29 September 2011

I WANT THIS ONE !!!



Samsung Galaxy Mini

sebelum nie fiyda teringin nak beli sony ericson vivac,
mcam yang fiyda ceritakan dalam entry henpon baru 2,3 bulan lepas
tapi lately nie fiyda search kat internet ramai yang cakap henpon tue tak ok sgt,
then lately ramai yang pakai hp Samsung,
bila ditengok2x berkenanlah kat hp kat atas tu...
ade tak sape2x nak belikan tuk fiyda?? hehehhe

oklah selamat malam u ollss...
assalamualaikum.

Wordless Wednesday 2#

Konvo Mereka


semua tersenyum lebar, 
paling syok semua dapat bear besar & hadiah..
tak sabar nk konvo gak tahun depan,
insyallah, amin

26 September 2011

Ramai yang like

..
........
............
...................
.........................
..............................

semalam sebelum tido fiyda de post status kat atas tu.
ramai tol yang like ayat tue,
fiyda pun like jgak...
korang2x like tak??

25 September 2011

5 S0ry !!!



1. Sory :
Pada seorang teman, kerana maybe arini fiyda 
banyak buat perkara yang menyebabkan die kecik hati

2. Sory
Pada my BFF & her man @ my frend kalau sebab fiyda korang gaduh,
sungguh terase bersalah lak tengok korang camtu tadi...

3. Sory
Pada insan-insan yang harap fiyda time satu komitmen,
kalau sekarang bukan tahun akhir mungkin fiyda akan terima,
w/pun thanks sebab korang faham cara fiyda berkerja,
rase dihargai..

4. Sory
Pada tesis & asgment fiyda sebab tak sentuh korang selama weekend nie,
HOW BAD I AM..

5. S0ry again
to myself coz tak dapat jadi yang terbaik...




p/s -------> 


21 September 2011

Wordless Wednesday 1#


duniaku time cuti 2 bulan yang lepas..
(^_^)/<3

Kucing-kucingku

Hai...

tetibe malam nie,
windu kat kucing2x kat umah...
kalu u olls nak tau,
kat umah fiyda de ramai sangat kucing,
bulan pose aritu tambah lagi 4 ekor  baru beranak..

Kucing yang fiyda paling fiyda syg nama putih,
alah x dapat nak share gmbar,
lam lappy nie tak de gambar,
dlam lappy dulu de bnyak gmbar diorg... huhu

oklah, putih ade 2 ekor,
dua2x fiyda syg,
dua garang...
putih yang tua mak fiyda panggil tua coz dia dah tualah... hahahha
dulu kitaorang ingat die bisu sebab die tak nah bunyi,
tapi sejak akhir2x nie dah pandai dah..
semua kucing lain yang bukan kucing kitaorang dia halau,
haritu before fiyda balik ukm,
die gaduh smpai bedarah...
kecian sgt....
berjuang demi pertahankan umah tempah tumpah darah beliau... hahaha

Semua kucing fiyda manja,
putih yang kecik suka membebel,
nukut (nam kucing) suka tido kat fiyda,
itiq manja tapi garang
hitam suka marah2x sebab puteh tua suka rogol die.
semek (mak kucing) suka tinggalkan anak2x die
bulat & panjang paling nakal, suka usik putih kecik
sebab fiyda sayang putih kecik jadi diorang jeles,
kucing pun pandai jeles... huhuhu

ni yang nama itiq, nie gambar time hari nisfu syaban..




dan 3 nie pic nukut...
nie jea yg de gmbar.. oklah.. daaaa



20 September 2011

Tangan Hawa


Assalamualaikum,
sape suka ayat yang fiyda post kat fb fiyda tue
sila angkat tangan..
hehehhe,
fiyda copy jer ayat tue,
tapi fiyda suka..
fiyda harap fiyda dapat jadi hawa yang dimaksudkan,
alangkah indahnya dunia nie...
fiyda sedar fiyda bukanlah baik sangat,
tapi jauh disudut hati kecil fiyda,
fiyda teringin untuk jadi yang terbaik untuk diri fiyda,
family, kawan & masyarakat di sekeliling fiyda..
insyallah.. amin.

Hmm, sory taching ckit malam nie,
tetibe je homesick..
rindu kat mak, adik2x & kucing.. huhuhu

Ya allah,
kuatkanlah hatiku melawan segala godaan nie...


15 September 2011

AL-FATIHAH

ASsalamualaikum,

Hanya satu ingin fiyda katekan,

Pada keadaan yang mengharuskan menangis,
tak usah berpura,
menangislah !!

Hari nie fiyda & teman-teman yang sewaktu
telah kehilangan seorang guru..
kehilangan diwaktu fiyda masih tercari-cari,
terase amat kerugian..

MOGA ROH BELIAU DITEMPATKAN DIKALANGAN ORANG BERIMAN,
AMIN...

13 September 2011

Quote yang Menarik..

Hai u ollss...
Assalamualaikum,
arini fiyda terjumpa quote yang menarik
& terase nak kongsi kat sini...

Perasaan cinta yang lahir terhadap seseorang bukanlah tanda
 kita akan memilikinya. Namun kekadang ia muncul sebagai 
ujian dariNya buat kita, ingin melihat bagaimana kita memelihara, mengawal dan mengurusnya. Perasaan cinta itu amanah, dan amanah pasti akan dihisab oleh Allah..” 

mendalamkan maksudnye,
so renung2kan dan selamat beramal...
Daaa

12 September 2011

Huyoo.. Dah Final Year !!!

Assalamualaikum

first entri untuk sem baru nie..
hmmm, macam tak caya jer dah final yer,
rase cam baru semalam habis MMP..
Hehehehe, ayat klise..

Sem nie fiyda betol-betol nak fokos...
harap sangat dapat tingkatkan result sem nie...
fiyda harap sangat dapat buat abah & nak hepy... huhuhu

oklah korang, tie kite story2x lagik...
daaa