30 November 2011

Dunia Politik bagi Fiyda

Assalamualaikum,
hai semua,
arini tetiba nak tulis entri sal dunia politik,
actually dunia politik pada pandangan fiyda,

fiyda sebenarnya tak suka politik,
tahu kenape??
sebab politik abah selalu xde kat rumah,
sebab politik fiyda dan adik-adik xde mase dengan abah,
pada kesudahannya,
pengorbanan kami adik-adik & abah,
tak dihargai pun oleh orang disekeliling kami.
aahh, xnak cite lebih sal tue!

Yang pasti fiyda xsuka terlibat politik
tapi
fiyda suka amik tahu sal politik,
ape yang jadi?
macamna dia tu mentdbir?
macamna dia layan orang bawah dia...

Hurmm,
sekarang dah umur 22 tahun,
dah boleh mengundi dah pun,
di Terengganu bila seorang remaja umur 21 tahun & belum berkahwin,
diorang semua akan di bagi duit yang di panggil Dana Remaja,
semua remaja berhak dapat duit tu, 
tak kiralah keluarga dia kaya sekalipun.
Tapi fiyda dah 2 tahun tak dapat duit tu,
fiyda tak kisah tak dapat pun,
still dapat hidup xdapat duit tue,
tapi nampaklah macamana politik orang bawah nie macamana,
kalau nak tahu,
jauh disudut hati fiyda,
fiyda teringin nak cantas orang yang berkenaan,
sebab dia tak layak jadi ketua,
totally tak layak!!!
kalau fiyda duduk kg memang fiyda buat something,
tapi sebab fiyda still belajar,
so biarlah dia,
fiyda yakin tak selamanya dia akan duduk kat atas..

Hurmm,
paling fiyda tak suka sal bila orang gaduh sal politik,
tak perlu kot,
sal politik kawan putus kawan,
suami isteri bercerai berai,
adik-beradik begaduh,
jiran tetangga tak btegur sapa..
haish, sempit tol pemikiran manusia zaman sekarang,
bagi fiyda suka hatilah nak sokong mana2x
hak masing2xkan
tak payah nak gaduh-gaduh 
xde faedahnyer pun..

fiyda sokong sape??
erk...
rahsialah...



15 November 2011

Slim = kurus

Hai semua,
petang nie fiyda just nak share
yang....
fiyda dah kurus balik..
hehehhe

sblom nie xdelah gemuk sangat,
cuma sedikit berisilah,
tapi sejak fiyda selau sedih2x & murung sebulan yang lepas,
fiyda kurus balik..
mana tak kurusnyer
x makan, xtidur..
duk nangis jer...

sekarang nie teringin nak timbang berat,
sebelum nie berat 45-46 kg,
tapi skrg rasenyer dah banyak turun,
sebab skirt jeans jadi longgar balik,
smpai kena jahit tepi..

heheheheh
tapi sekarang risau naik balik,
sebab de lah sorang manusia tue,
suka suh fiyda makan,
haish,,, heheheh

B.t.w
i love myself so much right now,
coz i dah tak sedih2x lagi,
sepanjang hari i duk tersenyum jer..
thanks pada sidia yang buat i tersenyum..

Pada yang judge ape keputusan yg i dah buat sebelum nie,
i tak kisah coz,
u know my name but not my story,
&
u know what i've done but not what i've through..

Pada yg masih mendoakan kebahagiaan i,
terima kasih banyak2x..
mungkin tuhan makbul doa2x tu,
sehingga fiyda dapat tersenyum ceria lagi,, huhuhu

/Bye

14 November 2011

Reject vs Kahwin

Hai u ollss,
arini teringin nak bcerita tentang dialog i dgn my mom,
ari jumaat aritu, i & my sis buat sesi berdialog dgn my mom,
my sis bcerita tentang masalah die & his bf,
then i & my mom bagilah pendapatkan,
tetibe diorang cuba duk korek2x rahsia i,
knape i clash dengan bf i aritu,
i know diorang sebenarnya tkejut.. huhuhu

ada seseorang cakap hati i susah nak dijangka,
yes, i'am..
oppss, xnak pnjang cite sal clash tu,
biarlah i jea yg tahu,
i tak kisah manusia di luar judge i dengan andaian2x yang tak betol,
yang penting i know ape yg terbaik untuk myself..

berbalik pada sesi dialog dengan my mom & my sis td,
setelah dikorek2x rahsia i,
i pun citelah sebenar2xnya kat diorang,
serius, i tak pndai menipu,
lebih2x lagi dengan orang i syg..
huhuhuhu
nak tahu pe my mom said,
she said :

Mak, mase umur 22 tahun anak dah ader anak 2 tau!!
tapi i umur 22 tahun masih sibuk duk REJECT orang lagi..

i just tersenyum & said,

relakslah mak, muda lagikan.. hehehhe
(alah sepnjg umur nie baru 2 org jer i reject, hukhukhuk)

Tapikan pada i lah,
tak salah tuk i memilih seseorang yang terbaik 
tuk jadi pasangan i
sebab i tak nak lalui kehidupan yang pernah
my parent lalui,
cukuplah i dan adik2x i diduga begitu,
tak nak anak-anak i plak rase ape yg i pernah rase...
huhuhu, sob.sob,sob

sabar nurul !
"kat luar sana ade ramai lagi yang diduga dengan dugaan yg lebih berat"

i sebenarnya tak kisah sape yang jadi partner life i,
i tak kisah dia tak hensem
i tak kisah dia orang miskin
i tak kisah die belajar tak tinggi

Tapi yang paling i kisah,
biarlah partner life seseorang yg dapat time family i,
seseorang yang takkan biarkan hubungan i dan famili i terputus..
dan, dan
dia sayang i,
time i seadanya,
dan...
hahhaha, akan menyusul lagi 
sebab mcm dah bcerita sal karakter calon suami lak,
part tu, i kna buat entri lain... hehehhe

/Bye
(^_^)/v

11 November 2011

Jadual Exams

Jadual exams semester 1 sesi 11/12


semua ade gap,
tapi yang seronok 17hb dah hbis,
boleh balik umah jap,
balik dalam seminggu then balik ukm lagi,
start LI dah..
tak sabar rasenye nak LI,
SRIKANDI a.k.a Pusat Kepimpinan Wanita 
buat fiyda teruja!!!

Single again !!!


Harini jumaat 11/11/11
genap seminggu
i'm totally free & not in relationship anymore..
dalam kata lain single but not available...
hahhahah

Kenape berakhir begitu???
tak perlu tanya..
fiyda ada alasan fiyda sendiri,
dan malas nak bcerita lagi..
yang pasti ini yang terbaik untuk kami berdua,

hurmmm...
pada kawan-kawan yg sentiasa mendoakan kami,
maaf sangat2x sebab semua tue dah berakhir,
tapi terima kasih yg tak terhingga pada kawan2 yg pernah mendoakan,

fiyda harap kawan2x semua masih mahu bkawan dengan fiyda,
huhuhuhu...
fiyda bukan yg terbaik
fiyda doakan semoga dia btemu dengan org yang jauh lebih baik dari fiyda..
amin..

again,
i'm sorry!!

01 November 2011

Pernahkah sekali kita memahami alam??

Mengapa Tuhan hadirkan pelangi selepas hujan?
Mengapa Tuhan tumbuhkan bunga selepas kering-kontang?
Hanya daripada benih hitam yang kusam, apabila disirami hujan lantas berbunga cantik. Maka tersenyumlah alam. Betapa indahnya aturan Tuhan.
Mengapa tidak ada hujan berpanjangan atau sinar mentari yang menyinari alam?
Mengapa harus ada putaran alam seperti hitam malam dihiasi bintang?
Mengapa untuk tidak ada sekaligus dalam satu masa?
Mengapa harus hilang sesuatu untuk sesuatu?

Jawapannya senang sahaja…
Kerana tidak ada kemanisan tanpa ada kepahitan, dugaan dan rintangan. Mengecapi kebahagiaan memerlukan pengorbanan. Setiap kesenangan akan ada bayaran. Contohnya, Tuhan hadirkan pelangi yang indah dan kicauan burung yang menyanyikan kedamaian selepas hujan.

nota kaki & tangan : copy paste dari artikel marah kepada tuhan