28 October 2011

Kedai buku & Berbasikal = TERUJA!!!

Assalamualaikum,

okay, jangan risau anda takkan baca entri sedih arini, hehhe
arini fiyda nak citer sal TERUJA

1.Kedai buku
tengahari tadi fiyda teman zaty a.k.a zaty kecik,
then lepas tue die lak teman fiyda p kedai buku,
kedai buku dekat pkns bangi jer,
tapi fiyda suka p kedai tue,
setiap kali fiyda p kedai p kedai tue
fiyda rase teruja & seronok,
rase cam nak baca semua buku dalam tue..

2.Berbasikal
nie citer petang tadi lak,
seronok & teruja sangat2x dapat berbasikal dari bilik ke kiosk,
sepanjang jalan fiyda asyik tersenyum jer,
terima kasih pada juela & cik melur yang sudi teman fiyda berbasikal,
walaupun time tue hujan & guruh berdetum-detam..
tie lepas cuti kite kayuh lagi erk... hehehe

3.Comel
 tadi terjumpa pic dak nie,
comelkan!!!
korang2x fiyda nie memang jenis suka baby,
teringin nak dapat baby comel cam nie
insyaALLAH, 
amin..

alhamdulillah, setelah seminggu batuk & tak sihat,
arini fiyda rase dah beransur sihat,
cuma sejak petang tadi fiyda migrain,
tapi fiyda lawan gak rase sakit tue dengan pergi berbasikal.
fiyda sebenarnya tak suka orang tengok fiyda lemah & sedih,
fiyda nak lawan semua rase nie...
fiyda yakin fiyda boleh, insyaallah. amin

to someone :
kalau takot dilambung ombak jangan berumah ditepi pantai... ^_^






22 October 2011

Solat Istikharah


Ya Allah, aku memohon petunjuk memilih yang baik dalam pengetahuanMu, aku mohon ditakdirkan yang baik dengan kudratMu, aku mengharapkan kurniaMu yang besar. Engkau Maha Kuasa dan aku adalah hambaMu yang dhaif. Engkau Maha Tahu dan aku adalah hambaMu yang jahil. Engkau Maha Mengetahui semua yang ghaib dan yang tersembunyi.
Ya Allah, jika hal ini (***) dalam pengetahuanMu adalah baik bagiku, baik pada agamaku, baik pada kehidupanku sekarang dan masa datang, takdirkanlah dan mudahkanlah bagiku kemudian berilah aku berkah daripadanya.
Tetapi jika dalam ilmuMu hal ini (***) akan membawa bencana bagiku dan bagi agamaku, membawa akibat dalam kehidupanku baik yang sekarang ataupun pada masa akan datang, jauhkanlah ia daripadaku dan jauhkanlah aku daripadanya. Semoga Engkau takdirkan aku pada yang baik, sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas setiap sesuatu.”

amin

Layan lagu sat..



TrAgEdI CiNtA-AcHiK & NaNa

L-Tidak pernah ku lupa kenangan cinta pertama dikala dua insan
bersatu dilembah cinta,hanya engkau lah wanita yang bernama kekasih,
siang malam ku kau yang ku rindu

P-aku jua seperti mu di buru memori silam biarpun tika ini,diri telah dimiliki,
oleh seorang lelaki yang bernama kekasih,namun bayangmu masih di hati

L-biarkan kenangan menjadi kenangan,kisah silam kita tak mungkin berulang

P-kesetiaan juga kasih sayang tidak menjanjikan kebahagiaan

L&P-dan kini semua berakhir,cinta kita yang suci rebah ke bumi,hanyalah tinggal serpihan,
kisah suka dan duka ku simpan

L&P- itulah ...lumrah dunia tidak semua yang indah kekal lama,memanglah kita bahagia namun takdir berubah segalanya......

L-biarkan kenangan menjadi kenangan kisah silam kita tak mungkin berulang

P-kesetiaan juga kasih sayang tidak menjanjikan kebahagiaan

L&P-dan kini semua berakhir cinta kita yang suci rebah ke bumi hanyalah tinggal serpihan kisah suka dan duka ku simpan.....

L&P-itulah lumrah dunia tidak semua yang indah kekal memanglah kita bahagia namun takdir merubah segalanya....


lalallalala.......(^__^)

Ini Bukan Diri aku Yang Sebenar

Assalamualaikum,
hai semua, harini fiyda bangun awal...
kalau korang nak tahu kenape fiyda tulis camtu,
sebab sejak akhir2x nie fiyda selalu susah tidur,
then selalu bangun lewat..
tapi arini semalam fiyda susah tidur,
tidur dah kul 2 lebih tapi bangun pukul 5 pagi,
dan antara tu dah bape kali entah fiyda bangun,
YES bagi orang lain biaselah nie, tapi tak bagi fiyda..
tubuh fiyda takbiase...

fiyda sangat DEPRESSED, STRESS & sewaktu dengannya..
badan + otak penat, penat sangat2x..
fiyda sekarang dalam usaha dekatkan diri pada ALLAH,
kate orang backt to basic,
sebab fiyda tahu hanya dengan cara nie fiyda akan 
dapat ketenangan, mudah2xanlah...

I MISS MYSELF
rindu fiyda yang mudah tidur malam,
fiyda yang bangun pagi,
fiyda yang suka makan,
fiyda yang suka ketawa
huhuhuhu....

MAK!!!
(T__T)

‎"boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi
(pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah
mengetahui, sedang kamu tidak Mengetahui.”

(Surah al-Baqarah: ayat 216)

Selalu sakit

Assalamualaikum,
sejak dulu sampai sekarang fiyda selalu sakit,
kata ayu sakit tue satu dugaan,
Yes dugaan, then dugaan nielah yang akan buat kite jadi kuat..
fiyda selalu terpikir malangnya orang jadi suami fiyda,
sebab fiyda selalu sakit..
Jadi lelaki yang nak jadi suami fiyda kena pikir banyak kali sebab 
fiyda perlukan lelaki yang boleh jaga fiyda,
yang takkan tinggal fiyda time fiyda sakit..
then fiyda nie sgt sensetif tau... hahahha

kadang2x terpikir mungkinkah fiyda tak sempat pun kahwin,
dengan kata lain fiyda akan tinggalkan dunia nie before jadi isteri orang,
sape tahukan tue,
semua tu rahsia yang hanya Pencipta kita yang tahu..
(^_^)

Jika mase tu dah tiba,
fiyda cuma nak semua orang yang pernah hadir dalam hidup fiyda
sepanjang usia fiyda dimuka bumi nie tahu
fiyda tak nah menyesal kenal diorang,
tak pernah ade benci pada diorang..
dan paling penting fiyda sayang diorang kerana ALLAH..

 

nota kaki & tangan : selalu tak sihat & susah tidur malam & xsuka makan..


21 October 2011

Salahkah bila aku mencintaimu

Pepagi buta nie jom layan lagu nie...



Armada - Cinta Itu Buta 

Salahkah bila aku mencintaimu
Dan berharap engkau kan jadi milikku
Walau banyak yang bilang kau tak pantas untukku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Sayang ku mohon jangan tolak cintaku
Jiwa ragaku ini hanya untukkmu
Aku rela berkorban demi cintamu itu
Biarlah orang berkata apa
Manusia tiada yang sempurna
Kuterima kau apa adanya
Yang penting aku bahagia

20 October 2011

Andai dapatku Suarakan....

Pasti akan aku  suarakan :


Ya,
dari dulu sampai sekarang aku tak pernah berenti menyayangimu..

Stressyer.....

hai blog,
i miss u tau,
lama tak conteng-conteng u...
sory, huhuhu

fiyda sebenarnya sangat2x penat,
dari cuti aritu lagi fiyda penat,
bila dah masuk UKM,
rase penat tue berganda-ganda,
sampai fiyda rase i can't manage myself anymore..

disebabkan penat sangat,
fiyda jadi Stress,
bila dah stress semua benda tak jadi,
semua stuck..
adoi!!!

 paling merunsingkan
i miss wrong person 
& on wrong timing...
i don't know what going on now..

hanya pada tuhan tempat yang fiyda boleh
mengadu & mohon petunjuk..
fiyda taknak tersalah buat keputusan,
fiyda serahkan semuanya pada takdir..
semoga semua yang jadi sekarang akan beransur tenang,
semoga semua nie buat fiyda jadi lebih kuat & matang amin..

fiyda teringin nak cerita lat sini ape yang jadi pada diri fiyda,
but i can't...
fiyda tak nak guriskan hati mana-mana pihak..
biarlah fiyda pendam semuanya..
oklah, selamat malam..
Daa






nota kaki & tangan : sory, my english .... broken.. huhuhu


Wordless Wednesday 5#

Sanggar kerja Perancangan Strategik PKW


Opening with the vc


The rapporteur


we all with Datuk Seri Shahrizat


(^_^)


We all with Pengarah PKW


Wisdar yg suka usik ayu..


nota kaki & tangan : sory my blog, i sangat busy sampai tak sempat nak conteng2x macam dulu.. :(


12 October 2011

Wordless Wednesday 4#

Cameron higland & Orang asli
7-9/10/11




nie cite weekend aritu,
sorylah cik blog lama tak conteng u,
lately i busy sangat,
semakin busy semakin merosot lak kesihatan i,
okaylah, tie ade mase i cite tentang that xtiviti..
daaaaa, assalamualaikum

nota kaki & tangan : tangan dah makin ok & minggu nie prgram di hotel pan pasifik KLIA lak..

05 October 2011

Rindu sangat2x..

Dalam keadaan fiyda sekarang
Demam + selesema + sakit tangan +tekanan darah rendah
membuatkan fiyda jadi sensetif sangat
tetiba jer teringat mak, abah & adik2x..
dan tidak semena2x air mata mengalir dengan laju sekali,
rindu sangat, Mak, kak nak balik !!!!
huhuhuhuhu


nota kaki : xde mood nak p fieldwork di cameron... nak balik !!!

Wordless Wednesday 3#



Nie pic minggu lepas.
hadiah fiyda untuk si dia yang berkonvo...
kek nie bukan shj cantik tapi tersangatlah sedap..
fiyda mula ingat nak buat surprise tapi 
tak jadilah sebab tak pandai... huhuhu


P/S : Still demam + sakit tangan belah kanan + Homesick tahap cipan + (T__T) huhuhu

02 October 2011

Prog Teman 1 Azam UKM-WNCO

Weekend nie (semalam & arini )
actually sejak jumaat aritu lagi fiyda dah get ready tuk prog nie,
mesti korang nak tahu per Program Teman 1 Azam nie kan??
program nie sebenarnya program usahawan,
bukan tuk student tapu tuk mak cik2x semua.
mereka nie kebanyakkan dari background peniaga kecil2xan & gol miskin bandar..

Jadi tujuan prog nie sebenarnya nak tolong diorg 
kembangkan lagi business diorang,
mereka yang terpilih akan diberi geran RM5000 sorang..

Sepanjang bersama diorang banyak yang fiyda belajar 
kate my prof, prof Madeline
belajar bangun pagi coz semalam pergi NWCO
untruk amik diorang bawak ke UKM..
memang betol ape yang prof cakap
kehidupan diluar sana lebih banyak ilmu sebab
diluar sana dipanggil UNIVERSITI KEHIDUPAN.
tak semestinya oarang yang cerdik pandai itu dapat berjaya jika tiada ilmu kehidupan..

Alhamdulillah, rase bertuah sanagt,
syukur sangat dapat kenal diorang...
seorang kakak nie die bhsakan die along,
katenyer :
 " BIAR ORANG TENGOK LUARAN BURUK TAPI DALAMAN KITER MESTI MAU CANTIK"

kalau ikotkan byak yang fiyda nak citer,
tapi otak nie tepu jer rasenyer
tak tau nak citer camner
cos i still demam..

oklah,
selamat malam, assalamualaikm..

01 October 2011

I'm sick


Bermula semalam,
tetibe hidung gatal-gatal
then panas..
tetibe bangun pagi tadi terus ade
bendalir @ mukus dalam rongga hidung 
badan pun panas..

then sekarang tak larat sangat,
huhuhuhu

oklah tue jer citer tuk arini,
daaa
assalamualaikum


P/s : i dah dapat ape yang i nak di entri sebelum nie... wink2x