31 December 2010

Fiyda cuti lagi...

oklah, nie entri last
untuk hari nie...


lepas nie fiyda nak cuti berblog jap 2,3 hari..
sebab fiyda kan nak balik umah..
fiyda balik bukan nak smbut new year tau!!
fiyda balik sebab nak tolong my mom..

sebelum tu fiyda nak wish kan kat semua yang sudi baca blog nie,


P/s fiyda : jangan terikut sangat budaya barat menyambut new year, 
cukuplah sekadar memasang niat yang baik shaja.
fiyda tak excited pun sambut new year
sebab fiyda dah excited smbut
tahun baru islam
awal muharam aritu...


oklah, akhir kata semoga tahun hadapan kita semua akan
lebih sukses lagi... hehhehe
btw doakan fiyda selamat smpai esok erk,
dan janganlah banjir (adik cakap air dah naik tadi)
sebab kalau banjir tak sampailah umah... hehehhe

daaa...
assalamualaikum,
jumpa lagi...


30 December 2010

Sepatotnya dah sampai umah...

Entri kedua buat malam nie,
di saat kawan2x sedang rancak ber meeting tapi fiyda
duk tambah entri kat blog,
bukan suka2x tak nak p tapi,
fiyda penat sangat2x...

mengenai tajuk entri nie,
fiyda sebenarnya nak balik kg arini,
dah siap packing dah pun,
tapi ade sedikit kesilapan berlaku menyebabkan,
fiyda masih di UKM.. huhuhu

Minggu lepas abah fiyda belikan tiket flight,
tapi abah tersilap beli tiket sebelah pagi,
so abah cakap abah nak tukar balik,
tapi abah terlupa.. huhuhu
so tiket flight pgi tdi burn...
flight tu terbang pergi dengan tempat fiyda kosong,


Sedey kot dahlah fiyda tak de duit,
so petang tadi fiyda p lah intai2x tiket bas tuk malam nie,
sekali lagi sedey,
semua tiket bas ke Kuala Terengganu penuh...
Tapi nasib baik ade tiket pagi sok kul 8:30 pagi,
tu pun bas tu jer yg ader,


nilah basnyer,
RM43.00 so balnce rm7.00
makan pun aimi yang tolong bayarkan dulu,
nasib baik ader aimi yang baik hati..
harap2x takdelah halangan lagi esok,
walau cam ner pun fiyda nak balik jugak...
Satu lagi masalah esok fiyda nak g hentian kajang naik ape pagi2x,
kalau naik rapid mesti tak sempat,
Nak mintak cik abang tolong hantar,
tapi cam menyusahkan dierlah plak,
lagipun dier tak sihat..
nak naik teksi, duit lak xder..
adoiiii...
dugaan2x...
SABAR jealah....

kawan2x semua doakan fiyda,
selamat sampai kg esok erk..
fiyda memang kurang suka naik bas,
sebab fiyda takot,
sebab tue fiyda selalu naik flight...
tapi kalau flight xcident,
mayat pun x dapat dkenalpasti... huhu

tawakal jealah pada allah s.w.t

Minggu & hari yang sangat Bz..

Assalamualaikum..

Dah beberape hari fiyda tak update blogkan,
fiyda sibuk sikit minggu nie,
Macam2x yang nak kne selesaikan,
tambah-tambah plak kuliah dah start dah...

Minggu lepas fiyda ade buat permohonan
tambah unit untuk tmbah 1 lagi subjek,
tapi permohonan fiyda direject,
ok, fine tak perlahkan..
tiba2x member fiyda ajak fiyda
buat rayuan, so dari semalam fiyda & dia cuba
jumpa timbalan dekan,
tapi setelah jumpa keputusannya tetap sama
tak dapat jugak... huhu

Semalam fiyda mimpi ngeri,
takot & sedey sgat2x,
sampai fiyda rase fiyda betol2x menangis mase tue...
harap2x biarlah ia sekadar mimpi..
fiyda belom bersedia untuk semua itu...

cerita harini lak,
pagi2x tadi fiyda bangun solat & p kelas makro,
sampai kelas tak jadi p kelas sebab member ajak g jum tim.dekan
time tu baru kul 8 tapi timblan dekan msuk kul 9,
so fiyda pgi makan bubur kat bakeri dulu
then kul 9 pgi balik takde jgak beliau
fiyda balik settlekan surat rayuan, surat mintak sumbngan hamper &
surat mohon sijil dari ppp,
bkerja balik ke FEP then balik kajai balik sebab nak cari dr tajul,
then pgi ppp balik...
fuhh.....
Kesimpulannya memang penat...
MySpace

cukuplah cerita sal nie,
jap agi fyda nak buat 2 lagi entri.. hehhehe

26 December 2010

My weekend

Assalamualaikum,
arini fiyda rse fiyda dah berjaya
untuk tdo selepas subuh..
semua orang pasti tahu tido lepas subuh adalah tidak elokkan,

MySpace

I hope i have a beautiful sunday...

25 December 2010

Wanita Matang

Assalamualaikum,
arini fiyda bosan sangat,
tak tahu nak buat ape so fiyda updatelah blog nie banyak2x..

fiyda ada terbaca dalam satu majalah
yang menyatakan :

Wanita yang matang biasanya
bijak menguruskan perasaan.
Keyakinan diri adalah kekuatan dirinya
yang menjadi santapan emosi.

Wanita matang tidak akan membiarkan
dirinya larut dalam tekanan perasaan hingga
mengorbankan kredibiliti peribadinya.
Wanita yang bijaksana mampu mengubah
sahara yang gersang menjadi taman yang 
segar menghijau. sesungguhnya
kebahagiaan itu setelah kesusahan.


v
v
v
v

fiyda ingin menjadi wanita sebegitu,
fiyda jadi seorang yang matang,
fiyda ingin lebih bijak mengurus emosi..
ini kerana fiyda seorang yang
sangat manja
sangat sensetif
sangat menginginkan perhatian
sangat ingin disayangi..
suka memendam rase
dan ade seseorang pernah cakap
fiyda sangat degil..

Bila fiyda sedar akan kelemahan diri fiyda
yang maha banyak nie
fiyda perlu lebih kuat
sebab fiyda sedar perlu lebih yakin
untuk menempuh dunia ini..


Disaat Aku Mencintaimu


Jom layan lagu nie....

  

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta


Sedarilah aku adalah dari tulang rusukmu..


Sejenak untuk kita fikirkan.

"WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini? 
LELAKI : Kamu!!! 
WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa? 
LELAKI : (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti). Kamu, adalah tulang rusukku! 

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya... 

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis  untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan. 

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari 
pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar dari rumah. 

Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!". LELAKI sangat membenci ketidak dewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali dengan perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!" 

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. 

"Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing- masing". 

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggunya,sepertinya. 

Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit dihatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA. 

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas. 

LELAKI : Apa khabar? 
WANITA : Baik... kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang
LELAKI : Belum. 
WANITA : Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan ?Tidak ada 
yang berubah. 

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal..." 

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang dengan bodohnya telah dia patahkan. 

...... 

Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang di kemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah terlambat.... 

Kerana itu, jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati... Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata kata yang kamu ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kira merasakan akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar risiko untuk kehilangan orang yang dicintai. 

Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan akibat yang akan diterima??


24 December 2010

200 BLOG


Cepat-cepat! Hanya 200 blogger diperlukan.
Klik SINI untuk join ye~




23 December 2010

Contest Aku dan Kaca Mata

Assalamualaikum Sekali lagi semua....

kali nie fiyda tertarik nak join contest nie..
contest nie dianjurkan oleh 
&
fiyda dapat tahu contest bie dari blog


Syarat-syaratnya:
  • Menjadi follower seikhlas hati yang mungkin  (Dah follodw seikhlas mungkin dah pun.. hehee)
  • Memerlukan gambar anda yang memakai kaca hitam..terpulang edit ataupun original ( fiyda letak kat bawah syarat2x yer)
  • Tinggalkan link anda di entri ini apabila sudah join dan letakkan gambar banner di sidebar ( ok, Jap lagi fiyda tinggalkan)
  • Tag 2 orang rakan anda 
 Ok nie rakan2x fiyda ok.

2) asmaq.


Dan ini adalah pic fiyda..
tadaaa...



Hadiah-hadiahnya   


Tempat pertama: RM 100
Tempat Kedua: RM 80
Tempat Ketiga: RM 50

p/s : selamat berkenalan yer..


Fiyda & Shawl

Assalamualaikum...
fiyda harap rakan2x blogger semua sihat & ceria selalu..
arini fiyda nak bekongsi
pic fiyda pkai shawl.
shawl nie dah lama fiyda beli tapi
baru 2x fiyda pakai..
semalam time mengemas ternampak shawl nie,
terus teringin nak pakai..







Amacam ok tak fiyda pakai shawl???
kalo ok, nanti kenalah selalu pakai... heheheh
sorrylah, gambar biase2x jer sebab guna camera henset jer..
xde duit nak beli DSRL... huhuhu

Eh, jangan salah faham lak tau..
fiyda tak jual tudung tau!!
Tapi kalau nak suruh jadi model untuk tudung leh lah
fiyda memang suka posing2x nie..
hahahha
MySpace

Oklah, tutup cerita sal shawl..





22 December 2010

Dedikasi buat sidia...

assalamualaikum,
tetibe jea rase cam nak jiwang... heheheheh
fiyda dedikasikan lagu nie buat si dia yang tersayang,
harap dia bacalah kan blog nie...
lagu nie cam mendalam jer... 
so ape lagi jom layan lagu nie...

EREN feat  ROMI - " PELENGKAP HIDUPKU "



*Eren
Aku bagai laut 
tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang
yang tak ditemani malam

*Romi
Melihat dirimu
Ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku (E & R)
Teringat aku teringat (R)
Teringat saat kau masih ada di sini (E & R)
Temani ku sepanjang hari (R)

*Erin
Bila kau pergi jauh 
Ingatlah aku
Bila ku disampingmu
Peluk tubuhku

*Romi
Bila kau rindu aku
Panggil namaku ku datang menemuimu

*Eren
Peluk erat jasadku
jangan lepaskan
Tetaplah kau disini
arungi malam

*Romi
Kerna hanya dirimu, belahan jiwa
Pelangkap ku di dunia

*** bridge***

Teringat janji lamamu kepadaku (E & R)
Teringat aku teringat (R)
Teringat saat kau masih ada di sini (E & R)
Temani ku sepanjang hari (R)

*Erin
Bila kau pergi jauh 
Ingatlah aku
Bila ku disampingmu
Peluk tubuhku

*Romi
Bila kau rindu aku
Panggil namaku ku datang menemuimu

*Eren
Oh peluk erat jasadku
jangan lepaskan
Tetaplah kau disini
arungi malam

*Romi
Kerna hanya dirimu, belahan jiwa
Pelangkap ku di dunia

*Erin
Bila kau pergi jauh 
Ingatlah aku
Bila ku disampingmu
Peluk tubuhku

*Romi
Bila kau rindu aku
Panggil namaku ku datang menemuimu

*Eren
Oh peluk erat jasadku
jangan lepaskan
Tetaplah kau disini
arungi malam

*Romi
Kerna hanya dirimu, belahan jiwa
Pelangkap ku di dunia

21 December 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN



Assalamualaikum arini
fiyda ternampak entri tentang segmen nie kat blog Alea sara
so fiyda rse cam tertarik nak join sama..
ok selamat berkenalan buat Catatan Loqman Hakim & blogger lain.
tanpa membuang masa
fiyda teruskan ke 7 soalan yang perlu fiyda jawablah kan :

-Apakah status anda ?
secara jujurnya single but not available.. hehehhe
ok fiyda belum kahwin & bukan tunang orang.
tapi fiyda dah ader BF..
kalo ader jodoh kahwin.. 
MySpace

-Ceritakan tentang diri anda-
(cth:asal..pekerjaan..belajar kat na..bil anak.cita2..bla2.bla..) 
fiyda asal terengganu area Tasik kenyir. 
fiyda memang anak jati terengganu.
Sekarang fiyda tak kerja lagi, still belajar.
fiyda belajar di UKM, Bangi.
dalam bidang sarjana muda ekonomi pembangunan sumber manusia.
anak?? tak kahwin mana nak ader anak kan.. hehehe
anak kucing ramailah kat umah...
Cita-cita nak jadi surirumah.. boleh x?? heheh
xderlah fiyda bercita-cita nak jadi businesswoman.
tapi fiyda kena kerja dengan kerajaan dulu.. 

Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..
Blog fiyda nie dah baru berusia lebih kurang 4 bulan..
sebelum nie fiyda dah pernah buat blog tapi cam xbest jer,
so fiyda buat yg baru..
Blog fiyda nie tmpat fiyda bercerita tntang kehidupan fiyda,
pengalaman, hati & ape2x jer yg fiyda rase nak tulis..

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Pada pandangan fiyda dunia blog nie sangat menarik
untuk berkongsi cerita & maklumat.
Selain tue dunie blog nie boleh buat kite hilangkan tensen 
dengan cara menulis & bercerita.

Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
nasihat??
fiyda tak tahulah nak nasihat aper,
lagipun fiyda baru lagi dalam dunie nie.
banyak lagi yang nak kena belajar.

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
Keunikan??
ape erk??
tapi yang pasti fiyda sedang kumpul blog2x tentang 
baby kembar & resepi..

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Insyallah, selagi ade idea, masa
& diberi keizinan serta peluang untuk menulis.
fiyda akan menulis.
impian fiyda, fiyda teringin nak buat blog tentang business...

Tagged 4 orang rakan blogger anda

- Asmaq (member 1 falkulti)
Pak cek biola (member 1 Kolej)
- Syakir (member 1 falkulti)
- Dayu rezuan member 1 falkulti jgak)