31 May 2011

They just human


And



Kalau korang manusia bijak pandai mesti korang fham pe yang fiyda nak sampaikan... ^_^
Pssssstttt : fiyda exams mid term malam nie, wish me luck ya !

23 May 2011

Tanggungjawab Lelaki

Assalamualaikum..
malam nie ade sesuatu yang membuat fiyda nak menulis
Tentang Tanggungjawab lelaki dalam Islam,
fiyda bukanlah orang alim atau warak sangat,
Tapi fiyda ingat ape yang fiyda pernah belajar
dan ape yang fiyda pernah baca..

Tanggungjawab lelaki dalam islam sangat berat..
Di akhirat nanti, Seorang Lelaki akan dipertanggungjawabkan
terhadap 4 Wanita :

~Isterinya, 
~Ibunya,
~anak perempuannya 
~Saudara Perempuannya

Tapi kenape mereka abaikan isteri mereka???
kenape mereka biarkan ibu mereka ??
kenape mereka tak nasihat anak2x mereka ??
kenape mereka biarkan kakak mereka kesusahan ???

fiyda sedar fiyda bukan orang yang selayaknya 
berbicara tentang agama
tapi fiyda sedih bila kejadian itu selalu berlaku..
tapi fiyda tak berdaya....

Psssttttttt : fiyda harap fiyda dapat jadi sekuat & setabah mak

Short Sem Punyer Exams

Haish, xdapat tido & tak ngantuk lak malam nie,
mungkinkah nescafe free penyebabnyer???
hehehe, tadi fiyda dapat air nescafe free so minum jea lah..

tak tau nak wat per bila tak dpat tito cam gini,
nak Study kepala cam sakit..
tuelah minum llagi nescafe ko tu ader migrain (bermonolog sendiri)
alah alasan malas studylah tu.. hehhehe

Jadual exams untuk short sem dah kuar..
3 hari berturut-turut exams...
Cam gini mmg dah kena studylah sebab tie xder study week.. huhuhu


Hmmmm.. mengeluh jap tengok jadual exams..
Moga2x dpatlah naikkan result sem nie...
ok lah, nak tidolah...
selamat malam...

Pssssttt : nak naikkan result kenalah usaha bukan cakap jer ! ! !

21 May 2011

Mandi-Manda

Assalamualaikum...
bila baca title fiyda kat atas tu kan..
ape kawan-kawan rase fiyda nak citer pagi ni???
alah tekalah...
oklah tak nak tak perlah... hehehhe

Fiyda sebenarnyer nak citer sal pegi berkelah..
family fiyda suka sangat pergi berkelah,
seronok buat makan-makan..
hmmm.. rindu kat dioranglah plak.. huhuhu


Nie kat Highway tepi Tasik kenyir, fiyda ngan adik2x, mak & budak2x keje mak,
time nie fiyda tak mandi pun tapi basah gak main air,
kitaorang satu family yang pergi pakai baju merah,
baju menteri besar Trgnu..

Yang nie kat tempat yang sama tapi yang nie dengan 2 family bapak sedara ( adik-adik mak)
yang kat lam gambar nie adik sepupu fiyda.. yang nie banyak sangat makanan kitaoarang bawak,
mak-mak sedara fiyda masak best ! ! ! Rindu sangat nak macam nie lagi..

Yang nie lak, dekat Air terjun Sekayu time adik Shafiin duk ngan kitaorang,
kat umah adik kat thailand tak dpat buat aktiviti cam nie,
so bila dpat mandi2x cam nie bukan main seronoklah die..
sampai tak nak naik darat, sampai terketar2x sejuk..
umur die time nie dah 5 tahun dah tapi masih nak berdukung,
so fiydalah yang selalu dukung die...
Lama dah tak jumpa adik... 
rindunyer, sob.sob.sob
http://www.emocutez.com


Ok balik pada topic asak kiter,
disebabkan sekarang musim short sem,
and fiyda pun kat UKM tercinto nie...
jadi fiyda teringin nak p berkhelah ngan kawan-kawan..
mandi2x, makan2x... bestnyer..
tempatnyer maybe boleh p sungai tengkala or Gabai,
tak pun tukar angin sikit p mandi laut kat port dicson ke...
hehehe bestnyer...

http://www.emocutez.com


Jomlah kawan2x.. mesti seronok,,, huhuhu



Psssstttt : hari nie buah hati kita dah balik dari Paris.. hehehe

20 May 2011

Maharajalawak Minggu 8..

Dah nak habis dah hari jumaat,
dari pagi sampai petang duk lepak atas katil jer..
busannyer, maybe nielah hari jumaat yang paling bosan..

Mcamna tak bosan,
kalau kesorangan jer..
takde adik2x, xde mak, xde insan tersayang.. huhuhu
kawan-kawan pun mesti duk melepak kat bilik masing2x..

Dan lebih membosankan bila malam nie tak dapat tengok maharajalawak,
biase tiap2x minggu tak miss tengok zizan... hehe
tapi malam nie tak dapat nak tengok Jozan performe.. huhuhu
http://www.emocutez.com

Tapi aku fiyda yakin Jozan mesti terbaiklah,
tapikan yang akan jadi persoalan malam nie,
sapelah yang diserap masuk balik,
janganlah Amir... huhuhu

Pada yang mengundi jangan luper undi Jozan erk,
kalau tak nak undi jozan undilah Jambu
takpun sepah & Nabil..
yang lain tu tak yah lah undi... hehehhe



Oklah korang, dah tak tahu nak merepek ape..
tie kalau ade idea fiyda conteng lagi...
http://www.emocutez.com

Pizza oo Pizza

Assalamuallaikum,
hari nie hari jumaat,
duk melepak kat bilik jer tak g mana2x pun,
cuma nak p kuar bli makanan jer jap lagi..

Sebut sal makan.
korang mesti leh agakkan ape yang fiyda nak ckap..
yealah tajuk kan dah terang-terang sebut pizza..
Fiyda dah lama TERINGIN sgt nak makan pizza.. huhu
Tambahan sekarang pizza ader buat promosi 

nie kat bawah nie poster promosi tue..

Find out about our Wow Savers

Find out about our Sensasi Delight

uurrmmmm cedapnyer...

Kan  seronok kalau ade orang nak mam pizza ngan fiyda,
besok bf fiyda dah blik dari Paris,
teringin nak ajak die tapi die tak suka sangat makan pizza,
tak kenyang katenyer...

Alah fiyda bukan tak nak p sorang,
tapi fiyda seganlah.. heheheh
dulu fiyda dah penah p sekali,
diorang yang keje kat situ duk usyar2x fiyda..
bukan nak auta atau nak perasan tapi memang kenyataan itu yang terjadi,
sampaikan fiyda dapat air free, tu duk kejap jer,
kalau duk lama entah2x pizza pun dpat free.. hehehe
http://www.emocutez.com


Oklah, perut pun dah bunyi2x nie..
fiyda nak kuar p cari nasik dululah,
Bye... http://www.emocutez.com

Psssttt : kalau de sape2x nak mam pizza ajaklah fiyda erk...

Random Wesak Day Holiday

Hai u ollss...
ooppss... ape nie teruk tol kan..

Assalamualaikum..
fiyda bukanlah nak citer sal wesak,
tapi fiyda just nak citer xtvt fiyda sepanjang fiyda di hari wesak..
random jer nie tau...

Memasak
fiyda target nak masak 3 resepi baru tapi 1 jer fiyda sempat masak,
kuih tan yuan.. tak dpat nak kongsi gambar coz camera xde..

Mengemas umah
Hari selase mase cuti wesak,
fiyda, mak & adik2x pakat cuci umah,
fiyda cuci bahagian dapur & bilik mandi,
siyes penat sgt.. habis sakit badan..
tu lah mak nak sangat umah besar2x... huhuhu
tapi seronok dapat bersih umah sama2x..

Hospital
Tok wan fiyda masuk hospital lagi,
before balik UKM sempatlah fiyda ngan adik p tengok jap..
Otw balik umah dari hospital dah magrib dah,
fiyda ckap kat adik jgn bawak motor laju2x sgt dah magrib nie..
tau die jawab per..
dier cakap mana laju, kosong jer meter nie...
huhuhu kalau korang nak tahu meter motor tue rosak..
tu yg kosong tue... terkena lagi fiyda..

Adik-adik
Tiap kali balik umah mesti fiyda akan luangkan banyak masa ngan adik-adik,
makan sama-sama
tengok tv sma-sma
gelak sma-sma
tidur sma-sma
best sangat.
tie kalau semua dah kahwin, xdenyer nak cam nie lagi.. huhu
fiyda syg sgt adik2x fiyda
fiyda bangga dgan adik fiyda yg no 3
fiyda rase cam die dah matang,
die banyak bantu family...
alhamdulillah..


Kucing
kalau kawan2x nak tau umah fiyda de banyak kucing,
kitaorang semua suke kucing,
kucing fiyda comel tau..
skrg fiyda dah rindu kucing2x yang manja tue.. huhuhu

Panggilan Dari Jauh,
Tekalah sape call fiyda dari jauh???
hehehe
Pak we fiyda call fiyda,
mula2x rase cam mimpi jer die call
bangun pagi tue fiyda tersenyum sorang2x..
second call pun cam tu gak tpi second call cam sedih sikit,
fiyda dpat rasekan die rindu fiyda...
seronoknyer.. hehehe

Business Mak
Business mak masih tak stabil lagi,
fiyda kesian kat mak
macam2x menda jadi kat mak
macam2x dugaan..
Fiyda selalu doa mak & semua orang dlam family fiyda dimurahkan rezeki,
fiyda harap penat lelah mak berbaloi..
" Mak kak syg mak ! !"

Bas
last kot nie.. heheh
btw just nak cakap first time fiyda naik bas duk seat paling belakang,
ya allah sgt2x tak suka.. huhuhu
fiyda tukar tempat dengan orang depan fiydam
nasib bek dia xmarah... huhu

okllah cukuplah fiyda mengarut..
Daa.. selamat malam

Pssstttt : tak sbar tunggu si dia balik

12 May 2011

Sebab fiyda nak balik Lagi...

Hai, assalamualaikum...

Esok pagi2x,
fiyda akan naik bas balik umah..
umah mna lagi umah mak kat Trgnulah..
Nak blik umah mak mertua, tak kahwin lagi.. hikhikhik

Kalau ader yang perasanlahkan,
fiyda baru lagi balik lepas exam aritu,
then now nak balik lagi.
mcam umah fiyda ngan UKM dekat sgt huhuhu..

Ader banyak sebab fiyda nak balik minggu nie..
First sebab adik & mak suh balik,
minggu lepaskan bufday fiyda,
adik ckap die nak buat surprise...
surprise pe dah tahu.. hihhihi


Second sebab Si dia tak der kat UKM,
p g mna???
kat semalam fiyda dah ckap die p Paris..
Fiyda rindulah die tak de..
yealah selalu fiyda p makan ngan dier,
skrg tinggal sorang2x...
biase kalau die tak der
ade gak msg, nie xdapat nak msg..
Kalau fiyda duk bilik sorang2x cam sekarang fiyda mudah rase nak teriak,
bimbang sebab xde kabar beritakan..
So sebab tulah fiyda nak balik..

Then sebab musabab yang lain lak,

1) Bosan duk sini sorang2x, Roomate balik umah gak

2) Hari selase nie cuti wesak.. (macamlah fiyda yang sambut Wesakkan)


3) Hari isnin tak der kelas so, lamelah ckit dapat duk umah.

4) Sebab fiyda memang nak balik... hukhukhuk

Tak sabar nak balik pepagi sok,
sorang2x kat bilik nie menyeksa perasaanlah.
lagipun fiyda de resepi baru nak try masak kat umah,
Tadi kuar beli bahan2x ngan diela.. ^_^
Oklah, doakan fiyda selamat smapai Trgnu sok erk...

Pssssttttt : Leh tengok Jozan kat umah malam sok...

11 May 2011

Zizan ooo Zizan

Assalamualaikum,
tetibe jer arini nak tulis entri sal Zizan,

Zizan mana??

Mestilah Zizan Rajalawak.. hehehe



Sejak kebelakangan nie,
fiyda perasan makin ramai yang digosipkan ngan zizan,
yealah zizankan menang time ABP aritu..

Dulu zizan couple ngan leez tapi sekrang dah ptus dah,
tak de jodoh lah tu...



Baru2x nie fiyda dengar dier kena gosip ngan Juliana Evan



2,3 hari nie lak fiyda dengar zizan dengan Natasha Hudson lak



Esok2x tak tahulah ngan sape lak... huhu



Kalau die kenal fiyda gerenti die suke fiyda.. hikhik

jangan salah fham nie bukan blog gosip artis tau!!
fiyda saje jer tulis sal zizan nie..
sebab fiyda minat zizan..

Ok lah, chow dulu..
nak kuar mam jap..



Pssstttt : Suka sangat tengok Jozan dalam maharajalawak

10 May 2011

~ Sedih ~



Kenape kegembiraan yang aku lalui 2, 3 hari lepas
begitu cepat tinggalkan aku???
kenape aku tak boleh terus tersenyum & bahagia..




08 May 2011

I Love My Mom

Assalamualaikum,

Semalam ( 7/05/11) genap umur aku 22 tahun,
Then hari nie kat FB semua orang duk post ucapan buat ibu masing-masing,
So entri nie khas for my mom, w/pun aku tahu mak tak akan baca pun. huhuhu


Semalam aku msg mak :

Assalamualaikum, mak
Hari nie umur kak dah genap 22 tahun,
mak, time kasih.....
Kak mintak maaf kalau selama 22 tahun kak jadi anak mak
kak bukan anak mak yang baik,
kak sayang mak,
kak nak mak tahu walau ape pun orang kate kat mak,
mak tetap mak yang terbaik pada kak..
SELAMAT HARI IBU MAK.


Then mak balas panjang, nie antara :

Terima kasih anak mak, semenjak mak lahirkan kak,
sampai detik nie, mak amat bahgaia & bangga jadi mak
pada bayi bernama nurul afidah ashma.


seakan semalam baru mak cium pipi gebu kak,
masih terbayang dimata mak gembiranyer abah dukung kak,


SELAMAT HARI LAHIR SAYANG..
MAK DOAKAN HIDUP ANAK MAK SENTIASA DALAM RAHMAT ALLAH
DUNIA & AKHIRAT..


Berkali-kali aku baca msg mak,
tiap kali tuelah juga aku tak dpat tahan airmata aku dari mengalir,
aku terharu sgt,
aku tahu 22 tahun dulu mak pertaruhkan nyawa untuk selamtkan aku,
aku yakin mak & abah pasti sangat gembira akan kelahiran aku,
gembira dengan kehadiran anak sulung mereka,
betapa indahnyer detik tue..



















Buat mak yang sentiasa mengucapkan kata maaf pada anaknya,
Pada anakmu ini dirimu tiada salah pada diriku,
sedangkan sebaliknyer patut terjadi,
sepatutnyer anakmu ini yang memohon maaf,
sepanjang 22 tahun nie,
mungkin dalam sedar & tak sedar dirini
ade melukakan hati mu,
membuatmu sedih,
membuatmu marah
membuat kecewa
selalu menyusahkan dirimu,
..................................

Mak, anakmu ini terlalu menyayangi dirimu,
anakmu ni sedar sampai akhir nyawa anakmu nie,
belom tentu lagi dpat balas segala jasa-jasamu,
Terima kasih atas segala kasih & sayangmu,
Bagi anakmu ini,
dirimu adlah ibu terbaik
anakmu tak pernah menyesal jadi anakmu..
maaf mak sebab anak mak ini degil, nakal, selalu tak dengar nasihat mak...

SELAMAT HARI IBU,
SAYANG MAK SEPENUH HATI KAK.


Psssssstttttt : rindu mak ketat2x, hujung minggu nie nak balik.. ^_^

All the wish

Sengaja fiyda postkan kat sini,
sebagai kenang-kenangan fiyda sendiri..

sini fiyda just nak kongsi ucapan-ucapan daripada
kawan2x yang ucap kat FB,

 





















































Dan 
tak luper thanks to ex pengetua
yang sudi wish kat fiyda..



Time kasih pada semua kawan..
kamu semua adalah kawan yang baik yang fiyda ader,
kawan zaman sekolah, kawan zaman u & kawan alam maya..

Oh yer tak luper yang wish kat henset.
Thanks to my beloved sis.
Aimi Athirah,
Thanks to Ajih Kaizen & Zura Zubir..