyda dengan die, 
last2x camtu jer.. 
xperlah xde jodoh dengan die nak buat mcamna,
hmmm... 

alamak cam dah pnjang sgt jer,
sambung part dualah,
ermm, citer fiyda kali nie banyak part tau.. huhuhu
oklah, dah maghrib,
nak p mandi jap..

Daa



I've been Proposed & I'm engaged

Hai semua,
Assalamualaikum,

Sila jangan salah faham,
tajuk entri nie xde kaitan dengan fiyda,
xde yang proposed fiyda lagi
and
i'm not engaged, hehehhe
i single lagi tau!!
but not available.. ^_^

ok, 
dalam entri nie fiyda just nak kongsi satu video,
fiyda tak kenal pun pemilik video nie,
tapi yang pasti video nie sangat awesome!!




oh yea, nie pemilik video nie,
DEna, die lagi muda dari fiyda,
untunglah diq, muda2x dah betunang.. hehehhe
seronoknyer jadi diq dena nie kan,
jelez rasenyer..
bercinta lepas kahwin mesti awesome sangat,
dan kamu sangat bertuah..
fiyda doakan diq dena akan bahagia dan semoga berkekalan sampai syurga, amin
korang yang tak tengok lagi wajib tengok video nie,
rugi tak tengok tau!


hai, bilalah Mr.Aizat nak masuk meminang nie.. hehhehe

Daa..  ^_^

Rindu Seorang Adik

Hai semua,
assalamualaikum..

Malam nie fiyda nak cerita sal adik fiyda,
fiyda ade 2 0rang adik bongsu,
adik bongsu 1, adik bangsu dengan mak,
that means sama mak sama abah,
sabtu last week die bersunat,
bila sebut dah bsunat,
terus terdetik lam hati,
dah besar adik aku.. huhuhu,
fiyda tak blik pun dia bsunat..
adik yang nie mase kecik fiydalah yang mengasuh die,
mase mak lahirkan die fiyda umur 11 tahun,
fiydalah yg mandikan die, suap makan, bsuh berak die,
boleh dikatakan mmg semua fiyda yang buat,
sebab tue terase, alahai dah besar rupenyer adik aku.. huhuhu

Adik bongsu no 2, 
adik bongsu sama abah tapi mak lain,
fiyda knal die mase die umur 4 tahun,
kali pertma jumpa die terus mesra ngan fiyda,
(budak kecik mmg mudah syg fiyda sebb fiyda suka budak)
sepnjang masa nak suh fiyda dukung, makan suap,
tido peluk fiyda, mandi fiyda mandikan..
kesimpulannya dia paling rapat ngan fiyda..

sempena cuti sekolah nie,
die sekolah kat kelatan di rantau panjang,,
die dtg umah becuti ngan adik2x lain,
tapi syg dah seminggu die duk umah tapi fiyda tak de,
bila fiyda xde,
hari2x die kol fiyda,
sehari tue 3,4 kali kol..
paling sedih last week die kol,
"tanya bila kak long nak balik, dan ckap
adik tengah tengok gambar2x kak long nie.."
terus bederai air mata fiyda, (fiyda mmg sensetif)
kadg2x bila die kol,
fiyda rase terhibur ngan keletah dia,
sempena bufday die 25hb nie,
so aku cakap fiyda nak blik,
sejak fiyda cakap nak balik,
die duk kira hari bila fiyda akan balik,
ayo ciannyer adik fiyda..
sampai demam2x plak tue..
rindu betol die kat fiyda..

adik = " kak long arini ari ape??
fiyda = ari ahad, nape diq??
adik = kak long balik jumaatkan, jadi ada 5 hari lagi..
fiyda = kak blik sabtu kot diq,
adik = jadi 6 harilah yea kak..

alahai ciannyer adik aku..
sekarang tgah pkir nak bli hadiah pe tuk dia,
kebetulan bufday die sama ngan bufday mak,
so dua hadiah.. huhuhu

my sweetheart : shallah & shafiin

oklah,
cmat malam kawan2x..

15 December 2011

My future Car ~ Maybe

Hai semua,
Assalamualaikum.
arini tetibe rase nak bercerita tentang kereta yang fiyda suka,
fiyda tak suka kereta besar-besar,
sebab mak cakap fiyda nie kecik, molek, kemas,comel, tak tinggi,
(puji diri sendiri, hehheh)
so tak sesuailah naik kete besar..

SATRIA
kereta yang fiyda paling suka sejak kecik,
tak tahulah satu hari nanti beli tak kete nie,
mana tahu nanti dah tukar selera.. huhuhu

Satria neo CPS

Satria neo R3


PEUGEOT 308
aizat selalu betolkan sebutan fiyda,
sebab fiyda sebut p-geot.. hehehhe
cantikkan kete nie..


ALFA MILTO



cantikkan kete ni?
ooo, semestinya harganya pun cantik.. huhuhu

CIVIC TYPE R
boleh tahanlah kete nie,
nampak cam ganaz sikit klau fiyda bawak, hehehe,
macam kete lumba.

RED

YELLOW
&

WHITE

tiga warna nie mana lagi cantik??

Proton MyVi
ok, nie pilihan fiyda yang terakhir,
mungkin mula keje pkai kete nie dulu kot,
mungkinlah, atau mungkin kete lain. hehhe


kalau beli kete,
apae2x pun xleh beli kuning,
aizat tak suka,
die cakap kuning mcam tahi itik.. huhuhu
bukan ke kuning tue warna raja..
haish apelah aizat nie kan... hehhehe

ok lah, penat dah mengarut,
Bye!!

13 December 2011

S.A.K.I.T & ambulance

Assalamualaikum...
seperti yang telah dijanjikan tdi,
so entri nie fiyda nak citer pengalaman naik AMBULANCE, hehehhe


alkisahnyer,
hari ahad aritu time maghrib lepas makan dengan member,
(zura & fifi)
tetibe jer sakit tue datang,
kat depan pintu bilik,
hanya tuhan yang tahu macamna sakitnyer,
sakitnya dibahagian pinggang & belakang tapi seluruh badan tidak boleh bgerak,
bila cuba tuk bangun sakit tu makin menjadi2x..
nasib baik ade zura & fifi,
dioranglah yang banyak tolong,
cari orang nak bawak fiyda p PK,
Weekendkan mna de orang,
Aizat blik Shah Alam,
Yana my roomate balik Rawang,
so tinggallah kitaorang,
last2x diorang panggil AMBULANCE,
paramedik datang kat blik aku
dan usung aku naik ambulance.
first time sakit sampai camtu,
rase cam lumpuh jer,

time tue tuhan jer tahu betapa takotnyer
macam2x fikir,
fikir tesis, exams, LI
Then teringat kat mak, abah, & adik2x..
TAPI alhamdulillah,
bila p PK,
kena inject sekali terus boleh bgerak,
tapi still sakit cuma kuranglah ckit,
Dr. cakap xde pape cuma muscle tension jer,
hurmm biase fiyda selalu tengok orang kena kat betis,
taoi fiyda kat bahgian belkang smpai stu badan xleh bgerak.
then bila dah boleh bgerak, ambulance hntar balik bilik..

bila dah ok,
kol mak citer kat mak,
cakap kat mak dah ok,
tak nak mak risau..
time tulah aku nangis terisak2x,
aku memang manja,
bukan manja sikit tapi manja banyak,
bila aku sakit aku harap orang aku syg ade disisi aku..

aku rase besalah kat my lover,
dia datang dari Shah Alam semata-mata nak tengok aku,
sedangkan that time mase die ngan family die,
tapi dari situ aku tahu,
dia sayang aku,
aku harap dia akan selalu sayang aku,
dan akan terus sayang aku sampai hujung nyawa aku,

Malam tue jugak,
xdelah malam sgt dalam kul 2 pagi,
kawan2x FEP aku mainkan aku,
mcamna diorang mainkan aku,
xyahlah aku citer,
tapi aku cam keciwa & marah sgt,
tak salah nak bgurau tapi janganlah time aku sakit camtu,
aku dah lah xdapat tido,
aku kalau sakit memang lemah semangat,
diorang lak takot2xkan aku,
serius aku takot sangat,sampai aku termimpi2x..
sampai hati diorang.. =__=
dalam hati aku cuma terpikir diorang ingat aku buat2x sakit ke?
atau diorang mmg lnsung tak kesian kan aku.. hmm.
xperlah, mgkin aku yg salah kot..


sekarang dah selase,
that means dah 2 hari belalu,
tapi aku still sakit kat bhagian belakang,
nak pergi hospital balik, malas..
Malas nak menyusahkan sesape2x,
selagi boleh bertahan aku akan bertahan,
insyallah.

DOAKAN fiyda cepat sihat yer,
terima kasih,
moga ALLAH balas budi baik kalian semua.. 
bye!!


Macam-macam cerite

Hai semua,
assalamualaikum,
dah hampir 2 minggu fiyda tak conteng2x kat blog nie.
last entri 1hb aritu,
agak lamalah jgak..

Dalam tempoh nie macam-macam menda jadi pada fiyda,
kalau dikotkan banyak menda nak diceritekan,
tapi fiyda citer ckit2x jealah yea.. huhuhu

Ombak Rindu


ceriter yang dinanti-nantikan
penuh dengan kontroversi,
semua orang nak tengok citer nie,
3hari pertama pagung kat alamanda full,
hari ketiga baru fiyda dapat tengok tue pun midnight,
gigih tengok jgak,
tapi macam biaselah cerite malayu,
bagi fiyda movie nie tak sebest novel die,
baca novel die lagi best..
memang betol citer nie boleh buat orang yg tengoknye menagis,
sebab pelakon2xnya pandai menjiwai watak & bermain dengan emosi,
tapi jalannyer & cara olahannyer xbest lansung,
dan fiyda xsuka lisa dalam citer nie,
xcantik dah lisa, huhuhu
Btw, cter nie fiyda bagi 3 bntg dari 5 bintg..

Twilight Breaking Dawn

Citer nie lak,
ayat paling mudah,
best sangat!!
sampai tak sabar nak tengok part 2..

Melaka

last week, my dear bawak i p jejalan kat melaka,
best sgt2x,
makan2x sambil tengok maharajalawak,
then jalan2x kat bandar melaka,
lepak2x kat dataran pahlawan,
then jejalan di masjid tanah,
awesome,
i love him so much..
syg xde gmbar nak kgsi,
sebab aritu x amik gambar pun...

11/12/2011
genap sebulan fiyda dgn si dia,
hurmmm, baru sebulan upernye,
tapi fiyda rase cam fiyda dah lama sangat dengan die,
fiyda harap hubungan nie akan berkekalan,
fiyda tak kisah ape orang nak ckap,
cukuplah kawan-kawan yang rapat ngan fiyda support fiyda,
diorang tak pnah ckap yg tak elok,
semoga hubungan fiyda dan aizat terus berkekalan sampai hujung NYAWA fiyda,
semoga masa berjalan dengan cepat,
supaya fiyda dpat jadi hak dia yang SAH, amin..


oklah, dah pnjang sgt nie,
tie fiyda buat satu lagi entri,
sal fiyda naik ambulance..
daa